romantična komedija

Legendarna glumica u ulozi žene koja nakon razvoda spontano kupi kuću na drugom kraju svijeta

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Film "Pod suncem Toskane", koji večeras možete pogledati na Novoj TV u 23:20, temelji se na istoimenim memoarima američke pjesnikinje i esejistice Frances Mayes.

Romantična komedija "Pod suncem Toskane" s kultnom američkom glumicom Dianom Lane u glavnoj ulozi garancija je za dobru zabavu. 

Radnja prati 35-godišnju spisateljicu iz New Yorka Frances kojoj se raspadne život kada ju muž napusti zbog mnogo mlađe žene. Nakon toga otputuje u Italiju jer ju nagovori najbolja prijateljica Patti i odluči spontano kupiti ogromnu staru kuću kojoj treba preuređenje. 

Diane Lane je utjelovila Frances u filmu iz 2003. "Pod suncem Toskane" koji se temelji na istoimenim memoarima američke pjesnikinje i esejistice Frances Mayes. Inače, u jednoj od scena je model za slikanje Zeus u donjem rublju, no on je tijekom snimanja bio potpuno gol. U postprodukciji su kompjuterski prekrili njegovo obnaženo tijelo. 

U filmu se pojavljuju imigranti, građevinski radnici iz Poljske. Redatelj Audrey Wells je htio angažirati prave Poljake za tu ulogu, no nije mogao zbog problema s vizama s kojima mu je talijanska vlast nije htjela izaći ususret. 

Wells je prema memoarima pisao scenarij, a istaknuo je da je otpočetka vidio za ulogu Patti Sandru Oh poznatu po ulozi u seriji "Uvod u anatomiju". Dojmila ga se još 1999. kada su snimili skupa film "Guinevere". 

Inače, u komediji se tri puta pojavljuju časne sestre i svaki put jedu. Jednom na tržnici, drugi put na terasi i posljednji put tijekom vjenčanja. Manju ulogu u filmu, onu muškarca koji nosi cvijeće odigrao je jedan od najboljih talijanskih redatelja Mario Monicelli. 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene