Koji je vaš favorit?

Top pet Halloween filmova koji su za svaku publiku: Od apsolutnih klasika do filmova upisanih u povijest kinematografije!

A Nightmare on Elm Street A Nightmare on Elm Street Foto: Profimedia

U susret jednom od najzabavnijih praznika, posebno za mlađe generacije, izdvajamo top pet Halloween filmova koji su za apsolutno svaku publiku.

Halloween (1978)

Pogledaj i ovo showbuzz Najstrašnije ekranizirane priče Ovih 10 horora generacijama je utjerivalo strah u kosti, neki nakon njih nisu mogli oka sklopiti, no vrijedi ih pogledati

Ovaj apsolutni klasik Johna Carpentera je na listi svakog zaljubljenika u sedmu umjetnost, a posebno onda kada se bliži Halloween. Priča prati mentalnog bolesnika Michaela Myersa koji je ubio svoju sestru na Noć vještica kada je imao samo 6 godina. Kada nakon 15 godina pobjegne iz sanatorija, Myers se vrati u svoj rodni grad gdje počinje uhoditi jednu babysittericu i njezine prijatelje. Nakon toga ''zabava'' za nas gledatelje kreće.

The Nightmare Before Christmas (1993)

Iako u nazivu ima riječ Božić ovaj fantastični animirani film Tima Burtona je upravo jedan od klasika koji gledaju i mlađi i stariji za vrijeme Halloweena. Priča prati Jacka Skellingtona koji zajedno sa stanovnicima Grada noći pokušava zamijeniti Halloween s Božićem.

The Shining (1980)

The Shining je jedan od filmova upisanih u povijest kinematografije na čelu s maestralnim Stanley Kubrickom. Film je sniman po istoimenom romanu Stephena Kinga, i prati Jacka (Jack Nicholson) i njegovu obitelj dok pokušavaju ponovno izgraditi svoj život kao kućepazitelji u The Overlook Hotelu. Njegovo se mentalno stanje znatno pogoršava i onda kreće pravi horor.

Death Becomes Her (1992)

Kultna američka satirična crna komedija Roberta Zemeckisa u kojoj glume legendarni glumci, Goldie Hawn, Meryl Streep, i Bruce Willis. Film se bavi temom koja je i dalje aktualna, a to je vječna mladost. Film koji vas možda neće prepasti na Halloween, ali će vas crnim humorom dobro nasmijati.

A Nightmare On Elm Street (1984)

Ako se doista želite preplašiti na Halloween ovo je film za vas. Ako volite Johnny Deppa, ovo je isto film za vas, ali vas moramo upozoriti da se nećete nasmijati kao kada gledate Pirate s Kariba. Ovaj film spada pod filmove koji su prekretnica u žanru horor filmova, te koji nema samo elemente od kojih poskakujete sa sjedala, nego ima ozbiljan narativ od kojeg će vam biti još teže zaspati.

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene