Bio je nasmijan, ali...

Smrt kralja narodne glazbe potresla je regiju prije pet godina, a ovako je proveo posljednja dva dana života: "Jedva je čekao doći kući"

Šaban Šaulić (FOTO: Facebook) 1/11 >> Pogledaj i ovo +0 Galerija

Smrt Šabana Šaulića potresla je cijeli Balkan, a sada je prošlo točno pet godina od tragične nesreće u Njemačkoj.

Kralj narodne glazbe Šaban Šaulić tragično je nastradao na današnji dan prije pet godina vraćajući se s nastupa. Do prometne nesreće došlo je u Njemačkoj, a pjevač je preminuo u bolnici u koju je prevežen odmah nakon sudara.

Šaban je u Njemačku otišao dan ranije, a otputovao je zrakoplovom s prijateljima, glazbenicima Mirsadom Kerićem i kumom Slobodanom Bobijem Stojadinovićem. Na istom letu su bile i njegove kolege Dragan Kojić Keba, Seka Aleksić, Maja Berović.

Povezana vijest Celebrity Na tragičnu obljetnicu objavljena je posljednja pjesma Šabana Šaulića: ''Ovaj glas nitko neće moći zamijeniti...''

Seka je jednom prilikom otkrila da je pjevač cijelo vrijeme bio nasmijan, ali i da joj je priznao da se jedva čeka vratiti kući kako bi se odmorio.

Svoj posljednji nastup Šaban je održao s mlađom kolegicom Teom Tairović, a tijekom cijele večeri bio je vidno raspoložen.

Prva pjesma koju je zapjevao bila je "Odlaziš, odlaziš" te su nakon nastupa pjevač i njegova ekipa krenuli u hotel, a kako je njegov kum rekao, odmah su otišli na spavanje i dogovorili se da probudi Šabana u 6:15 kako bi krenuli na aerodrom. Probudio ga je tri minuta kasnije, a pjevač je, kako su prenosili mediji, zbog toga bio nervozan.

Povezana vijest Celebrity Obitelj i prijatelji prisjećaju se kralja narodne glazbe na tužnu obljetnicu, njegova udovica neutješno je plakala

Na putu ka aerodromu bila je velika gužva zbog čega su usporili, a u njih se pri velikoj brzini zakucao drugi automobil, te se njihov auto zabio u bankinu.

Putničkim vozilom koji je udario u automobil u kojem se nalazio Šaban upravljao je Turčin Alsin Levent, a išao je brzinom većom od 180 kilometara na sat. Bio je pod utjecajem alkohola i bez vozačke dozvole, a automobil kojim je upravljao nije bio u njegovom vlasništvu.

Povezana vijest Celebrity Oženio se sin pokojnog Šabana Šaulića, pogledajte fotke s raskošnog vjenčanja koje je koštalo pravo bogatstvo!

Kako se navodi, postoje dvije verzije o Šabanovoj smrti.

Prva je da je nakon prometne nesreće Šaban izašao iz auta bez vidljivih povreda i da je mogao govoriti, ali da ga liječnici na licu mjesta nisu razumjeli zbog jezika, mada su shvatili da se žalio na bol u grlu i grudima, kao i da mu se stanje pogoršava. Ubrizgali su mu sredstvo za uspavljivanje, a pjevač je zaspao. Helikopterom je prebačen do najbliže bolnice. Nakon što je Šaban primljen u bolnicu, pojavile su se informacije da su ga reanimirali više od dva sata, međutim, pjevač se više nije probudio. Tada su se pojavile priče da su ga liječnici nehotice usmrtili.

S druge strane, njemački liječnici objavili su da je pojas u automobilu zategao pjevača od siline udarca na mjestu gdje je došlo do pucanja aorte, te da nije izdržao dočekati operaciju koja je bila neophodna.

Povezana vijest Celebrity Obitelj Šabana Šaulića razočarana presudom čovjeku koji je skrivio njegovu smrt, detalji iz zadnjih sati života pjevača još lede krv u žilama

Njemačko tužiteljstvo naredilo je da se detaljno ispitaju sve okolnosti slučaja i da se utvrdi točan uzrok Šabanove smrti. Prema izvještaju liječnika, pjevač je preminuo od posljedica pucanja srčane aorte.

Obdukcija je završena 21. veljače u Institutu za sudsku medicinu u Belefeldu, a njemačka policija priopćila je da je kralj narodne glazbe preminuo od posljedica teškog sudara.

Šaban Šaulić sahranjen je 22. veljače u Beogradu, a na vječni počinak ispraćen je pjesmom "Ne plači dušo".

Povezana vijest Celebrity Prošlo je godinu dana: Progovorila o posljednjim trenucima Šabana Šaulića koje je s njime provela

Šabanov vozač Mirsad Kerić preminuo je u bolnici u Njemačkoj 18. veljače uslijed teških povreda glave koje je zadobio u nesreći, dok je jedini preživjeli u automobilu smrti Šaulićev kum.

Za dvostruko ubojstvo Alsin Levent dobio je zatvrsku kaznu od tri godine i tri mjeseca, piše Blic.

1/26 >> Pogledaj i ovo +22 Celebrity Iza naše lijepe glumice je težak period i borba za život: Klonila se javnosti, a sada je nakon dugo vremena snimljena na špici

1/32 >> Pogledaj i ovo +28 Celebrity Jedna od naših najljepših glumica podijelila omiljenu fotku iz mlađih dana pa pohvalila bivšeg supruga: "Bez filtera, bez pohotoshopa!"

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

na instagramu POSJETI NAS