brinula se o njemu do kraja

Shrvana Biserka Petrović prisjetila se zadnjih riječi svojeg supruga, s kojim je u braku provela 62 godine: "Tako me od milja zvao"

Biserka Petrović Biserka Petrović DNEVNIK.hr 1/2 >> Pogledaji ovu galeriju Biserka Petrović +0 Marin Čilić, Biserka Petrović, Novak Đoković i Borna Ćorić Galerija

Jole Petrović preminuo je u 94. godini života, a zadnjih je 13 godina bio nepokretan i o njemu se brinula supruga Biserka.

Otac Dražena Petrovića, Jole, preminuo je samo dva mjeseca prije svojeg 94. rođendana, a o njemu se do zadnjeg dana brinula njegova supruga Biserka.

Pogledaj i ovo Snimanje filma Nesto jače od mene o Draženu Petroviću - 6 "Nešto jače od mene" U SAD-u završilo snimanje iščekivanog filma o Draženu Petroviću, poznato je i kada bi mogao biti objavljen

U braku su proveli 62 godine, a Jole je prije 13 godina doživio moždani udar nakon čega je ostao nepokretan.

"Nipošto ga nisam htjela dati u dom i skrbila sam se o njemu cijelo vrijeme. Bilo da je noć, dan, praznik ili vikend... Ništa mi nije bilo teško!" kazala je Biserka za Slobodnu Dalmaciju, a otkrila je i da su živjeli u Draženovu stanu u Zagrebu te tako čuvali uspomenu na njega.

Biserka se prisjetila i zadnjih riječi svojeg supruga, kojemu se stanje pogoršalo na Uskrs, a prošlog je četvrtka završio u polukomi.

"U subotu mi se posljednji put obratio, rekao mi je: 'Bila', tako me od milja zvao, baš kao i pokojni djed", kazala je te je dodala i da je Jole prije smrti zbog urinoinfekcije dobio veliku temperaturu.

"Liječnici su poduzeli sve što su mogli, ali tijelo se gasilo... Plakali su i u bolnici, što me posebno ganulo. Nije se mučio, otišao je mirno, baš onako kako je i živio, skromno poput Dražena", otkrila je Biserka.

Jole Petrović rođen je 1927. godine u Trebinju, a posao policijskog službenika odveo ga je u Šibenik. Tamo je radio kao zamjenik načelnika Šibenske policijske uprave i upoznao Biserku, s kojom se vjenčao i dobio dva sina, Dražena i Aleksandra.

Za razliku od svoje supruge, koja je društveno aktivna i angažirana u Muzejsko-memorijalnom centru Dražen Petrović, živio je povučeno. Jole će biti sahranjen u krugu najuže obitelji u obiteljskoj grobnici na zagrebačkom Mirogoju u blizini svojeg sina Dražena.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene