TJEDAN MODE BIPA FASHION.HR

Studio I-GLE dobitnice prve modne nagrade koja nosi ime poznate novinarke Ane Lendvaj

PR PR 1/16 >> Pogledaji ovu galeriju PR PR PR PR PR PR PR PR PR PR +5 PR Galerija

Posebno svečano bilo je u ponedjeljak, treće večeri Bipa FASHION.HR-a, u Muzeju suvremene umjetnosti na promociji knjige Ane Lendvaj i dodjeli prve modne nagrade Večernjeg lista koja nosi ime Ana Lendvaj.

1/16 >> Pogledaji ovu galeriju PR PR PR PR PR PR PR PR PR PR +5 PR Galerija Uz ovacije publike, uzbuđenje i emocije nisu mogle sakriti dizajnerice studija I-GLE, Nataša Mihaljčišin i Martina Vrdoljak Ranilović, dobitnice ove prestižne nagrade, čiju je kolekciju žiri proglasio najboljom kolekcijom u 2017. godini.

Pogledaj i ovo showbuzz Završen modni tjedan Spektakularna završnica Bipa FASHION.HR-a okupila brojne poznate: Pogledajte u čemu su zablistali


Jako smo dirnute i ponosne što smo upravo mi dobitnice prve nagrade Ane Lendvaj jer nam uspomena na Anu Lendvaj jako puno znači. Ona nas je pratila od prvih dana i vjerovala u nas čak i kad mi nismo bile sigurne jesmo li na dobrom putu. Ostavila je zaista dubok trag, ne samo u našem radu nego na modnoj sceni, i sretne smo što ova nagrada nosi njezino ime“, kazale su Nataša Mihaljčišin i Martina Vrdoljak Ranilović. Težak zadatak izabrati najbolju modnu kolekciju predstavljenu u 2017. godini imao je žiri sastavljen od modnih novinara i urednika: Bojana Radović, Nenad Korkut, Saša Joka, Vesna Blašković i Maja Car.Ana Lendvaj ostavila je dubok trag u Večernjem listu uz koji je bila vezana četrdeset godina, ali i u hrvatskoj kulturi, društvu i modi. Nije bilo lako biti pionir u modnoj kritici, ali Ana je bila puno više od modne kritičarke. Bila je učiteljica, tješiteljica, uzor i blago Večernjeg lista. Drug u nevolji i rijetko načitana osoba. Bila je i pravi borac jer je pisala do zadnjeg trena“, rekao je Dražen Klarić, glavni urednik Večernjeg lista podsjećajući na Anin tipični pozdrav „Bokić!“.
 

PR PR

Ova je večer u programu Bipa FASHION.HR-a imala posebno svečano mjesto jer je Ana Lendvaj godinama bila neizostavna gošća, prijateljica i novinarka koja je svojim pisanjem zadužila hrvatsku modnu scenu. „Ana ima posebno mjesto u našoj povijesti, jer malo tko je o modi mogao pisati i govoriti onako kako je to Ana činila. Uvijek fokusirana na dizajnere, njihovu krajnju ideju i realizaciju, bila je dobri duh našeg modnog novinarstva. Njezina je riječ značila puno, njezine su se kritike slušale i uvažavale, a imala je nevjerojatnu sposobnost svoj komentar artikulirati na konstruktivan način. Ana je jako dobro znala u kakvim uvjetima rade naši dizajneri i svojim pisanjem im nastojala maksimalno pomoći i podržati ih. Poput prave vizionarke Ana je znala prepoznati talent, originalnost i tu neku posebnu iskru u svakome od njih“, kazao je Vinko Filipić, direktor i organizator Bipa FASHION.HR-a.

Ovom prilikom predstavljena je i knjiga ULUPUH-ova modna povijest – umjetnost odijevanja, autorice Ane Lendvaj koja ju je Ana započela kao svoj posljednji projekt, a dovršili su je na temelju Aninih materijala, kolege iz ULUPUH-a pod vodstvom urednika Davora Klarića i Dorotee Jendrić. Ova knjiga sadrži vrijedne zapise o modnim dizajnerima, članovima ULUPUH-a, fotografije njihovih najzanimljivijih radova te brojne faktografske podatke o događajima koji su obilježili hrvatsku modnu scenu od početka 20. stoljeća od danas. Knjiga je sažela i prikazala umjetničku dimenziju mode i Anin rad u proteklih nekoliko desetljeća, a o njoj su govorili urednik Davor Klarić, Ivana Bakal, predsjednica ULUPUH-a, dizajnerica Branka Donassy, povjesničar umjetnosti Zvonko Maković te Bojana Radović dugogodišnja novinarka i Anina kolegica.

PR PR

Nakon ove večeri koja je okupila brojne Anine kolege, suradnike, poznavatelje i prijatelje, program Bipa FASHION.HR-a se nastavlja na Zagrebačkom velesajmu gdje se očekuju modne revije poznatih dizajnerskih imena: Ivica Skoko u suradnji s Perwollom, Robert Sever pod pokroviteljstvom branda Lovables, BiteMyStyle by Zoran Aragović, Arileo pod pokroviteljstvom branda Noelle, Marina Design, Klisab, Anthony Avangard, Price on Request, Twins u suradnji s CCC, Jelena Holec, te gosti iz Srbije i Bosne i Hercegovine Mates i Mateyaneira. Odmah nakon završetka tjedna mode, otvara se FASHION.HR pop up store, u suradnji s partnerom projekta City Centrom one koji će prvi put na ovaj način učiniti dizajnerske kolekcije dostupnijima publici, a u ponudi će se naći i neki od komada tek predstavljenih u sklopu Bipa FASHION.HR-a.


 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene