"Koncert za žlice i gitaru"

Otkačeni cabaret neobičnih instrumenata koji će vam barem na jednu večer odagnati sve brige

Cabaret - Koncert za žlice i gitaru (Foto: Teatar Exit) Cabaret - Koncert za žlice i gitaru (Foto: Teatar Exit) teatar exit 1/5 >> Pogledaji ovu galeriju Cabaret - Koncert za žlice i gitaru (Foto: Teatar Exit) Cabaret - Koncert za žlice i gitaru (Foto: Teatar Exit) Cabaret - Koncert za žlice i gitaru (Foto: Teatar Exit) Cabaret - Koncert za žlice i gitaru (Foto: Teatar Exit) +0 Cabaret - Koncert za žlice i gitaru (Foto: Teatar Exit) Galerija

Kada netko kaže da teatar u Hrvatskoj ne nudi nove i inovativne kazališne koncepte, da se ugasi svaka rasprava dovoljno bi bilo spomenuti dvojac „Žlice & gitara“ koji smo imali priliku poslušati i pogledati jedne ljetne večeri ovoga srpnja. Dramski ispit iz glume od kojeg možda ne biste puno očekivali, ali gadno biste se prevarili – jer radi se o jednoj od uvjerljivo najboljih predstava cijele sezone.

Cabaret „Koncert za žlice i gitaru“ predstava je nastala kao dramski ispit glumačkog dvojca Nikole Nedića i Maria Joveva, dvojice Zagrepčanaca koji su se odselili u Rijeku i u njoj stvorili to malo remek-djelo. Uz pomoć zvukova kuhinjskih žlica, gitare, mandoline, mljackanja, srkanja i klepeta prstiju Nikola i Mario provest će vas na otkačen i beskrajno šarmantan način kroz svoj život i ono kako ga oni vide.

Pogledaj i ovo Nevjerojatan događaj (Foto: Teatar Exit) "Nevjerojatan događaj" Čudesno šarmantna predstava o žabama i neurozama društva koja jamči večer dobre zabave

Bit će tu govora o stereotipnim razlikama među regijama Lijepe Naše, o muško-ženskim odnosima, seksu i predbračnoj čistoći, a kroz tu mrežu tema stalno će se izmjenjivati sreća i sjeta. Baš kao što to tako često biva u životu.

Mlade nade predodređene za velike uspjehe

Autorski projekt Nikole Nedića i Marija Joveva nastao je na temelju njihova ispita iz glume na Studiju glume i medija na Sveučilištu u Rijeci pod mentorstvom docentice Lenke Udovički i profesora Rade Šerbedžije, a dečki su sami napisali i sve tekstove i glazbu koju izvode.

Nikola Medić već nam je poznat iz svoje kratke, ali vrlo impresivne role u „Michelangelu“, iz koje se također moglo iščitati o koliko se vrckavom i nestašnom glumcu radi. Dječački veseo u izvedbi, crven u licu i poletan, Nedić je velika mlada nada hrvatskog glumišta.

Mario Jovev nimalo ne zaostaje za svojim kolegom, dapače. Njegove su vještine sa žlicama oduševljavajuće, a spontanost i jednostavnost toliko izravne da moraju osvojiti srca publike. Dva velika talenta spojena u jednom komadu koji nosi njihove individualne priče, ali i zajedničku sudbinu doista impresioniraju. Reklo bi se – dvojac iz snova.

 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

[ Cabaret – koncert za žlice i gitaru ] Donosimo dio pljeska s #jučerašnje izvedbe. Draga publiko, hvala vam na dolasku i divnoj energiji. 🥰💞 #Danas u 21h nadamo se sličnoj atmosferi. 😊 #ljetnenociteatraexit #teatarexit #muzejzaumjetnostiobrt #muozagreb #muo #cabaretkoncertzazliceigitaru #cabare #cabaret #kabare #kabaret #pljesak #publika #energija #pljesak #nikolanedić #mariojovev #radešerbedžija #radeserbedzija #lenkaudovicki #žlice #gitara #smijeh #zabava #kazalište #kazaliste #koncert #ponedjeljak #atmosfera

Objavu dijeli Teatar EXIT (@teatarexit)

Ovaj cabaret prvo je igrao po riječkim klubovima, a zagrebačka publika napokon je imala priliku uživati u ovoj predstavi u veljači ove godine. Ludi nastup koji sadrži malo onoga tradicionalno zastupljenog u kazalištu pravo je osvježenje na sceni, pa nije ni čudo da su sjedala za ovaj show razgrabljena.

Imali smo sreće gledati predstavu u predvorju Muzeja za umjetnost i obrt, impresivnom ambijentu za izvedbu bilo koje predstave, no ovoj je maleni prostor dodatno doprinio jer je atmosfera bila vrlo intimna. Za 40-ak gledatelja dvojac „Žlice & gitara“ pripremili su večer punu iskrene i pametne zabave. Jer kroz njihovo se ludilo i šalu naziru tračci razuma, tužne stvarnosti i moralnih pouka.

Uz malenu scenu, dvije gajbe lošeg piva, malo kruha i puno masnih fleka Nikola i Mario stvorili su atmosferu koja je neopisivo prirodna, bez imalo pretvaranja i prenavljanja. Oni ne preglumljuju, već otvaraju dušu. Bez zadrške komuniciraju s publikom, što je hrabar i riskantan potez.

Nikada ne znate tko će sjediti u kazalištu. Može to završiti kao tek bijedan pokušaj ostvarivanja interakcije, a možete doživjeti da jedna vremešna gospoda odluči gucnuti pivo jednog od glumaca, dok će druga dijeliti puse šakom i kapom.

 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

🎁 5. darivanje u sklopu Ljetnih noći Teatra EXIT 🎁 U #petom ljetnom darivanju darujemo po jednog dobitnika s #2ulaznice za izvedbe predstave "Cabaret – koncert za žlice i gitaru" u nedjelju 28.7. i u ponedjeljak 29.7. ✏ Napišite nam u komentaru #nedjelja ili #ponedjeljak, ovisno koji dan želite doći na predstavu te navedite osobu s kojom želite provesti večer na Ljetnim noćima Teatra EXIT. 🕕 #Dva dobitnika (jednog za predstavu u nedjelju i jednog za predstavu u ponedjeljak) dviju gratis ulaznica biramo #sutra u 18h koristeći commentpicker.com. Hvala vam što nas pratite i što se slažete s pravilima darivanja 👉 bit.ly/praviladarivanja_exit ✓ Sretno svima! 😊🤞 #ljetnenociteatraexit #teatarexit #darivanje #predstava #gratis #cabaret #kabaret #cabaretkoncertzazliceigitaru #radeserbedzija #radešerbedžija #lenkaudovicki #mariojovev #nikolanedić

Objavu dijeli Teatar EXIT (@teatarexit)

Cabaret „Koncert za žlice i gitaru“ na dušu djeluje kao melem. Ako ste imali naporan radni dan, pa vas je možda neka banka naživcirala i još se niste ni stigli odmoriti kako spada, ne brinite se – otiđite na ovu doista fantastičnu predstavu nakon koje nećete skidati osmijeh s lica. Ne, ona ne nudi salve nekontroliranog smijeha i vulgarnih šala kojih je naše kazalište ionako prepuno, već kirurški precizne i brutalno šaljive stihove koji seciraju boljke našeg društva.

Smješkat ćete se samima sebi, svojim susjedima, ali i državi u kojoj živite, ljuljati se u ritmu glazbe i zaboljet će vas dlanovi od pljeskanja koje će se u intervalima pojavljivati cijele večeri.

Zbog šarma dvojice glumaca, modernih trubadura koji se bore sa surovom svakodnevnicom samo uz pomoću žlica i gitare, zaboravit ćete na to da vam se miris luka i sardina baš i ne sviđa, kao i da obično ne volite vikati bravo na kraju predstave – jer upravo ćete to nakon svega i učiniti.

1/18 >> Pogledaji ovu galeriju Georgina Rodriguez i Christiano Ronaldo (Foto: AFP) Georgina Rodriguez i Christiano Ronaldo (Foto: Instagram) Georgina Rodriguez i Christiano Ronaldo (Foto: AFP) Georgina Rodriguez (Foto: Instagram) +13 Georgina Rodriguez i Christiano Ronaldo (Foto: Instagram) Celebrity Njezine su obline bez premca: Zanosna crnka još jednom pokazala čime je osvojila Ronalda

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene