MOTOVUN FILM FESTIVAL

Jaki aduti za kraj Motovuna u Laubi

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Ovogodišnja neobična karavana Motovun Film Festivala pred samim je krajem svoje posljednje etape.

 Više nego uspješno izdanje, koje je izmijenjenim konceptom donijelo projekcije u 25 gradova diljem Hrvatske, završit će 6. rujna u Laubi. Iako je cijeli ovogodišnji program visoke kvalitete, motovunska ekipa ostavila je za kraj još nekoliko jakih aduta.

Pogledaj i ovo Stephanie Prekali - 1 Nešto drugačije Doživite Novu apstrakciju uz glazbeni program Stephanie Prekali u zagrebačkoj Laubi!

U četvrtak, 3. rujna, gledamo novi film talijanskog majstora Gabrielea Salvatoresa, autora kultnog Mediterranea. Moja luda ljubav je topla priča o neobičnom putovanju oca i autističnog sina tinejdžera hrvatskom obalom. Publika će u filmu prepoznati hrvatske lokacije na kojima je sniman, ali i domaće glumce u epizodnim ulogama.

Petak počinje projekcijom slovačkog kino hita Svinje u 19 sati. Riječ je o političkom trileru inspiriranom stvarnim ubojstvom mladog slovačkog novinara i njegove zaručnice zbog istrage povezanosti mafije i političkih moćnika. Slijedi u 21 sat priča o odlasku, životu u emigraciji i anatomiji jednoga kraja te o teglici ajvara koja služi kao sidro između dvaju svjetova. Ajvar je srpski hit kojeg će u Laubi osobno predstaviti redateljica Ana Marija Rossi i glavni glumac Sergej Trifunović.

U subotu, pretposljednjeg dana revije u Laubi, u 19 sati na rasporedu je film Bijelo na bijelom, nagrađen za režiju na Venecijanskom festivalu. Glavni junak, fotograf Pedro za kaznu dobiva zadatak zabilježiti “stvaranje povijesti” u Ognjenoj zemlji te pritom postaje nevoljki sudionik u estetizaciji sjećanja na kolonizaciju i genocid domorodačkog stanovništva. Posljednji film na ovogodišnjem festivalskom repertoaru je Rocks, o istoimenoj tinejdžerici koja preuzima brigu o malom bratu te uz pomoć prijateljica bježi od socijalne službe i skriva se diljem Londona. Prikazan na festivalima u Torontu, Rotterdamu i San Sebastiánu, Rocks je živopisan portret skupine tinejdžerki koje, odrastajući u metropoli, nadilaze razlike u porijeklima.

Projekciji ovog filma u 21 sat prethodit će dodjela festivalskih nagrada, a nagrađeni filmovi na rasporedu su u nedjelju. O najboljem filmu u glavnom programu odlučit će glumački žiri u sastavu: Nina Violić, Lana Barić i Goran Bogdan, a osim ove, bit će proglašen i dobitnik nagrade kritičara FIPRESCI te pobjednik u kategoriji kratkih filmova, Najbolji europski kratki film i ove godine ulazi u konkurenciju za nagradu Europske filmske akademije.

Upravo kratki program ove godine u Laubi ima posebnu pozornicu sa slobodnim ulazom. Kratko kino u dvorištu ugostit će i ovog četvrtka, petka i subote po pet sjajnih filmskih minijatura iz programa Motovunski kratki. Dvorište Laube je i poprište popratnog programa. U četvrtak će tako nakon projekcije nastupiti Porto Morto, jedan od trenutačno najtraženijih domaćih bendova, i to u neuobičajenom DJ izdanju semplirajući svoje objavljene i neobjavljene materijale. Subotu će, pak, zaključiti Gungula, mladi ženski jazz bend kojemu je misija širiti ljubav i pozitivne vibracije.

Cijeli se program odvija u skladu s epidemiološkim preporukama uz poštivanje distance, upotrebu dezinficijensa i preporučeno nošenje maski. Ulaz se naplaćuje samo za projekcije u Laubi, i to po cijeni od 30 kuna za pojedini film. Posljednja je prilika i za nabavku paketa Sve po 15 kuna, koji za samo 75 kuna omogućuje izbor od pet različitih filmova po želji kupca. Ulaznice se mogu kupiti putem interneta na stranici mfftickets.kupiulaznicu.hr.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene