Spas u pravi čas!

Jedva je spajao kraj s krajem, htio je prodati čak i svog psa, no onda se dogodilo nešto što mu je promijenilo život iz temelja!

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Sylvester Stallone se proslavio prije 45 godina prvim filmom iz serijala "Rocky" za koji je sam napisao scenarij, a od njega su ga otkupili za 350.000 dolara i pritom je uvjetovao da on želi tumačiti glavnu ulogu.

Poznati snagator i glumac Sylvester Stallone stekao je svjetsku slavu 1976. prvim filmom od šest filmova iz kultne franšize "Rocky". 

Pogledaj i ovo showbuzz Kakav doživljaj Trčali Rockyjevim stubama i nabasali na njega - 'Selfie' im donio slavu!

Serijal prati boksača Rockyja Balbou kojeg je utjelovio Stallone. U prvom filmu od kojeg je prošlo 45 godina, Balboa dobije rijetku priliku boriti se protiv prvaka u teškoj kategoriji. 

Hit-film "Rocky" je došao u pravom trenutku tada 29-godišnjem Sylvesteru jer je imao samo 106 dolara u banci, bio bez auta i pokušavao je prodati svog psa jer nije imao novca za njegovu hranu. Producenti Irwin Winkler i Robert Chartoff su se obratili glumcu s ponudom od 350.000 dolara za prava na njegov scenarij. 

Stallone je pristao prodati ga pod uvjetom da mu dopuste da glumi u filmu. Američka kompanija za proizvodnju i distribuciju filmova United Artists je dala Winkleru i Chartoffu budžet za snimanje od milijun dolara, iako su prvotno nudili dva milijuna.

Naime, smanjili su novčana sredstva kada su producenti rekli da Sylvester mora glumiti u filmu pa nisu mogli unajmiti Burta Reynoldsa, Roberta Redforda ili neke od drugih poznatih glumaca koje su htjeli. Winklera i Chartoffa je film na kraju koštao milijun i 100.000 dolara, a digli su hipoteke na svoje kuće kako bi to financirali.

To se pokazalo kao odličan potez jer je "Rocky" postao hit i zaradio 225 milijuna dolara. Postao je film s najboljom zaradom u 1976. 

Stalloneu se u filmu pridružio i njegov sin Butkus s kojim je snimio i scene trčanja po kiši. Osim toga bili su pamtljivi i oni prizori u kojima glumac trči po 72 stepenice koje se nalaze ispred Muzeja umjetnosti u Philadelphiji, a zbog toga su postale poznate i kao "Rockyjeve stepenice". Mnogi turisti se upravo na tom mjestu fotografiraju i taj uspon je simbol uspona malog čovjeka do vrha i njegove borbe sa izazovima. 

Zbog uloge je Sylvester žrtvovao i svoju ovisnost o cigaretama jer je prebrzo ostajao bez daha i shvatio je da će to biti nužno kako bi bio u odličnoj formi za svoje scene. 

Zanimljivo je da je najskuplji dio cijelog snimanja bila šminka, a glumcu su kod nekih prizora pomogle stvarne ozljede. Naime, lakše se pretvarao da ga boli ruka jer je slomio prst na fakultetu dok je igrao nogomet. 

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sly Stallone (@officialslystallone)

Inače, film "Rocky" iz 1976. je prva sportska drama koja je osvojila Oscara u kategoriji najbolje slike. Odnijela je još dva zlatna kipića dok je bila nominirana u 10 kategorija pa je tako Stalloneu malo nedostajalo da bude proglašen najboljim glumcem i scenaristom. 

Mnogi gledatelji pamte i Sylvesterov kip izrađen u bronci koji je bio u trećem filmu popularne franšize. Nju je glumac nakon završetka snimanja darovao gradu Philadelphiji koja je glavna lokacija njegovog serijala. 

Posebno se ističe i činjenica da je svih šest filmova iz franšize "Rocky" ostvarilo veliku popularnost i dobili su odlične ocjene gledatelja što se sve rjeđe događa. Naime, publika s vremenom izgubi zanimanje kao što se dogodilo sa Stalloneovim serijalom "Rambo" čiji je prvi dio bio uspješan, a ostala tri baš i ne. 

1/1 >> Pogledaji ovu galeriju +0 Grupa Hurricane - 4 Celebrity Ovo je Talijan koji je navodno zapeo za oko jednoj od djevojaka iz Hurricanea, a njegov vatreni nastup pravi je hit!

 

 

 

 

 

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene