Hrvatski chef Andrej Barbieri preminuo je u subotu u 50. godini života.
Vrhunski chef Andrej Barbieri rođen je u Zagrebu, a nakon djetinjstva provedenog u Lovranu, vrlo mlad je otišao u Italiju gdje je otvorio multimedijalni lokal.
U to je vrijeme bio očaran barovima, gostionicama, velikim luksuznim hotelima i restoranima koji su za Andreja bili kazališni pojam - mjesta gdje se nešto odigrava i zbiva.
U Italiji se zaljubio u slowfood, a od 1999. godine život je posvetio isključivo kulinarstvu. Vodio je niz restorana diljem svijeta, a bio je jedini koji istovremeno vodio luksuzni restoran i bistro, opatijsku Bevandu i riječku Conca d’Oro.
Prije dvije godine otvorio je Qavannu, prvi hrvatski restoran u katarskoj Dohi.
Barbieri je bio i član žirija poznatog kulinarskog showa MasterChef koji se prikazivao na Novoj TV.
Od voljenog chefa na društvenim mrežama oprostila se pjevačica Lana Klingor.