tri godine bez Balaševića

Liječnici su plakali dok su se borili za njegov život, a posljednju pjesmu prije smrti posvetio je Osijeku

Đorđe Balašević Đorđe Balašević Dorian Horvat/Cropix 1/20 >> Pogledaji ovu galeriju Đorđe Balašević Oliera i Đorđe Balašević - 2 Đorđe Balašević - 1 Đorđe Balašević - 2 Đorđe Balašević - 3 Đorđe Balašević - 4 Đorđe Balašević - 5 Đorđe Balašević ĐorđeBalašević sa kćeri Jelenom i sinom Aleksom Đorđe i Jelena Beba Balašević +9 Đorđe Balašević - 2 Galerija

Prošle su tri godine od smrti legendarnog Đorđa Balaševića, koji je preminuo od koronavirusa.

Prije točno tri godine, 19. veljače 2021. napustio nas je Đorđe Balašević, legendarni "panonski mornar" na čijim su pjesmama odrastale generacije.

Đorđe je preminuo u 68. godini, tijekom liječenja od koronavirusa u Kliničkom centru Vojvodina, a koliko je bio omiljen, najbolje govori činjenica da su liječnici plakali dok su ga pokušavali spasiti.

"Liječnici su mu odmah ugradili pacemaker, ali, nažalost, nakon pola sata srce je stalo. Sat i pol vremena pokušavali su ga reanimirati. Radili su elektrošokove, davali su adrenalin, pokušavali su ga spasiti i plakali dok su se borili za njegov život, ali spasa nije bilo. Ravna linija nije se pomicala. Iako je svima bilo jasno da su ga izgubili, nisu odustajali. Dodavali su i dodavali adrenalin, ali na kraju su morali stati. Plakali su još satima nakon toga", otkrio je tada izvor za Kurir.

Pogledaji ovo Beba Balašević inMagazin Kći Đorđa Balaševića ispričala je na koji je ružan način saznala da je izgubila oca, a i zašto se obitelj protivi tribute bendovima!

U posljednjim svjesnim trenucima, Balašević je želio čuti svoju suprugu Oliveru, koja je prošle godine opisala i kako je izgledao njihov zadnji susret.

"Nažalost, kada je bio primljen u bolnicu, na infektivni odjel nije bio dopušten pristup. I onda sam obilazeći oko zgrade naišla na jednu poznanicu i pitala sam je zna li otprilike gdje je njegova soba i gdje je njegov prozor. Rekla mi je da je u prizemlju i odvela me iza zgrade. I naravno da smo se vidjeli. Samo je pružio ruku i pozdravio me na identičan način, kao da ništa tu nema fatalno. Da nema rastanka", ispričala je Olivera u emisiji ''Agape''.

Osim supruge Olivere, Balašević je iza sebe ostavio i njihovo troje djece te brojne neutješne obožavatelje diljem regije.

Pogledaji ovo Đorđe Balašević Celebrity Osvanula dosad neviđena fotografija neprežaljenog Đorđa Balaševića: "Običan, a vječan!"

Svoju zadnju pjesmu posvetio Osijeku.

U lipnju 2020. godine s orkestrom Gospon Tamburaši objavio je pjesmu "Hej, lega", o ljubavi prema jednoj Slavonki, ali i Đoletovu odnosu prema Osijeku, a on ju je na svojoj službenoj stranici predstavio riječima: "Obećanje je obećanje".

Balašević je pokopan 21. veljače 2021. na Gradskom groblju u Novom Sadu u krugu obitelji i uz tamburaše, a isti je dan gradonačelnik Miloš Vučević proglasio danom žalosti.

1/31 >> Pogledaji ovu galeriju Franka Batelić - 4 Franka Batelić - 3 Franka Batelić - 2 Franka Batelić i Vedran Ćorluka - 1 +26 Franka Batelić i Vedran Ćorluka - 4 Celebrity Franka Batelić podijelila urnebesni video kćeri koja je u rano jutro pjevala naš veliki hit: ''Greta u 6 i 30!''

1/23 >> Pogledaji ovu galeriju Kći Karmele Vukov-Colić Rea Vukov-Colić i Igor Vrandečić Karmela Vukov-Colić Karmela Vukov-Colić +18 Karmela Vukov-Colić Celebrity Udala se lijepa kći Karmele Vukov-Colić, na svadbu je došao i mladenkin otac koji je dugo bio pravi misterij javnosti!

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene