Jako teško iskustvo

Prikazala je jednu od najvećih tragedija koju žena može doživjeti, hoće li joj to osigurati zlatni kipić?

Tom Cruise Vanessa Kirby (Foto: Profimedia) Tom Cruise Vanessa Kirby (Foto: Profimedia) Profimedia 1/3 >> Pogledaji ovu galeriju Tom Cruise Vanessa Kirby (Foto: Profimedia) Tom Cruise Vanessa Kirby (Foto: Profimedia) +0 Callum Turner Vanessa Kirby (Foto: Profimedia) Galerija

Vanessa Kirby nominirana je za Oscara u kategoriji Najbolje ženske glumice.

Britanska glumica Vanessa Kirby odigrala je jednu od najzahtjevnijih i najzapaženijih uloga u karijeri u filmu "Pieces Of A Woman", što su prepoznali kako gledatelji, tako i struka koja ju je nominirala za Oscara u kategoriji najbolje ženske glumice.

Pogledaj i ovo Will Ferrell (Foto: Getty Images) iz blesave komedije Od Eurosonga do Oscara: Nitko nije očekivao da će se ova pjesma naći u utrci za prestižnu filmsku nagradu

Priča je to o mladom američkom paru čiji se životi raspadnu nakon tragičnog gubitka djeteta. Vanessa igra lik Marthe, koja je dogovorila porođaj kod kuće koji pođe po krivu i ona izgubi dijete, nakon čega se mora snalaziti sa životom prepunim tuge pritom radeći na odnosima sa suprugom Seanom kojeg glumi Shia LaBeoug i njegovom dominantnom majkom koju je utjelovila Ellen Burstyn. Uz to se mora suočiti i s pravnom stranom tragedije i sresti primalju s poroda na sudu koja je glavna okrivljena za tragediju.

Vanessa je inače poznata kao samozatajna glumica koja svojim ulogama privlači veliku pažnju, a nakon ovog filma najviše je htjela skrenuti pažnju na sve ožalošćene žene koje su u stvarnim životima doživjele slične tragedije i pomogle joj pri stvaranju njezina lika.

"Znala sam da mi je glavna zadaća da pristupim ženama koje s takvim iskustvima, s njima sam razgovarala bez obzira jesu li izgubile bebe tijekom trudnoće ili neposredno nakon rođenja. Nepodnošljiva je tuga u takvim situacijama", izjavila je za Deadline.

Hoće li to biti dovoljno da kući ponese zlatni kipić s dodjele ovogodišnjih Oscara, saznat ćemo vrlo uskoro.

Osim u filmu "Pieces Of A Woman", Vanessa je neke od svojih posljednjih sjajnih uloga ostvarila u hit seriji "The Crown" te filmovima "The World to Come", "Fast & Furious Presents: Hobbs & Shaw", "Mission: Impossible - Fallout", "Mr. Jones" i drugima. 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene