dobitnik brojnih nagrada

Film u kojem su prvi put glumili par prihvatili su zbog zanimljive činjenice, neki članovi tima nikada se nisu upoznali

Cate Blanchett (Foto: Getty Images) Cate Blanchett (Foto: Getty Images) Getty Images 1/3 >> Pogledaji ovu galeriju Cate Blanchett (Foto: Getty Images) Cate Blanchett (Foto: Getty Images) +0 Cate Blanchett (Foto: Profimedia) Galerija

Film "Babel" dobitnik je Zlatnoga globusa te je imao i sedam nominacija za Oscara. Zašto je toliko cijenjen provjerite na programu Nove TV.

Psihološka drama Alejandra Gonzáleza Iñárritua iz 2006. godine dobitnik je Zlatnog globusa za najbolji film, a "Babel" je priča koja zaokružuje Iñárritovu "trilogiju smrti".

Pogledaj i ovo Brad Pitt - 3 no i dalje je zgodan! Mnogima se neće svidjeti ono što Brad Pitt ima na nogama, neki ovaj komad obuće obožavaju, drugi ih ne mogu smisliti!

Film prati četiri priče koje su smještene u Maroku, Meksiku, Japanu te SAD-u, a koje počinju tragedijom američkog bračnog para koji je na odmoru u pustinji Maroka, a koji glume Brad Pitt i Cate Blanchett. Sve je izvan njihove kontrole, a u isto vrijeme gluhonijema japanska tinejdžerica dolazi u sukob sa svojim ocem te meksička dadilja koja radi za imućnu američki obitelj odluči odvesti njihovo dijete u Meksiko, bez da oni to znaju. Film možete pogledati u programu Nove TV večeras.

Film "Babel" dobio je brojna priznanja, a za prestižnu filmsku nagradu Oscar imao je seam nominacija. Brojne zanimljivosti pratile su produkciju "Babela".

Snimanje u Maroku trebalo je započeti za 17 dana, a produkcija nije imala niti jedog statista. Produkcija je u lokalnim medijima objavila poziv za statiranje te se na dan snimanja pojavilo preko 200 ljudi. Gotovo svi oni su u finalu filma.

Brad Pitt oduvijek je fan djela Alejandra Gonzáleza Iñárritua te je zbog ovoga filma odustao od uloge u filmu "The Departed" kako bi se mogao posvetiti "Babelu". Njegova obožavateljica je i Cate Blanchett, koja je skoro odbila ulogu u ovom filmu. U scenariju je pročitala da će većinu vremena provesti ležeći na podu te joj se to nije svidjelo, no ipak je prihvatila ulogu. Pitt i Blanchett kasnije su ponovno glumili par i to u uspješnici "Neobični slučaj Benjamina Buttona" iz 2008.

Gotovo cijeli film sniman je kamerom iz ruke, a kako je priča smještena na različitim kontinentima, brojni članovi produkcije te glumci nikada se nisu sreli. Film je sniman gotovo cijelu 2005. godinu.

"Babel" je jedan od najcjenjenijih filmova, a brojni ugledni časopisi i kritičari svrstali su ga među "1000 filmova koje morate pogledati prije nego što umrete".

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene