otkrili tajne vitalnosti

Sve su bliže stotoj, ali mladost nose u srcu: Naši poznati 90-godišnjaci za koje su godine samo broj!

1/14 >> Pogledaji ovu galeriju Naši poznati 90-godišnjaci za koje su godine samo broj - 4 Naši poznati 90-godišnjaci za koje su godine samo broj - 3 Naši poznati 90-godišnjaci za koje su godine samo broj - 2 Naši poznati 90-godišnjaci za koje su godine samo broj - 1 Jimmy Stanić i supruga In Magazin: Jimmy Stanić - 4 In Magazin: Jimmy Stanić - 3 In Magazin: Jimmy Stanić - 2 In Magazin: Jimmy Stanić - 1 In Magazin: Jimmy Stanić - 6 +3 In Magazin: Jimmy Stanić - 5 Galerija

Da su godine samo broj za neke nije samo izreka. Potvrđuju to veseli devedesotogodišnjaci koji svoje godine odlično nose. I na pragu stote nastupaju, obilaze izložbe, voze i veseliji su nego ikada. Tajnu njihove vitalnost otkrili su Ani Veli za In magazin!

Lako je u mladosti uživati u životu, no živjeti život punim plućima i kada se približite stotoj - e to polazi za rukom tek rijetkima. Jedna od njih ovogodišnja je dobitnica nagrade Hrvatskog glumišta za umjetničko djelovanje iz područja baleta. Našoj slavnoj primabalerini Maji Bezjak teško da bi itko dao 91 godinu.

Pogledaj i ovo showbuzz TREBA TO ZNATI Iskusni šarmeri otkrili metode zavođenja: ''Išao sam na sažaljenje''!

''I dalje vozim automobil, sad sam bila u Čakovcu tri dana, baš deset minuta prije nego što sam krenula su mi javili da sam dobila nagradu. Uopće ne znam kako sam došla do Čakovca'', našalila se Maja Bezjak, bivša prvakinja Baleta HNK-a u Zagrebu. 

A evo što velika umjetnica ističe kao tajnu svoje vitalnosti.

''To je stalni rad, ja vam vježbam i danas. Idem na gimnastiku. Vježbam puno, ja sve radim i interesira me sve. Čovjek ne smije sjediti. Uvijek imam istu kižau, 42,5 kilograma, kao onda kaf sam plesala'', ispričala je Maja. 

No treba vježbati i duh.

''Mnogo čitam, vježbam glasovir, stalno sam aktivna'', dodala je. 

Aktivnosti ne nedostaje ni najdugovječnijem domaćem glazbeniku Jimmyju Staniću, koji je u siječnju proslavio 94. rođendan. No unatoč tomu, i danas je najsretniji na pozornici. Kada ne nastupa nekoliko dana uhvati ga nervoza jer ima osjećaj da ništa ne radi.

Veliku ulogu u odražavanju vedrog duha imaju humor i tolerancija.

''Kad ona počne govoriti što se meni ne sviđ i nije tak kak ona govori ja šutim, isto kad ja govorim, ne smijete dizati glas, samo nježno, a to što si glupo to rekla...'', objasnili su Jimmy i Barbara Trohar. 

Kao tajnu dugovječnosti ističu kako je važno zadržati dijete u sebi. O tome kako zadržati dijete u sebi sigurno sve zna naša slavna fotografkinja Slavka Pavić. Uvijek vedra i nasmijana i u 96. živi život punim plućima. A evo i njezine tajne.

''Sve s namjerom, znate. Gospodin Platon je rekao, nećemo reći kada, ali je rekao - u životu sve činite s mjerom'', mudro je rekla Slavka Pavić. 

Očito pali jer elana i duha joj ne nedostaje, a uz sebe i danas uvijek ima fotoaparat jer je svijet u njezinim očima vrijedan divljenja i uživanja.

''Rad, ljepota u toj fotografiji. Ja sam se našla u tome, baš sam se tu otkrila'', zaključila je Slavka. 

Njezina fotografska karijera traje zavidnih sedamdeset godina, a sigurni smo da nam ima još mnogo toga dati. Jer svijet viđen njezinim očima definitivno je vrijedan divljenja.

IN magazin gledajte od ponedjeljka do petka u 16:25 na Novoj TV, a propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.

1/18 >> Pogledaji ovu galeriju Jackie Stallone (Foto: Profimedia) Jackie Stallone (Foto: Getty Images) Jackie Stallone (Foto: Getty Images) Jackie Stallone (Foto: Getty Images) +13 Jackie Stallone (Foto: Getty Images) Zanimljivosti Zbog želje da ostane mlada jako je požalila, a fotografije izbliza pokazuju što si je zapravo učinila!

1/33 >> Pogledaji ovu galeriju Petar Grašo Petar Grašo Petar Grašo - 2 Petar Grašo +28 Petar Grašo i Hana Huljić - 1 Celebrity Otkazan koncert Petra Graše u Srbiji, poznato i zašto obožavatelji neće moći uživati u spektaklu

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene