Zanimljiva obiteljska priča

Baka Zorana Milanovića na samrti je otkrila tajnu o njemu koju je skrivala 15 godina, ni njegova majka to nije znala!

Zoran Milanović Zoran Milanović Livio Andrijic/Cropix 1/30 >> Pogledaji ovu galeriju Majka Zorana Milanovića Gina te sinovi Marko i Ante Jakov Majka Zorana Milanovića Gina Zoran Milanović Zoran Milanović - 1 Zoran Milanović - 2 Zoran Milanović - 3 Zoran Milanović - 4 Zoran Milanović - 5 Zoran Milanović - 6 Zoran Milanović - 1 +19 Zoran Milanović - 2 Galerija

Prisjetili smo se obiteljske priče Zorana Milanovića, koja je odjeknula nakon što se predsjednikova majka Đurđica Gina Milanović pojavila na njegovoj inauguraciji.

Predsjednik Zoran Milanović jedna je od glavnih tema u Hrvatskoj otkako je obznanio kandidaturu za premijera na predstojećim parlamentarnim izborima i nakon što je Ustavni sud u ponedjeljak objavio da ne smije sudjelovati u političkim aktivnostima nijedne stranke dok je na predsjedničkoj dužnosti.

Milanović je u veljači 2020. preuzeo ulogu predsjednika države, a na inauguraciji ga je došla podržati i njegova majka Đurđica Gina Milanović, koja je dotad, ali i nakon toga izbjegavala javna pojavljivanja.

Kako su domaći mediji u više navrata pisali, njezin život bio je potpuna nepoznanica do trenutka kada se pojavila na Pantovčaku, a tada su ipak otkriveni pojedini detalji iz života gospođe Gine.

Pogledaji ovo Zoran Milanović, 2007. godina Nekad i sad Sjećate li se kako je Zoran Milanović izgledao na početku svoje političke karijere? Bio je miljenik žena, a otada je prošlo već 17 godina!

Preci majke Zorana Milanovića pripadali su etabliranoj građanskoj klasi, živjeli su u lijepim stanovima na Kvarnerskoj rivijeri, piše Večernji list. Đurđica Matasić, kako joj je tada bilo djevojačko prezime, u Zagrebu je završila Pedagošku akademiju te je predavala njemački i engleski jezik u školi.

Supruga Stipu Milanovića upoznala je 1965. godine na plesu u prestižnom zagrebačkom hotelu Esplanade, već iduće godine rodila je prvog sina Zorana, a potom i Krešimira, koji je nažalost preminuo 2019. godine. Mjesec prije Krešimirove smrti preminuo je i Zoranov otac Stipe u 82. godini života.

Zoranova majka nije imala lako djetinjstvo, u Drugom svjetskom ratu izgubila je oca Stjepana Matasića, koji je poginuo u zrakoplovnom napadu.

Iako je njihova obitelj u to vrijeme pripadala višim slojevima, uništena im je kuća, pa se predsjednikova baka Marija s troje malodobne djece preselila na Sušak te je bila prisiljena raditi razne fizičke poslove da bi prehranila svoju obitelj.

Pogledaji ovo Zoran Milanović Zanimljivosti Pogledajte kako se Zoran Milanović ponašao u šetnji Velom Lukom, dvije su ga gospođe baš razveselile skromnim darom!

Baka aktualnog predsjednika je i 15 godina čuvala veliku tajnu o njemu. Naime, ona je krajem 1966. godine u tajnosti krstila Zorana i po sebi mu dala krsno ime Marijan, ali je tek pred kraj svog života to priznala kćeri Đurđici Gini Milanović.

Milanovićeva majka inače ima dvojicu braće, Antu i Stjepana, a zanimljivo je da je stariji Ante punac Gordana Jandrokovića, predsjednika Sabora i jednog od ključnih ljudi HDZ-a.

Milanović je jednom prilikom, govoreći o Jandrokoviću, rekao da ga je ''majka molila da ga zbog mira u obitelji pusti na miru''.

Inače, Milanovićev otac Stipe, koji je po struci bio ekonomist, radio je u kabinetu Mike Tripala, jednog od najznačajnijeg člana Akcije socijaldemokrata Hrvatske, stranke koja se kasnije preimenovala u SDP.

1/14 >> Pogledaji ovu galeriju Ante Gelo sa sinovima Janom i Gašparom Ante Gelo sa sinovima Janom i Gašparom Ante Gelo s Vesnom Dragojević i sinovima Janom i Gašparom Ante Gelo - 1 +9 Ante Gelo - 2 Celebrity Jedan od naših najpoznatijih glazbenika ponosno pozirao sa svojim sinovima, s njihovom majkom razišao se prošle godine zbog nove ljubavi

1/30 >> Pogledaji ovu galeriju Kanye West i Bianca Censori Kanye West i Bianca Censori Kanye West i Bianca Censori Kanye West i Bianca Censori +25 Kanye West i Bianca Censori Celebrity Kontroverzni glazbenik razodjenuo suprugu pred paparazzima, a sljedećim potezom je rasplamsao nagađanja o njegovim skrivenim namjerama!

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene