Bilo je preteško

Njihova tragična priča nikada nije prežaljena, a glumica je jedva smogla snage da se prisjeti tog razdoblja

Michelle Williams Heath Ledger (Foto: Getty) Michelle Williams Heath Ledger (Foto: Getty) Getty 1/13 >> Pogledaji ovu galeriju Michelle Williams Heath Ledger (Foto: Getty) Michelle Williams Heath Ledger (Foto: Getty) Michelle Williams Heath Ledger (Foto: Getty) Michelle Williams Heath Ledger (Foto: Getty) Michelle Williams Heath Ledger (Foto: Getty) Michelle Williams Heath Ledger (Foto: Getty) Michelle Williams Heath Ledger (Foto: Getty) Heath Ledger (Foto: Screenshot Youtube) Heath Ledger ulozi zlikovca Jokera (Foto: AFP) Heath Ledger (Foto: Getty Images) +2 Heath Ledger (Foto: Getty Images) Galerija

Ljubav Michelle Williams i Heatha Ledgera te njegova tragična smrt poslužile su kao glavna inspiracija za film "Krv", koji je već počeo skupljati nagrade.

Neprežaljena tragedija i ljubav glumice Michelle Williams i pokojnog glumca Heatha Ledgera poslužila je kao inspiracija za film "Krv" u režiji Bradleyja Rusta Greya, inače glumičina dobrog prijatelja.

Pogledaj i ovo showbuzz težak životni put Najpoznatija je po tragičnoj ljubavnoj priči, ali mnogi ju pamte i po seriji koja im je obilježila odrastanje

Iako se isprva šuškalo kako bi se upravo 41-godišnja Michelle trebala pojaviti u glavnoj ulozi, to je za nju ipak bilo preteško. Grey je objasnio da je film inspiriran njezinim iskustvom suočavanja s tugom nakon Heathove smrti, s kojim je počela izlaziti 2004. godine nakon što su zajedno glumili u filmu "Brokeback Mountain", a godinu dana nakon toga dočekali su kćer Matildu, koja sada ima 16 godina.

Podsjetimo, par je prekinuo 2007. godine, samo nekoliko mjeseci prije nego što je Heath preminuo od posljedica slučajnog predoziranja u dobi od samo 28 godina.

Bradley je sada objasnio kako je počeo razvijati scenarij s Michelle kao svojom suradnicom, a ideja je bila da ona glumi ožalošćenu udovicu.

"Oboje smo dijelili tu težinu, smrt i osjećaj koji se javljaju kada vam netko blizak umre. Kako smo se spremali za snimanje filma, shvatila je da joj je sve malo preblisko i pristojno se zahvalila", izjavio je Bradley za Entertainment Weekly.

Michelle, koja se u ožujku 2020. godine udala za redatelja Hamiltona Thomasa Kaila i tri mjeseca kasnije s njim dobila dijete, otvoreno je progovorila o procesu tugovanja i kako joj je Heathova smrt promijenila život.

"Sada se moj život, naš život, nekako popravio. Njegova smrt je promijenila način na koji vidim svijet i način na koji svakodnevno komuniciram. Promijenila me kao roditelja, kao prijatelja. To je promijenilo vrstu posla kojim se stvarno želim baviti. Postala je leća kroz koju vidim život", izjavila je glumica u intervjuu za Vogue u rujnu 2011. godine.

Iako je odustala od filma, Bradley je i dalje zahvalan Michelle, koja je u snu smislila naslov i pomogla mu pronaći priču koju je želio ispričati.

"Trebalo mi je puno vremena da napišem scenarij jer je ona tako transformativna glumica i nakon nekog vremena pomislio sam, ono što nas dijeli zajednički je osjećaj gubitka kroz koji je prolazila u tom razdoblju svog života. Ali bila je malo preblizu, i to je zapravo bilo u redu jer je film mogao postati malo univerzalniji. Ali na neki način mislim da ne bih razvio ovu priču bez nje", zaključio je u razgovoru za The Moveable Feast.

Film je na ovogodišnjem festivalu "Sundance" osvojio posebnu dramsku nagradu žirija za beskompromisnu umjetničku viziju.

1/1 >> Pogledaji ovu galeriju +0 Nives Celzijus Celebrity Pogledajte kako izgleda mama Nives Celzijus, rijetko je pokazuje, a sada je iznenadila zajedničkim fotkama!

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene