iznenada nas je napustio

Njegov prerani odlazak šokirao je obožavatelje diljem svijeta, a kolega iz kultne serije u nevjerici mu je slao poruku dan nakon smrti: "Nadao sam se da će odgovoriti..."

Luke Perry Luke Perry Profimedia 1/30 >> Pogledaji ovu galeriju Luke Perry Luke Perry Beverly Hills 90210 (Foto: Profimedia) Luke Perry (Foto: Getty Images) Luke Perry, Shannen Doherty (Foto: Profimedia) Luke Perry (Foto: Getty Images) Shannon Doherty i Luke Perry (Foto: Facebook) Shannon Doherty i Luke Perry (Foto: Profimedia) Luke Perry, Shannen Doherty (Foto: Profimedia) Luke Perry, Shannen Doherty (Foto: Instagram) +19 Luke Perry, Ian Ziering (Foto: Instagram) Galerija

Luke Perry proslavio se kao Dylan McKay u seriji "Beverly Hills 90210", a njegova prerana smrt prije pet godina šokirala je kolege i obožavatelje.

Prošlo je točno pet godina otkako nas je iznenada napustio jedan od omiljenih glumaca i nekadašnji tinejdžerski idol Luke Perry.

Krajem veljače 2019. godine Perry je doživio jaki moždani udar u svom domu u Los Angelesu, a odmah je prevezen u bolnicu. Ondje je uslijedio još jedan, nakon čega je obitelj pristala da ga liječnici maknu s aparata koji su ga održavali na životu. Preminuo je 4. ožujka, u dobi od 52 godine.

Luke je ostao najpoznatiji po ulozi Dylana McKaya u tinejdžerskoj seriji "Beverly Hills, 90210".

Njegova smrt posebno je shrvala kolege iz kultne serije, s kojima je ostao blizak i godinama nakon završetka snimanja, i oni ga se često s tugom prisjećaju.

Nedavno je tako glumac Brian Austin Green, koji je u "Beverly Hillsu" glumio Davida Silvera, ispričao kako je Lukeu dan nakon njegove smrti u nevjerici poslao SMS.

Pogledaji ovo Brian Austin Green - 3 Celebrity Zvijezda Beverly Hillsa progovorila o sinu koji je gej: ''Mnogi ljudi boje se tog priznanja djeteta, ali nemate se tu što bojati''

"Nisam mogao u potpunosti procesuirati da ga nema. Dan nakon što je preminuo poslao sam mu poruku jer sam se nadao da će mi odgovoriti i da se samo negdje skriva", prisjetio se Austin Green u podcastu "Getting Grilled With Curtis Stone".

Brian je jednom prilikom na Instagramu podijelio i posljednju fotografiju koju mu je Luke poslao.

 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Brian Green (@brianaustingreen)

Glumica Tori Spelling, koju smo u popularnoj teen-seriji gledali kao Donnu Martin, ranije je u jednom prisjećanju na Lukea otkrila i kako ju je on zaštitio od nasilnog bivšeg dečka.

"Sjećam se da sam se upoznala dok sam još bila mlada i nesigurna djevojka. Bio si prvi dečko zbog kojeg sam se osjećala ženstvenom, ali i vrijednom svega oko sebe. Uvijek si se zauzimao za mene, upadao si u svađe zbog mene dok sam bila u nasilnoj vezi te si me vodio kroz najnesigurnije razdoblje u mom životu", napisala je 2021. glumica na svojem Instagramu, a Daily Mail sada je doznao kako se radilo o glumcu Nicku Savalasu.

Pogledaji ovo Tori Spelling Celebrity Nove fotografije zvijezde kultne serije zabrinule su javnost, napustila je bolnicu u kolicima i prekrivena modricama!

Perry je rođen u Ohiju, a odrastao je s majkom Ann i ocem Coyem sve dok se 1972. godine nisu rastali. Njegova se majka kasnije udala za Stevea Bennetta, s kojim je dobila još jedno dijete, a Lukeov biološki otac preminuo je od posljedica srčanog udara 1980. godine.

Nakon što se završio srednju školu, odselio se u Los Angeles kako bi ostvario glumačku karijeru. Radio je razne poslove, a prije nego što je dobio veću ulogu, bio je na čak 256 audicija za filmove i serije. Pojavio se u nekoliko sapunica prije nego što je 1990. godine dobio ulogu u seriji koja ga je proslavila. Na audiciji je bio za ulogu Stevea Sandersa, no nju je pak dobio Ian Ziering.

Pogledaji ovo Ian Ziering Nekad i sad Pamtimo ga kao zvijezdu kultne serije, a sada se opet našao u centru pažnje iz uznemirujućeg razloga!

Nije prošlo dugo i Perry je već bio velika zvijezda, za kojom su uzdisale tinejdžerice diljem svijeta. U međuvremenu se pojavio i u nekoliko filmova, a u jednom je trenutku odlučio napustiti popularnu seriju kako bi se posvetio ozbiljnijim ulogama.

"Bit ću povezan s Dylanom dok ne umrem, ali to mi je u redu. Ja sam Dylana stvorio i on je moj lik", rekao je Luke jednom prilikom.

Glumio je u seriji "Oz", a pojavio se i u "Riverdaleu", što mu je jedna od posljednjih uloga u životu. Posljednji film koji je snimio bio je "Bilo jednom... u Hollywoodu", u kojem je glumio uz Leonarda DiCaprija i Brada Pitta.

Tijekom bogate karijere Luke je vodio i zanimljiv privatni život. S Rachel Minnie Sharp vjenčao se 1993. godine u Beverly Hillsu, a par je u braku dobio dvoje djece. Rastali su se 2003., a prije tragične smrti bio je zaručen s psihijatricom Wendy Madison Bauer.

1/32 >> Pogledaji ovu galeriju Renata Končić Minea Renata Končić Minea Goran Navojec, Mario Roth, Minea, Enis Bešlagić Renata Končić Minea +27 Renata Končić Minea Celebrity Evo zašto Minea nikad ne govori o svojem privatnom životu: ''Ja se ne sramim niti me strah reći da nekoga volim, ali...''

1/30 >> Pogledaji ovu galeriju Ivana Knoll - 4 Ivana Knoll s dečkom - 4 Ivana Knoll s dečkom - 3 Ivana Knoll s dečkom +25 Ivana Knoll s dečkom - 1 Celebrity Knoll prekinula 13 godina dugu vezu s tajanstvenim poduzetnikom, otkrila je detalje: ''Život nas je promijenio...''

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene