Kakvo je vaše mišljenje?

Jezivo stvaran prikaz Dianina emocionalnog i fizičkog stanja nije bio dovoljan da održi oduševljenje prema ovoj hit-seriji

Kruna, The Crown Kruna, The Crown Profimedia 1/15 >> Pogledaji ovu galeriju Kruna, The Crown Kruna 6. sezona Trailer za sezonu 6 serije ''Kruna'' Kruna za Miss Serija Kruna - 3 Serija Kruna - 2 Serija Kruna - 4 Set serije ''Kruna'' - 4 Serija Kruna - 1 Set serije ''Kruna'' - 3 +4 Set serije ''Kruna'' - 2 Galerija

Prije nekoliko dana izišao je prvi od dvaju nastavaka posljednje, šeste sezone planetarno omiljene povijesne dramske serije "Kruna".

Iako smo svi s nestrpljenjem čekali posljednju sezonu i iako smo otprilike znali koji će period ona obuhvaćati, moram priznati da su prve četiri epizode veoma razočarale.

Je li razlog to što znamo o čemu će se raditi u novoj sezoni ili je kreativni tim iscrpio svu snagu u prvih pet sezona, ne možemo biti sigurni, ali istinski ljubitelji "Krune" neće biti oduševljeni kao prije.

Prvi dio šeste sezone serije ''Kruna'' vam je:

  • Top!
  • Flop!

Ukupno glasova:

Peter Morgan, glavni producent, kreator, i glavni scenarist, "krivac" je zbog kojeg je čitav svijet poludio za serijom, monarhijom i kraljicom Elizabetom II. Koliko je kriv zbog toga što nas je prikovao za male ekrane pet godina, toliko je kriv što je prvi dio posljednje sezone mlak, nespretan i iznimno predvidljiv.

Morganove scenarističke kvalitete zaista su bile očigledne u proteklim sezonama, gdje smo svjedočili eleganciji u dijalogu, sjajnim zapletima i izvrsno napisanim likovima koje je bilo užitak gledati. Ipak, u posljednjim dvjema sezonama svjedočimo prečesto predvidljivim narativom i sapuničarskim replikama. Čini se kako se Morgan najviše potrudio kao kreator i scenarist u sezonama u kojima glavnu priču vodi kraljica Elizabeta II., što zbog strahopoštovanja, što zbog činjenice da njezinu priču pratimo od trenutka kada je bila mlada djevojka do trenutka kada je već baka.

Njezina je priča imala svoj prirodni tijek tijekom desetljeća, razvoj u liku i šansu da se povežemo s likovima u potpunosti.

Peta sezona, a posebno početak šeste, čini se kako je serija o princezi Diani. Nema ništa loše u tome s obzirom na to da je ona i dandanas najvoljeniji član kraljevske obitelji, ali se scenaristi, na čelu s Morganom, nisu potruditi detaljno i dostojanstveno skrojiti njezinu priču. Važno je istaknuti i emotivni aspekt koji fali na početku posljednje sezone, a koji je bio gotovo lajtmotiv u prethodnim sezonama. Emocija u ove četiri epizode koju "Kruna" uspijeva izazvati dolazi iz snage malih trenutaka, ali ne iz likova, njihovih emotivnih stanja ili situacija, kao što je to bio slučaj s prvih pet sezona. "Kruna" je za mene bila prestižna dramska serija koja je gledateljima dala uvid u misteriozni život monarhije pod vodstvom kraljice Elizabete II. Početak šeste sezone, nažalost, nije dorastao tom prestižu, pa tako u prve četiri epizode nove sezone možete očekivati sapunicu s izvrsnim glumcima koji, nažalost, ne mogu da jednako izvrsno iznijeti površni scenarij.

Elizabeth Debicki na trenutke daje jezivo stvaran prikaz Dianina emocionalnog i fizičkog stanja kao što je to bio slučaj i u prethodnoj sezoni. Njezina mimika i govor tijela uvuku nas u taj lik i igra je na oprezan način koji pridodaje njezinoj mističnosti. Dominic West kao Charles i dalje mi nije jasan izbor, posebno jer fizički nema nikakve sličnosti s njime. U ovoj sezoni West Charlesa igra kao čovjeka punog empatije, pokajanja i čovjeka koji je na vrlo naivan način svjestan Dianine veličine, što je apsolutno sve ono što Charles nije bio u prethodnim sezonama, a čini se ni u stvarnom životu. Iako sjajan glumac, on je jedini lik u ovoj sezoni koji fizički ni na trenutke ne nalikuje svom liku. West kao Charles odigran je na šarmantan način sa snažnom prisutnošću na ekranu. Kraljica Elizabeta II., koju igra fascinantna Imelda Staunton, i dalje stoji čvrsto u svojoj ulozi glave hladne britanske monarhije.

"Kruna" je jedna od najboljih dramskih serija u proteklih pet godina, ali ako je peta sezona bila katarza emocija i odnosa između glavnih likova, početak šeste sezone je pad i razočaranje.

Ostaje nam da pričekamo i drugi dio ove sezone te da se nadamo da će nas ipak iznenaditi u pozitivnom smislu kako bi tu fenomenalnu seriju zaokružili na pravi način.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene