Obožava adrenalin!

Ovo su najluđe vratolomije Toma Cruisea za koje nije htio dvojnika: Od držanja za leteći avion do skakanja s litice!

Vratolomije Toma Cruisea - 14 Vratolomije Toma Cruisea - 14 Profimedia 1/31 >> Pogledaji ovu galeriju Vratolomije Toma Cruisea - 17 Vratolomije Toma Cruisea - 1 Vratolomije Toma Cruisea - 15 Vratolomije Toma Cruisea - 8 Vratolomije Toma Cruisea - 19 Vratolomije Toma Cruisea - 20 Vratolomije Toma Cruisea - 25 Vratolomije Toma Cruisea - 31 Vratolomije Toma Cruisea - 26 Vratolomije Toma Cruisea - 9 +20 Vratolomije Toma Cruisea - 16 Galerija

Tom Cruise nikada nije bježao od izazova u svojim ulogama, a evo kojih je 12 scena snimio sam bez svog dvojnika.

Tom Cruise osoba je od adrenalina i poznato je kako su mu što izazovnije uloge tim bolje stajale.

Iako mnogi glumci na setovima imaju svoje dvojnike (eng. stuntman), Cruise je odlučio da mu on previše neće biti potreba.

Od ''Top Guna'' iz 1986., koji je snimao sa svoje 23 godine, nastavio je pomicati granice svog tijela i glume, preuzimajući vlastite vratolomije u većini filmova.

Glumac je ranije u ''The Graham Norton Showu'' rekao da je radio različite vratolomije od djetinjstva i da je, nakon što je počeo glumiti, želio to nastaviti raditi kako bi pomogao u što realnijoj glumi.

Kad su ga pitali zašto to radi, on je odgovorio: "Nitko nije pitao Genea Kellyja: ''Zašto ti plešeš?''.

A evo koje je to opasne scene snimio upravo on, bez svog dvojnika.

U prvom nastavku franšize ''Nemoguća misija'' iz 1996., Cruise namjerno diže u zrak divovski akvarij koji se proteže duljinom od poda do stropa. Eksploziv je bio toliko snažan da je još jedna osoba poletjela kroz staklenu ploču, dok je Cruise trčao ispred 16 galona vode koja ga je pratila u stopu.

U ''Nemogućoj misiji II'' iz 2000., Cruise nije prestao testirati svoje granice. U uvodnoj sceni filma koji je režirao John Woo, glumac se penje i visi s golemih stijena na litici. Tijekom snimanja, Cruise je navodno imao samo sigurnosni kabel koji je ublažio bilo kakav udar, što je dovelo do toga da se Woo aktivno znojio tijekom cijele sekvence zbog toga koliko je to bilo opasno.

U ''Top Gunu'' iz 1986., posebno je pamtljiva scena u kojoj se Maverick (Cruise) i Goose (Anthony Edwards) izbacuju iz mlažnjaka i padobranom padaju u vodu, što dovodi do Gooseove smrti, a scena zamalo nije išla po planu.

"Cruise je bio najbliže smrti na setu toga dana. Tijekom snimanja, kada je Cruise podizao Gooseovo tijelo iz oceana, Cruise je zapravo počeo tonuti zbog nakupljanja vode u njegovom padobranu. Da ga nisu na vrijeme izvukli, utopio bi se'', rekao je glumac Barry Tubb koji je također glumio u ''Top Gunu''.

Zanimljivo je da je u vrijeme snimanja ''Top Guna'' stvarno bilo objavljeno da je borbeni pilot preminuo dok je snimao snimke iz zraka za film.

U ''Posljednjem samuraju'' iz 2003., Cruise je još jednom zamalo izbjegao tragičnu nesreću dok je izvodio svoje vratolomije. Dok su snimali borbu između Nathana Algrena (Cruise) i Ujia (Hiroyuki Sanada), njih dvojica su jahali mehaničkim konjima, a jedan od njih trebao se zaustaviti prije nego što Sanada zamahne na Cruisea pravim samurajskim mačem. No, konj se nije zaustavio, a Cruise je navodno došao na centimetar od sablje prije nego što se Sanada uspio povući, izbjegavajući kontakt s Cruiseom.

''Tomov vrat bio je točno ispred mene i pokušao sam prestati zamahivati mačem, ali bilo ga je teško kontrolirati jednom rukom'', rekao je Sanada za Daily Mail.

''Snimateljska ekipa koja je gledala sa strane je vrištala jer su mislili da će Tomu odletjeti glava.''

Snimanje akcijske scene s Jamiejem Foxxom za ''Collateral'' iz 2004. godine također je prošlo vrlo dramatično. Naime, Foxx je mislio da je zamalo ubio svog kolegu kada je udario u Cruiseov Mercedes tijekom snimanja automobilske potjere.

"Pritisnuo sam gas, taksi je išao ravno u Cruiseov Mercedes, a Mercedes se odigao od tla i skrenuo sa seta", objasnio je.
Cruise je dodao da ga je udarac razbacao po autu.

"Udario sam u krov", rekao je.

Dok je snimala ''Edge of Tomorrow'' iz 2014., Emily Blunt potvrdila je da Cruise stvarno radi sve što poželi kada je u pitanju izvođenje vratolomija, a onda ispričala i svoje iskustvo s Tomovim adrenalinom.
Blunt je u jednoj sceni vozila dok je Cruise bio na suvozačevom mjestu, a ona je tijekom vrze vožnje naglo morala skrenuti.

Napomenula je da je prvi snimak prošao dobro, ali u drugom je skrenula prekasno i zabila se u drvo i skoro ubila Toma Cruisea. Srećom, Cruise je bio u redu, a Blunt je dodala da su se kasnije svemu smijali.

2011. u ''Nemogućoj misiji'' Brad Bird izjavio je da je gledanje Cruisea kako izvodi vratolomije koje prkose smrti još jedan obični dan na poslu za članove filmske ekipe.

Te godine, Cruise se popeo na Burj Khalifu u Dubaiju koja je visoka 828 metara. Na snimkama koje su nastale na setu, Cruise visi na užetu i njiše se uz zgradu koja ima 163 kata.

Pogledaji ovo Tom Cruise Celebrity Tom Cruise prekinuo vezu s fatalnom Ruskinjom, bliski izvor tvrdi da zna razlog: ''Bilo bi nezgodno završiti stvari na loš način...''

U ''Nemogućoj misiji'' 2015., Cruise je visio s vojnog zrakoplova.
Robert Elswit, direktor fotografije, ispričao je u to vrijeme za The Hollywood Reporter što su sve morali poduzeti da se scena snimi, a da Cruise ostane živ.

''Tom je imao pojas oko tijela i bio je povezan kablovima i žicama s avionom kroz njegova vrata. Unutar letjelice nalazila se aluminijska rešetka koja je bila pažljivo pričvršćena vijcima za avion, koja je držala žice i Toma s njima'', otkrio je.

''Također je nosio posebne kontaktne leće kako bi zaštitio oči. Da ga je nešto udarilo pri tim brzinama, bilo bi jako loše. Pažljivo se očistila i pista tako da nije bilo kamenja, a poletjeli smo u određenim vremenskim uvjetima'', dodao je.

Pogledaji ovo Tom Cruise i princ William Celebrity Opet svi pričaju o izgledu Toma Cruisa: Pogledajte zašto su njegove fotografije s princom Williamom izazvale čuđenje!

U istom nastavku filma, Tom je išao na obuku za zadržavanje daha pod vodom te učio kako biti pod vodom čak šest minuta. Za usporedbu, profesionalni ronioci zadržavaju dah između četiri i sedam minuta, ali čak i to može biti vrlo opasno i može uzrokovati oštećenje mozga.

"To je nešto što sam oduvijek želio učiniti", rekao je Cruise tijekom intervjua za USA Today u to vrijeme.

U sljedećem nastavku ''Nemoguće misije'' 2018., Cruise se po prvi put zapravo ozlijedio, zbog čega je snimanje prekinuto na šest tjedana dok se nije oporavio.

U ''The Graham Norton Showu'', glumac je detaljno opisao što je točno pošlo po zlu, a pokazao je i video trenutka kada je slomio gležanj tijekom vratolomije.

U sceni, dok je pričvršćen na dvije sigurnosne žice, Cruiseov lik treba skakati s jednog nebodera na drugi dok lovi lik Henryja Cavilla. Iako je trebao promašiti doskok i udariti u zid, stopalo mu je zapravo skliznulo i savilo se prema gore pri udaru. Glumac je istaknuo da je mu je iskočio gležanj.

Pogledaji ovo Tom Cruise Celebrity Tom Cruise pokazao je vidljivu promjenu imidža koju su uspjeli zabilježiti neumorni paparazzi, razlika od ljeta je itekako vidljiva!

Za sedmi nastavak ''Nemoguće misije'', Tom Cruise je rekao da je morao izvesti vratolomiju koju je želio napraviti još od kad je bio mali. A ta vratolomija bila je vožnja motocikla s litice i skakanje padobranom.

Redatelj Christopher McQuarrie objasnio je da je bilo mnogo elemenata potrebnih da se to stvarno ostvari, a za set filma izrađena je i posebna ramp na litici u Norveškoj.

Član ekipe dodao je da je Cruise snimio šest pokušaja jedne od najvećih vratolomija u povijesti kinematografije.

A iako zna upravljati zrakoplovom i mnogi misle da je letio i migovima F-18 u drugom nastavku ''Top Guna'' iz 2022., to nije istina.

Cruise je izrazi želju, ali mu ona ipak nije ispunjena, što zbog sigurnosti, što zbog činjenice da jedan takav mig košta 152 milijuna dolara.

1/10 >> Pogledaji ovu galeriju Domagoj i Lucija Duvnjak - 8 Domagoj i Lucija Duvnjak - 7 Domagoj i Lucija Duvnjak - 6 Domagoj i Lucija Duvnjak - 5 +5 Domagoj i Lucija Duvnjak - 4 Celebrity Domagoj Duvnjak na društvenim mrežama podijelio divnu vijest: U njegovu obitelj stigla je prinova, a odmah je otkrio i ime koje su odabrali!

1/30 >> Pogledaji ovu galeriju Princ William i kraljica Camilla - 8 Princ William i kraljica Camilla - 6 Princ William i kraljica Camilla - 5 Princ William i kraljica Camilla - 4 +25 Princ William i kraljica Camilla - 3 Zanimljivosti Kakve to privilegije ima princ William? Mnogi se pitaju zašto pred kraljicom Camillom nije napravio ono što svi moraju!

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene