Sve je dirnuo

Kralj Charles održao prvi govor od objave bolesti, supruga Camilla nije mogla suspregnuti suze

Kralj Charles i Camilla Kralj Charles i Camilla Profimedia 1/31 >> Pogledaji ovu galeriju Kralj Charles i Camilla - 8 Kralj Charles i Camilla - 7 Kralj Charles i Camilla - 6 Kralj Charles i Camilla - 4 Kralj Charles i Camilla - 3 Kralj Charles i Camilla - 2 Kralj Charles i Camilla - 1 Kralj Charles i Camilla - 5 Kralj Charles III. i kraljica Camilla Kralj Charles III. i kraljica Camilla +20 kraljica Camilla - 6 Galerija

Kralj Charles održao je prvi govor na godišnjici Dana D u Portsmouthu, kraljica Camilla nije zadržavala suze.

Kralj Charles održao je svoj prvi govor nakon dijagnoze u Portsmouthu povodom obilježavanja 80. godišnjice Dana D.

75-godišnji Charles sve je dirnuo svojim riječima, a njegove najnovije fotografije pogledajte u nastavku.

''Priče o hrabrosti, otpornosti i solidarnosti koje ste slušali danas i kroz naše živote ne mogu nas ne dirnuti, nadahnuti i podsjetiti na ono što dugujemo toj ratnoj generaciji koja se sada tragično smanjuje'', rekao je kralj Charles u svom govoru, navodi Daily Mail.

''Naša je privilegija čuti to svjedočanstvo, ali naša uloga nikako nije pasivna. Naša je dužnost osigurati da mi i buduće generacije ne zaboravimo njihovu službu i njihovu žrtvu u zamjeni tiranije slobodom'', dodao je.

Kralj Charles izašao je na pozornicu uz svoju suprugu, kraljicu Camillu. Govorio je o svom divljenju i poštovanju prema sudionicima te važne bitke.

Uvodno obraćanje održao je princ od Walesa, William koji je govorio o obiteljima koje su gledale svoje voljene kako idu u bitku.

''Uvijek ćemo se sjećati onih koji su služili i onih koji su im mahnuli. Majke i očevi, braća i sestre, sinovi i kćeri koji su gledali svoje voljene kako odlaze u bitku, nesigurni hoće li se ikada vratiti. Danas se sjećamo hrabrosti onih koji su prešli ovo more da oslobode Europu. Oni koji su osigurali uspjeh operacije Overlord. I oni koji su čekali njihov siguran povratak'', kazao je princ William u svom govoru.

William je pročitao i dirljivo pismo kapetana Alastaira Bannermana kojeg je uputio supruzi, a napisao ga nekoliko sati prije iskrcavanja.

Britanski premijer Rishi Sunak pročitao je obraćanje britanskog feldmaršala Montgomeryja koje je uručeno trupama uoči iskrcavanja.

Bivši pripadnik Kraljevske mornarice Eric Bateman prisjetio se svog iskustva na plaži Utah. Opisao je kako se moglo pješačiti preko La Manchea jer je bilo puno brodova uključenu u invaziju.

Odao je i počast svojim palim suborcima te se prisjetio prijatelja kojeg je izgubio prije 80 godina.

''Toliko muškaraca i žena, uključujući mog dragog prijatelja Freda, pridružilo mi se, ali nažalost nikada se nisu vratili'', rekao je Bateman.

Njegovo prisjećanje ganulo je kraljicu Camillu i kralja Charlesa koji nisu mogli suspregnuti suze.

Podsjetimo, kralj Charles početkom godine objavio je da ima rak. U ožujku je uslijedio još jedan šok iz kraljevske obitelji kada je kraljeva snaha Kate Middleton objavila kako i ona boluje od karcinoma, nakon što su mjesecima kružile razne teorije zavjere o njezinu zdravlju.

Pogledaji ovo Kralj Charles III. i kraljica Camilla Celebrity Na novim fotografijama kralja Charlesa svi su primijetili jednu promjenu na njemu, je li ovo dobar znak?

Pogledaji ovo Portret kralja Charlesa III. Celebrity Nitko ne može vjerovati kako izgleda novi portret kralja Charlesa, a komentari su urnebesni: "I on se prepao!"

Pogledaji ovo Kralj Charles III. Celebrity Kralja Charlesa usred bitke s rakom snašli novi zdravstveni problemi, sam je otkrio o čemu je riječ

1/34 >> Pogledaji ovu galeriju Antonija Šola - 6 Antonija Šola - 5 Antonija Šola - 4 Antonija Šola - 3 +29 Antonija Šola - 2 Nekad i sad Znate li koliko su stare ove fotografije Antonije Šole? Pjevačica se do danas ništa nije promijenila, a nećete vjerovati koji je rođendan proslavila!

1/31 >> Pogledaji ovu galeriju Scott Eastwood - 6 Scott Eastwood - 4 Scott Eastwood - 5 Scott Eastwood - 3 +26 Scott Eastwood - 2 Celebrity Nasljednik legendarnog glumca i u 39. godini hvali se isklesanim torzom, no i dalje svi pričaju o tragediji od koje se dugo oporavljao

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene