Nikad nije kasno!

Sve je duža lista slavnih muškaraca koji postaju očevi u kasnim godinama

Poznati očevi koji su se kao očevi ostvarili u kasnijim godinama (Foto: Dnevnik.hr) - 6 Poznati očevi koji su se kao očevi ostvarili u kasnijim godinama (Foto: Dnevnik.hr) - 6 DNEVNIK.hr 1/5 >> Pogledaji ovu galeriju Poznati očevi koji su se kao očevi ostvarili u kasnijim godinama (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Poznati očevi koji su se kao očevi ostvarili u kasnijim godinama (Foto: Dnevnik.hr) - 6 Poznati očevi koji su se kao očevi ostvarili u kasnijim godinama (Foto: Dnevnik.hr) - 4 Poznati očevi koji su se kao očevi ostvarili u kasnijim godinama (Foto: Dnevnik.hr) - 5 +0 Poznati očevi koji su se kao očevi ostvarili u kasnijim godinama (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Galerija

Ovih je dana svijet obišla vijest kako će glumac Richard Gere postati otac u 70. godini. Sve je duža lista onih koji se na čari roditeljstva odlučuju u kasnim godinama.

Nekad okorjeli holivudski zavodnik Richard Gere u sedmom desetljeću života po drugi će put postati otac. Sretnu vijest slavni glumac dijeli s 35-godišnjom poduzetnicom Alejandrom Silvom, s kojom se vjenčao prije četiri mjeseca. Pred slavnim holivudskim glumcem su neprospavane noći, ali sudeći prema trendu starijih očeva, nema se čega bojati. Naime, muškarci sve češće postaju roditelji u kasnijoj životnoj dobi.

Pogledaj i ovo Mel Gibson s njima je bio i sinčić Kontroverznog glumca dugo nismo vidjeli, a sada je uhvaćen u izlasku s 35 godina mlađom partnericom, uz koju se napokon primirio

Richard Gere nije usamljen primjer među onima koji su u kasnim godinama prvi put otkrili ljepote očinstva. Njegov kolega George Clooney iskusio je očinstvo s 56 godina, postavši otac blizanaca. A u klub očeva poslije pedesete odavno su se upisali Mick Jagger, Michael Douglas, Mel Gibson, Rod Stewart.

Željko Bebek sa suprugom Ružicom dvoje djece dobio je u kasnim pedesetima, Dejan Aćimović s 55, dok je Jurica Pađen zasnovao obitelj u 53. godini života.

I miljenik ženske publike Vlado Kalember otac je postao u 52. godini. Desetljećima jedan od najpoželjnijih hrvatskih neženja, tada se skrasio s Anom Rucner, koja mu je rodila sina Darijana.

“Tipično dijete današnjeg vremena, vrlo živ i onda mu pokušavamo dat ovako nekakvih zanimacija, možda se pronađe u nečemu ali nitko nije, ni Ana ni ja...neka bude čestit, dobar i pošten i to je već dovoljno“, izjavio je Vlado.

Kasno roditeljstvo, smatraju stručnjaci, ima svoje prednosti i nedostatke. “Pozitivne su strane da su ljudi emotivno zreliji, financijski neovisniji, žene sporije stare čisto radi hormonalnih promjena“, tvrdi psihologinja i psihoterapeutkinja Ida Šamanović.

“Od mojih prijatelja očevi u nekim drugim, trećim, četvrtim brakovima su postali roditelji sa 60- godina, dijete ide prvi srednje i to je jako teško“, kaže Robert Bošković.

No svi oni ipak ne mogu nadmašiti rekord Indijca Ramjita Raghava, koji je otac postao u 96. godini života.

 

IN magazin gledajte od ponedjeljka do petka u 17:30 na Novoj TV, a propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene