Hrabra glumica

Podvrgla se histerektomiji, bolovi su bili neizdrživi: "Bilo je gore nego što je itko mogao zamisliti''

Lena Dunham (Foto: Getty) Lena Dunham (Foto: Getty) Foto: Getty

Lena Dunham napisala je tekst za Vogue. U njemu otkriva da se podvrgla histerektomiji jer više nije mogla podnijeti bolove koje je trpjela zbog endometrioze.

Poznata glumica Lena Dunham podvrgla se histerektomiji nakon duge i iscrpljujuće borbe sa endometriozom. U tekstu koji je napisala za Vogue, 31-godišnjakinja navodi da je donijela tešku odluku da ukloni maternicu i vrat maternice nakon što se deset godina borila s teškim bolovima i imala čak devet zahvata. Dunham kaže kako su bolovi postali neizdrživi u kolovozu prošle godine, i nakon što je probala apsolutno sve - od joge, masaže, akupunkutre i svih medicinskih zahvata - prijavila se u bolnicu i rekla da neće otići dok bolovi ne prestanu.

Pogledaj i ovo showbuzz Odlučila reći dosta Govorili joj da je debela i ružna: 'To je verbalno nasilje'

Doktori su sljedećih dvanaest dana s Dunham, kako bi se uvjerili da je njena odluka konačna. Nakon što je operacija završena, Lenu su obavijestili o tome u kakvom je stanju bila njena maternica, i ostali reproduktivni organi. "Probudila sam se uz svoju obitelji i doktore koji su mi htjeli reći da sam bila u pravu. Moja maternica je gora nego što je itko mogao zamisliti. Uz endometriozu, čudnu izbočinu i još neke probleme, imala sam i retrogradno krvarenje", piše Lena.

Jajnici su joj također bili u jako lošem stanju i fizičkom položaju, a maternica je bila drugačijeg oblika od onog koji je zapravo normalan. O svojoj borbi s endometriozom Dunham je pričala i 2016. godine, kada je uzela pauzu od posla kako bi se posvetila borbi s tom bolešću. Ubrzo je otkrila da je hitno operirana jer joj je cista na jajniku pukla. Najteže joj pada činjenica što neće moći ostati trudna. Ipak, od ideje majčinstva nije odustala. "Osjećala sam se kao da nemam izbora, no sada znam da imam. Ubrzo ću istražiti proizvodi li ono što je ostalo od mojih jajnika ikakva jajašca. Osim toga, posvojenje je predivna stvar na koju ću se možda odlučiti", zaključuje Dunham.

 

Throwback on a Saturday... this was the first Girls premiere and I’m here with the two most important men in my life, my dearly departed uncle Jack and my father. Standing between them in a gown Nora Ephron picked. I may have already experienced the best moment of my life and I’m more than okay with that

A post shared by Lena Dunham (@lenadunham) on

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene