bila je to velika pobjeda!

Prije 35 godina grupa Riva dovela je Eurosong u Zagreb, prisjetite se nastupa koji je ostao upisan u povijest Hrvatske!

Emilija Kokić i Riva na Euroviziji 1989. - 2 Emilija Kokić i Riva na Euroviziji 1989. - 2 Youtube 1/32 >> Pogledaji ovu galeriju Emilija Kokić na Euroviziji 1989. - 3 Emilija Kokić na Euroviziji 1989. - 2 Emilija Kokić na Euroviziji 1989. - 1 Emilija Kokić i Riva na Euroviziji 1989. - 2 Emilija Kokić Emilija Kokić Emilija Kokić Emilija Kokić - 2 Emilija Kokić - 1 Emilija Kokić - 2 +21 Emilija Kokić - 3 Galerija

Prisjetite se legendarnog nastupa grupe Riva i Emilije Kokić koji su prije 35 godina Eurosong donijeli u Hrvatsku, ovi prizori ne zaboravljaju se lako.

Zadarska grupa Riva s pjevačicom Emilijom Kokić je prije 35 godina trijumfirala je na natjecanju za najbolju pjesmu Europe.

Bila je to pjesma ''Rock Me'' koju je otpjevala Emilija Kokić, a glazbu je napisao Rajko Dujmić i tekst Stevo Cvikić. Ta je pjesma donijela pobjedu tadašnjoj Jugoslaviji na 34. Eurosongu u Švicarskoj 1989., a Emilija se i danas rado prisjeti dana slave.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Eurovision Fan since 1998 (@eurovision.fan_bosnia)

Na pozornicu je tada izašla u bijeloj haljini s crvenim bolerom i rukavicama, a zarazni ritmovi pjevuše se i dan-danas.

Kako je njihov nastup izgledao, prisjetite se u nastavku.

Te 1989. godine za Emiliju Kokić i kolege iz benda, Zvonu Zrilića, Boška Colića, Nenada Nakića i Dadu Musapa, po povratku iz Švicarske Zadrani su priredili veličanstven doček.

Odmah po povratka Rive s Eurosonga, počele su pripreme za organiziranje prestižnog glazbenog događaja 1990., u Zagrebu ili u Zadru. Naposljetku je odlučeno da će grad domaćin biti Zagreb dok je samo natjecanje održano 5. svibnja, u koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog.

Događaj su vodile zagrebačke legende, Helga Vlahović i Oliver Mlakar.

Pogledaji ovo Baby Lasagna Celebrity O našem Baby Lasagni ne prestaje se pisati ni nakon drugog polufinala Eurosonga, pogledajte kakvi su komentari: "Sad se zna..."

Emilija se povodom 25. obljetnice pobjede na Eurosongu, za Deutsche Welle, prisjetila kako je doživjela nastup.

"Tresla sam se od uzbuđenja i od treme, pored ostalog i zbog činjenice što sam odrasla u Švicarskoj. Tamo sam išla u školu. Cijela ta priča o Euroviziji bila je za mene kao odlazak u zabavni park za neko dijete. Otišli smo u Lausanne s velikim uzbuđenjem. Isprva sam bila uplašena i mislila da možda nisam dorasla zadatku. Pitala sam se što ja to europskoj publici uopće mogu ponuditi osim svoje radosti, punog srca i iskrenosti. Na kraju se ispostavilo da su to bili naši glavni aduti i da se nemam čega bojati", ispričala je pjevačica.

Pogledaji ovo Marina Satti Celebrity Pogledajte nastup koji nakon drugog polufinala ima najviše pregleda, ali brojčana razlika s Baby Lasagnom je neusporediva!

Grupa Riva raspala se početkom Domovinskog rata, a svaki od svirača nastavio je solo-karijeru.

A 1990. godine Hrvatsku je predstavljala Tajči s pjesmom ''Hajde da ludujemo''.

Pogledaji ovo Eurosong glasanje Celebrity Na pomolu veliki skandal? Talijani slučajno objavili rezultate glasanja, ovo baš i ne izgleda dobro za našeg Lasagnu!

Pogledaji ovo Eden Golan - 3 Celebrity Kakav preokret! Izrael drugi na kladionicama iza Baby Lasagne, Švicarcu pale šanse za pobjedu

Pogledaji ovo Baby Lasagna - 3 Celebrity Dvije polufinalne večeri su iza nas, evo najboljih trenutaka ovogodišnjeg Eurosonga!

Pogledaji ovo Angelina Mango - 2 Celebrity U subotu će biti teška borba! Baby Lasagna u finalu će se susresti s najvećim konkurentima, no ima tu i nekih iznenađenja!

Pogledaji ovo Nemo Celebrity Promijenilo se stanje na kladionicama, evo koliko šanse Švicarska ima za pobjedu nakon nastupa njihovog predstavnika!

 

 

 

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene