a kako je postala minea?

Evo zašto Minea nikad ne govori o svojem privatnom životu: ''Ja se ne sramim niti me strah reći da nekoga volim, ali...''

Renata Končić Minea Renata Končić Minea Nova TV 1/32 >> Pogledaji ovu galeriju Renata Končić Minea Renata Končić Minea Goran Navojec, Mario Roth, Minea, Enis Bešlagić Renata Končić Minea Renata Končić Minea Renata Končić Minea - 1 Renata Končić Minea - 2 Renata Končić Minea - 3 Renata Končić Minea - 5 Renata Končić Minea +21 Renata Končić Minea Galerija

Renata Končić Minea članica je žirija nove sezone showa "Tvoje lice zvuči poznato", koji se počinje emitirati večeras.

Popularni show Nove TV "Tvoje lice zvuči poznato" vraća se na male ekrane 3. ožujka, a u novoj sezoni kao članicu žirija gledat ćemo i našu omiljenu pjevačicu i voditeljicu Renatu Končić Mineu, kojoj je ovo prvo takvo iskustvo.

Minea je uoči početka showa s nama podijelila svoje uzbuđenje te je najavila i što gledatelji mogu očekivati.

"Jako, jako se veselim ovom novom izazovu i prvenstveno sam presretna što sam dio žirija ovoga showa. Moram priznati da mi je to veliki izazov koji je pred mene stavljen i ujedno sam i zahvalna na tome jer ću osjetiti kako je to biti s druge strane, s obzirom na to da sam i sama bila kandidat u prvoj sezoni, koja je bila fenomenalna i kod mene je ostavila samo najbolje moguće dojmove. Vrlo se rado sjetim i pogledam čak te transformacije od tada i zaista danas mogu reći da, koliko god je teško bilo pripremati sve to skupa, ubaciti se u tuđe cipele i prenijeti to javnosti na što bolji mogući način, toliko je s druge strane bio gušt i veselje jer ja sam zaista uživala od prve do zadnje transformacije, tim više što nismo znali što možemo očekivati jer je bila prva sezona. Zato se sad stavljam u kožu žirija i odlično je što apsolutno mogu razumjeti svakog kandidata, znam što prolaze, kako se osjećaju i što ih u krajnjoj liniji očekuje", rekla nam je Minea.

"Ne strahujem baš ni od čega jer imam fenomenalnu ekipu. Veselim se svojim mušketirima, od njih trojice ne znam koji mi je draži i koji je bolji. Ja sam tu jedina dama u cijeloj priči i jako me to veseli jer se osjećam zaštićeno. Znam da ću biti opuštena i onakva kakva jesam, ja uvijek volim gledati pozitivno na sve stvari. Sigurno neću biti stroga jer otpočetka cijenim samu hrabrost i taj stav da netko uđe u cijelu tu priču, jer to nije nimalo lako. Odlučili su se na veliki korak pred cjelokupnom javnosti, tako da ću ih ja gledati velikim pozitivnim očima", nastavila je pa je priznala da ju je ipak malo strah zbog ocjenjivanja.

"Evo, to mi predstavlja problem i ne znam kako će to funkcionirati s obzirom na to da ja ne volim suditi drugima i prije svega na prvo mjesto stavljam trud i volju, to je nešto što vrijedi nagraditi. Toga se ja malo bojim, tih ocjena i kako ćemo uspjeti razdijeliti tko je bolji, tko nije, jer vjerujem da će svi kandidati ući u tu priču s jednakim entuzijazmom, ljubavlju i veseljem. No itekako se svemu tome jako veselim i jedva čekam da zaživi među gledateljima i da se svi počnemo zabavljati i uživati u tom showu", istaknula je Minea.

 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Renata Končić Minea (@minea.official)

Društvo u žiriju prati će joj Goran Navojec, Mario Roth i Enis Bešlagić, a evo što misli o svojim novim kolegama.

"Poznajem ih sve otprije, nekoga više, nekoga manje. Recimo, s Marijem Rothom baš sam jako dobra, prijatelji smo privatno. Što se njega tiče, on mi je tu desna ruka, kao moj brat. Tako i nekako u privatnom životu imam osjećaj da smo kao brat i sestra po svim našim odnosima i njega jako, jako volim i cijenim njegovo mišljenje. On će mi tu možda biti nekakav najveći oslonac. Gorana znam od prve sezone, kad sam ja sudjelovala u showu, on je bio jedan od članova žirija. On je tu najduže, ima najviše iskustva i isto tako ću vjerojatno dobiti nekakve dobre savjete od njega, tako da se njemu isto jako veselim. A Enis je netko koga vidite i onda vam ta osoba automatski mami osmijeh na lice, njemu se posebno veselim zato što je on hodajući smijeh. Vjerujem da će biti prezabavno poznajući njega, mislim da će se cijeli studio smijati njegovim komentarima, a naravno i naši gledatelji koji će to pratiti na malim ekranima. Presretna sam što smo baš nas četvero u toj ulozi. Svi smo različiti, ali mislim da ćemo se fenomenalno slagati i nadopunjavati. Super je to što je svatko nekako na svoju stranu, pa onda kad se te energije spoje, mislim da će stvarno biti top", kaže.

Pogledaji ovo Enis Bešlagić Celebrity Enis Bešlagić najavljuje spektakl koji se u nedjelju vraća na male ekrane: ''Nismo nikad u ovom sastavu nešto slično radili!''

Prisjetila se i svojeg sudjelovanja u showu kao natjecateljica prve sezone.

"Nitko nije znao što nas očekuje, nitko nije znao kako će to izgledati, kako to treba izgledati... Sve je bilo nešto novo, ali smo bili toliko svi super, toliko smo svi bili u nekoj euforiji, od nas kandidata do cijele ekipe koja je radila. Sjećam se tih prvih maski, ma to je bilo fenomenalno. Svi smo uživali u svakoj transformaciji ispočetka, smijali se jedni drugima, vodili jedni druge i uopće nije bilo bitno tko će biti prvi i zadnji. Nama je bilo samo veselje i svi smo jedva čekali novu transformaciju da se možemo smijati svatko na svoj račun, zafrkavati se, fotkati za društvene mreže... Bili smo jedna velika vesela ekipa i zaista imam samo lijepe i vesele uspomene na tu prvu sezonu", ispričala nam je.

To će joj iskustvo, kaže, sada pomoći i u novom izazovu koji je pred njom.

"Da mi je netko tada rekao da ću ja sjediti u žiriju, teško bih to povjerovala jer tada sam imala veliki respekt prema našem žiriju, u kojem su zaista sjedile bitne face i nije nam bilo svejedno. Upijali smo sve njihove savjete kao spužvice, to nam je puno značilo i vjerojatno ću i ja to primijeniti kao članica žirija jer smo stvarno znali dobiti konstruktivne savjete koji su, barem meni, znali pomoći u idućim epizodama", istaknula je.

A evo koja joj je njezina transformacija ostala u posebnom sjećanju, vjerujemo da je i gledatelji još dobro pamte.

"U prvoj emisiji pobijedila sam transformacijom u Jolu, s pjesmom 'Nosi mi se bijela boja', i to mi je bio veliki vjetar u leđa. Tek smo počeli, prva emisija i ja sam došla do te pobjede. Zaista sam izgledala kao Jole na momente i bilo je fascinantno koliko je tu stvarno bilo sličnosti. Ali sam bila u velikom strahu jer sam ja inače tremaroš, kad ne mogu imati kontrolu u svojim rukama, onda nekako postoji doza straha i adrenalina. Međutim, ta prva epizoda i ta pobjeda meni je donijela zaista jedan super osjećaj i vjetar u leđa, i nakon toga je apsolutno sve bilo lakše", prisjetila se.

Osim nezaboravnog iskustva, u showu je stvorila i nova poznanstva i prijateljstva.

"Mi smo imali u prvoj sezoni Marija Petrekovića, koji je nama razbijao sve moguće fame i strahove oko svega, koji je bio jednostavno stvoren za taj show i imati njega u ekipi zaista je bio privilegij. Ali meni su se tu izrodila i nekakva prekrasna prijateljstva, recimo s mojom Jasnom Palić Picukarić, koju neizmjerno volim, cijenim i poštujem, dandanas smo prijateljice ostale. Znači, ovaj show donosi samo lijepe stvari i to je poanta i bit svega. Ja bih rekla svim kandidatima da uživaju u svakoj transformaciji, da shvate to kao igru i zabavu jer će im onda biti puno, puno lakše", poručila je.

Pogledaji ovo Goran Navojec, Mario Roth, Minea, Enis Bešlagić Celebrity Minea i službeno najavila uzbudljive novosti u društvu u kojem ćemo je uskoro često viđati: "Moja tri mušketira i ja!"

Minea je karijeru započela kao pjevačica, pa je postala i voditeljica, a sada će biti članica žirija, a sve joj se to dogodilo neplanirano.

"Sve u životu, i ja to često naglašavam, meni se dogodilo zaista slučajno. Ja nisam planirala niti baviti se pjevanjem, nisam planirala biti na televiziji, jednostavno su se tako nekako kockice posložile i ja sam danas tu gdje jesam. Moji snovi odmalena su bili, s obzirom na to da jako volim djecu, da ću biti teta u vrtiću, međutim život me odveo u drugom smjeru i na kraju sam diplomirala marketing, radila jedno vrijeme u marketingu i mislila sam da će to biti moj život. I opet se život poigrao tako da me vratio u glazbene vode.

Sve u svemu, glazba je moja velika ljubav i od malih nogu ustajem s glazbom, idem spavati s glazbom i ne mogu zamisliti svoj život bez glazbe. Voditeljstvo je došlo spontano, upravo nakon showa 'Tvoje lice zvuči poznato' dobila sam neke ponude koje su mi zaista otvorile neka nova vrata. Prije svega sam radila na humanitarnom projektu 'Radna akcija' i nakon toga je došao 'Dom iz snova'. Vjerojatno se čitatelji sjećaju jer me i dandanas znaju pitati za tu humanitarnu priču kada smo pomagali potrebitima i vraćali im domove. Baš smo radili jednu lijepu priču i zaista sam voljela raditi te projekte. Nakon toga sam dobila ponudu da postanem dio IN magazina u ulozi voditeljice, što je meni, naravno, veoma imponiralo. Sam poziv me iznenadio i moram priznati da sam ga iz sveg srca prihvatila.

Danas kad pogledam na svoj život unazad, zaista moram reći da sam presretna kako su mi se kockice posložile. Puno sam puta nešto planirala i na kraju me život opet odnio onako kako je on htio. Ali dobro, nisam se ja nikad bunila jer zaista volim svoj život i kako se sve posložilo. Ne znam što mi je draže, voditeljstvo ili pjevanje, teško je to uopće razdvojiti, ali svakako uživam i u jednom i u drugom. Sada me ova uloga u žiriju, koja donosi nešto novo, neko novo uzbuđenje, jako veseli. Tu su uzbuđenje, adrenalin, osmijeh mi je na licu od jutra do mraka, i to iz više faktora. Zbog toga što ću uživati na snimanjima, što ćemo gledat nove kandidate, što imam ekipu kakvu imam, što mi se pružila nova prilika da isprobam nešto drukčije. Dakle, imam puno razloga za sreću i zahvalna sam na tome. Presretna sam i ništa ne bih mijenjala", govori Minea.

Osvrnula se i na svoju glazbenu karijeru i hitove iz 90-ih koji su i danas popularni.

"Što se tiče moje glazbene karijere, počela je 1995. i otada nekako nisam stala. Iako sam imala u životu nekakve situacija kad sam mislila da više neću pjevati i da ću krenuti drugim putem, kao što sam već rekla, sudbinu ne možeš promijeniti, pa te ona nekako vraća u kolosijek koji ti je namijenjen. I presretna sam zbog toga.

Što se tiče mojih pjesama iz 90-ih, već godinama s kolegicama Ivanom Banfić i Ellom radim te partije 90-ih i fascinantno je koliko ljudi te pjesme vole, koliko uživaju. Čak i one mlađe generacije za koje danas ne biste rekli da bi slušale takvu vrstu glazbe - ipak je slušaju, ipak je vole i to je nama najveća nagrada. Nedavno smo u Areni imali i veliki Megadance party, bilo je 12 tisuća ljudi i skupili su se gotovo svi izvođači iz 90-ih i takvo uzbuđenje ne znam kad ću u životu ponovno osjetiti. Toliko sam bila sretna, toliko sam bila ponosna na tu publiku koja je u sav glas pjevala sa svima nama, na samu atmosferu, na energiju koja je kružila tom dvoranom...

U moru onoga što se danas nudi i glazbe koja je apsolutno drugačija od onog što smo tada pjevali, mi smo ipak tu negdje i to traje. Ja ne mogu dokučiti koja je formula i koja je tajna tog uspjeha tih pjesama, ali svakako je to bilo prekrasno razdoblje. Ljudi i dandanas kada razmišljaju o njemu, osmijeh im je na licu, vole se sjetiti tog razdoblja, bilo je sve apsolutno drukčije, i uvijek je bila pozitivna energija među ljudima i puno, puno više osmijeha na licima je bilo nego što je to danas. Ali, kažem, vrijeme nosi svoje nove trendove, nove pjesme, nove izvođače, i imamo jako puno kvalitetnih novih imena i tek vjerojatno onih koji će doći. Ali svakako da sam ponosna na sve ono što smo mi ostavili, cijeli taj trag koji je ostao iz tih 90-ih je nešto na što mi izvođači iz tog vremena zaista možemo bit ponosni", kaže Minea.

 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Renata Končić Minea (@minea.official)

Upitali smo je i ima li neku svoju omiljenu pjesmu.

"Teško mi je izdvojiti neku najdražu pjesmu jer su sve te pjesme iz tog perioda, koje su uglavnom pisali Tonči i Vjekoslava Huljić, ostavile traga. Kako su izlazile, tako su ostavile svoj trag i zaživjele su među publikom i svaka nova pjesma meni je donosila novu radost. Ali s obzirom na to da pjesma 'Rano' i dandanas najbolje kotira među publikom i nema koncerta koji ne započinjem i završavam s tom pjesmom, eto, mogu izdvojiti tu pjesmu. Nekako sam emotivno vezana i za pjesmu 'Mrvica' jer sam bila jako mlada kad sam je objavila, a ta je pjesma najdraža mojem bratu i tati, i onda nekako kroz te emocije proživljavam i sama tu pjesmu, pa mi je u srcu jako, jako", otkrila nam je.

Ispričala nam je i kako je dobila svoje umjetničko ime.

"Minea je došla kao i sve u mojoj karijeri spontano. Radili smo prvu kazetu, prije nastupa na Dori 1995. godine, i moj tadašnji menadžer Boris Šuput rekao je da hitno moramo pronaći neko ime jer za jedan dan je kazeta išla u štampanje. S obzirom na to da moje ime Renata nije bilo scensko i upečatljivo, ja sam se nekako složila s time, ali nije bilo lako naći koje bi to ime bilo. Dolazili su razni prijedlozi i ja se nikako nisam mogla naći u nijednom imenu. Onda sam otvorila enciklopediju s grčkim mitovima i pronašla to Minea, koje je bilo u sklopu tri imena. Ja sam izdvojila samo to Minea i cijeli dan sam to ponavljala, zvučalo mi je posebno jer nikad nisam čula to ime i onda smo rekli da je to to", prisjetila se.

Minea od početka karijere privlači pozornost i svojim izgledom te kao da se s godinama uopće nije promijenila, pa nas je zanimalo i krije li se iza svega neka tajna.

"Ja se samo trudim biti ja i na prirodan način paziti na sebe, ne samo na vanjski izgled, nego i unutarnji, volim njegovat to nešto u sebi što imam, to neko dijete koje bih voljela da ostane u meni zauvijek, koje mi daj taj neki optimizam, veselje, osmijeh... Ljudi mi često govore da sam stalno nasmijana, sretna, vesela. Pa da, jesam, zato što volim svoj život, trudim se i da sve teže situacije i loše stvari prebrodim lakše uz taj osmijeh. Sama po sebi sam baš pozitivka i onda se trudim to svoje veselje podijeliti s drugim ljudima jer je to nešto što ja jesam i kakva jesam.

Što se tiče samog izgleda, u posljednje vrijeme ljudi mi znaju govoriti da super izgledam, pitaju se što se promijenilo i što sam radila. U principu sam promijenila prehranu i skinula sam u posljednje dvije i pol godine 20-ak kila i to se zaista vidi. To sam skidala polako, temeljito, zdravom prehranom, vježbanjem. Bilo mi je stalo da se dovedem u red, ali ne samo zbog izgleda, nego jer sam počela osjećati da mi smetaju neke stvari. Zaista sam se zdravo hranila, lagana prehrana s puno povrća i ribe, biram koje meso jedem, a osim prehrane tu je naravno i vježbanje. Čovjek zrači kad je sam zadovoljan sa sobom, kada ima svoj unutarnji mir, a meni je to najbitnije. Onda kad to štima, štima i sve ostalo", smatra Minea.

Nastupi, snimanja za IN magazin, a sada i obaveze u žiriju… Kako jedna osoba sve to stigne?

"Bez obzira na puno, puno obveza koje imam, i ja sam osoba koja nije sretna kad sjedi kod kuće prekriženih ruku i teško bih mogla tako funkcionirati, ja zaista moram raditi i volim raditi. I kad dođe neko razdoblje u kojem imam manje posla, onda je meni sve čudno i uvijek sam zabrinuta zašto se sad ne radi, zašto nemam tempo... Ali zaista imam ubrzan i nabrijan tempo u posljednje vrijeme i to me jako veseli. Naravno, moram imati i vremena za svoj privatni život, obitelj i drage ljude, jer bez njih ne bih mogla funkcionirati. Pa koliko god posla imam, uvijek pokušavam naći neko određeno vrijeme da se posvetim njima i da provedem kvalitetno vrijeme s njima. Tijekom tjedna znam naći i vremena za neku kavicu, možda to nisu duge kave i duga druženja, ali je kratko i slatko, i dovoljno da napunim svoje srce. Ali ja sam sretna kad radim, daj Bože da što duže imam takav tempo", ističe.

Kad smo se već dotaknuli njezina privatnog života, zanimalo nas je i kako ga tako uspješno skriva od javnosti svih ovih godina.

"Ja o svom privatnom životu nikad ne govorim jer ga zaista držim po strani i smatram da ljudi kojima sam okružena ne moraju biti izloženi javnosti jer nisu iz tog svijeta. To je moj svijet u kojem sam ja navikla funkcionirati, ali itekako cijenim osobe koje su izvan njega i poštujem njihovu privatnost i zato ne govorim o tome. Kada sam ja u pitanju, ništa ne skrivam i u javnost idem s informacijama koje su bitne i koje trebam i volim podijeliti sa svojim obožavateljima i pratiteljima. Ja se ne sramim niti me strah reći da nekoga volim, bio to dečko ili bilo tko u mom životu, ja sam takva, ali o privatnom životu ne govorim. Sretna sam u svom životu, ispunjena sam i to je to", objašnjava.

Na kraju je najavila novosti koje će razveseliti njezine obožavatelje.

"Voljela bih samo još reći da nam uskoro kreću nove rubrike u IN magazinu. Veseli me što ćemo opet snimati 'Zvjezdana iznenađenja', a to je kad poznate osobe dovodimo pred obožavatelje. Neizmjerno me veseli TLZP, a još me veseli i što će ove godine izići moja dva singla. Ulazim u studio, snimam nove pjesme, bit će nešto uskoro vani, nešto će biti tijekom ljeta, ali malo sam se aktivirala na tom glazbenom polju, bit će noviteta ove godine od mene", poručila je Minea.

1/31 >> Pogledaji ovu galeriju Goran Navojec - 1 Goran Navojec - 2 Goran Navojec - 4 Goran Navojec, Mario Roth, Minea, Enis Bešlagić +26 Goran Navojec, Minea, Mario Roth, Enis Bešlagić Celebrity Navojec o komentarima koje dobiva na račun svoje transformacije o kojoj svi pričaju: ''Možda je i vrijeme da s 50 godina...''

1/31 >> Pogledaji ovu galeriju Daria Lorenci Flatz Daria Lorenci Flatz Daria Lorenci Flatz Daria Lorenci Flatz +26 Daria Lorenci Flatz Celebrity Zvijezda ''Kumova'' odgovorila na upit koji u zadnje vrijeme često dobiva: ''Na neki način, to je sad moj izbor''

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene