slavljenje ljubavi

U čast lika i djela: Valentinovo uz najljepšu rock poeziju Vlade Divljana

Vlada Divljan Vlada Divljan Foto: Rock poezija Vlade Divljana/PR

Valentinovo u Tvornici ove se godine održava uz bend (ne)normalni koji će svoj nastup u srijedu, 14. veljače, posvetiti najljepšoj rock poeziji Vlade Divljana i velikim ljubavnim hitovima omiljenih Idola, objavila je Tvornica.

Bend (ne)normalni iza sebe ima nekoliko uspješnih koncerata, a svojim nastupima u čast lika i djela nezaboravne ikone novog vala - Vlade Divljana nastoji publici pružiti doživljaj njegovih pjesama. Osim pjesama koje su nastale kada je djelovao u VIS Idolima, na njihovom se repertoaru nalaze i pjesme koje je izvodio s Ljetnim kinom.

VIS Idoli jedan je od najvažnijih bendova novog vala, a njihov opus još je uvijek nepresušan izvor inspiracije. Uvijek su bili posebni i drugačiji, a emotivni i iskreni stihovi koje je pisao i pjevao Divljan i danas čine najljepše iz njihova kataloga rock poezije.

Albumi ''Odbrana i poslednji dani'' (1982), ''Čokolada'' (1983) i ''Šest dana juna'' (1985) te ''Mini LP'' (1981) izdanja su koja u sebi nose jedinstveni senzibilitet toga vremena. Osim djelovanja u Idolima, Divljan je stvarao filmsku glazbu i surađivao sa sastavima Le Cinema i Ljetno kino.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene