Ženio se čak pet puta

Žene su bile lude za njim, a onda je otkriveno da je ljubav života pronašao u svom prijatelju kojem se uvijek vraćao

Cary Grant Cary Grant Profimedia 1/12 >> Pogledaji ovu galeriju Cary Grant - 4 Cary Grant i Randolph Scott - 4 Cary Grant - 1 Cary Grant i Randolph Scott - 3 Cary Grant i Randolph Scott - 2 Cary Grant i Randolph Scott - 5 Cary Grant - 5 Cary Grant - 6 Cary Grant - 3 Cary Grant - 2 +1 Cary Grant i Randolph Scott - 1 Galerija

Cary Grant je imao pet brakova sa ženama, ali sada su otkriveni novi detalji o njegovoj homoseksualnosti i vezi s kolegom glumcem.

Holivudska ikona, Cary Grant bio je glumac koji se ženio pet puta, posljednji put s čak 46 godina mlađom ženom i bio je u vezama s brojnim ljepoticama, uključujući Grace Kelly i Sophiju Loren i tako gotovo tri desetljeća.

Cary je za života bio jedan od najpoželjnijih muškaraca Hollywooda, barem ga je javnost tako doživljavala, no oni koji su tvrdili da su bolje upućeni, držali su se svojih teza da je njegova priča i seksualna orijentacija suprotne od one kakvom je on prikazuje.

"Što on misli, koga zavarava?", izjavila je jednom holivudska tračerska kolumnistica Hedda Hopper koja je inače bila bez dlake na jeziku.

Time je mislila na brojna šuškanja da Cary zapravo voli mušakrce i rasprava o toj temi traje gotovo cijelo stoljeće, a sada je njegov blizak prijatelj u svojim poznim godinama ispričao da mu je definitivno rekao kako je imao barem jednu homoseksualnu ljubavnu aferu. I to s kolegom zvijezdom Randolphom Scottom, čovjekom čiji je nekonvencionalan odnos s Grantom uvijek izazivao čuđenje.

Pogledaji ovo In Magazin: Josipa Lisac inMagazin Prisjetili smo se nekih od najvećih tragičnih ljubavnih priča, neke od velikih domaćih i stranih zvijezda od njih se nikad nisu oporavile!

Njih dvojica su postali nerazdvojni u 1930-ima, nakon što su počeli živjeti zajedno u kući na plaži u Malibuu koja je nazvana Bachelor Hall. Iako je u to vrijeme to mnogima bilo neshvatljivo i čudno, glumci su tvrdili da žive zajedno kako bi štedili novac i dijelili troškove, što je potrajalo deset godina.

Prema bivšem uredniku časopisa Fan Billu Royceu, on je bio taj koji je pokrenuo osjetljivu temu odnosa Scotta i Granta još davne 1976. godine, kada je slavni glumac imao 72 godine i više nije bio toliko zabrinut za očuvanje svog ugleda.

U najnovijem broju časopisa Vanity Fair tako je objavljeno da je Grant odvojio nekoliko sati kako bi priznao Royceu da je bio zaljubljen u Scotta od svojih najranijih dana u Hollywoodu.

"Jesi li ikada čuo za gravitacijski kolaps? Neki ljudi to zovu ljubavlju na prvi pogled. Ovo je bilo prvi put da sam to osjetio za bilo koga", tvrdi Royce da mu je Cary tako priznao.

Pogledaji ovo Laura Dern i Billy Bob Thornton Zanimljivosti Planirali su obitelj i živjeli zajedno, a onda je ona bez objašnjenja saznala da se oženio drugom: "Više nikada nisam čula niti riječ od njega"

Rekao je Royceu da ni on ni Scott nisu homoseksualci ili hetero nego negdje između, da su se družili sa ženama jednako kao i s muškarcima te da Scott nikada nije želio Granta na isti način na koji je Grant želio Scotta.

"Nije bilo šanse da bi Randy eksperimentirao sa mnom da me nije istinski volio na nekoj dubokoj razini", priznao mu je bio Cary.

Royce je i prije javno pričao o Scottu, koji je umro 1987. godine i nakon što je proveo 43 godine u braka s drugom suprugom Patricijom Stillman, ali njegova otkrića o onome što mu je Cary Grant rekao nikada nisu bila ovako eksplicitna.

Međutim, članovi Grantove obitelji nastavljaju pričati drugačiju priču. Glumica Jennifer Grant, njegovo jedino dijete, rekla je da nikada nije vidjela naznaku bilo kakve homoseksualnosti.

"Mislim da bih to shvatila, nije da bi me bilo briga", rekla je svojevremeno, iako je priznala da je on možda ranije u životu imao afere za koje ona nije znala.

Dyan Cannon, Jenniferina majka i Grantova četvrta žena, također je rekla da nikada nije vidjela nikakve dokaze da je homoseksualac. Oni su se razveli nakon samo tri godine braka 1960-ih, jer je prema njezinim riječima on bio beskrajno kritičan i podložan iznenadnim napadajima bijesa.

"Nevjera nije bila problem, muškarci nisu bili problem, mi smo bili problem", rekla je prošlog prosinca.

Zapravo nitko nikada nije osporavao da je, za razliku od njegove jednostavne osobnosti na ekranu, Grant bio težak čovjek golemih kontradikcija. Njegovo vesela osobnost skrivala je zapravo potištenost koja ga je vodila u depresiju, a uz to Grant je zagovarao halucinogenu drogu LSD, bio je duboko neurotičan, šokantno škrt i mrzovoljan prema svojim ženama i kolegama.

Pogledaji ovo Elvis Presley Celebrity Frizer Elvisa Presleyja otkrio je dosad nepoznate detalje sa sprovoda legendarnog pjevača: ''Otišao sam u mrtvačnicu, nikad nisam takvo što napravio...''

Legendarni redatelj Alfred Hitchcock, koji je angažirao Granta u nekim od svojih najboljih filmova, rekao je da je on jedini glumac koji je mogao glumiti šarm koji nije posjedovao, ali i da je bio jedini glumac kojeg je ikada volio.

Scott Eyman, autor biografije "Cary Grant: A Brilliant Disguise" iz 2020. godine, tvrdio je da Cary prošao kroz traumu kad mu je s 11 godina rečeno da mu je majka mrtva, a da bi 20 godina kasnije otkrio da je zapravo bila snimljena u psihijatrijsku ustanovu u Bristolu, što je u konačnici definiralo glumčev život.

Zbog toga su ga doživotno pratili osjećaji neadekvatnosti, strah od napuštanja i nesposobnost uspostavljanja bliskih odnosa. Zbog ožiljaka iz djetinjstva, rekao je Eyman, Cary se nikada nije uspio skrasiti i postati odani obiteljski čovjek, a bio je to život za koji je, u svojim kasnijim godinama, tvrdio da bi mu bio puno draže od slave.

Cary Grant rođen je kao Archibald Leach 1904. u radničkom bristolskom predgrađu Horfieldu, otac Elias je bio alkoholičar, koji je radio kao krojač, a majka Elsie psihički nestabilna. Bili su siromašna obitelj koja se nikad nije oporavila nakon smrti Grantovog starijeg brata koji je preminuo od posljedica meningitisa dok je bio beba. 1915. godine Elsie je završila u lokalnoj ustanovi za mentalne poremećaje i to nakon što joj je dijagnosticirana paranoidna shizofrenija. Umjesto da prizna istinu, njegov mu je otac isprva rekao da je otišla u ljetovalište na odmor, a kasnije da ih je zauvijek napustila i da na kraju da je umrla.

Otac je nakon toga započeo vezu s drugom ženom i poslao Archieja da živi s bakom, koja je također bila teška ovisnica o alkoholu.

"Mogao sam osjetiti pakao u njezinu dahu", prisjetio se Grant jednom prilikom.

Gotovo prepušten sam sebi često je izostajao iz škole, motao se po bristolskim dokovima i maštao o tome da dobije posao na brodu koji će ga odvesti daleko. Iz škole je bio izbačen s 14 godina i potom se upisao u skupinu glazbenih akrobata, učeći hodati na štulama, a s kojom se otputio na američku turneju, sa svega 50 funti u džepu. U New Yorku se pak bavio prodajom kravata na ulici, točnije na Broadwayu i u Veliku Britaniju se nije vratio sve do 1929., u dobi od 25 godina.

Cary nikada nije stekao formalnu glumačku obuku ili obrazovanje, ali je bio vješt oponašač drugih izvođača, i naposljetku se probio u glumu. 1931. godine promijenio je ime i s Paramount Picturesom sklopio ugovor nakon što se preselio u Los Angeles. U svom prvom dugometražnom filmu pojavio se 1932. godina, kao 28-godišnji glumac, a američke novine su prognozirale da mladić iz Engleske ima veliku budućnost u filmu.

Ubrzo nakon toga se preselio k Randolphu Scottu, bliskom prijatelju kojem se uvijek vraćao nakon svojih propalih brakova. Njegova prva supruga, glumica Virginia Cherrill, zaljubila se u njega nakon što se jedne noći slučajno probudila i vidjela Granta na ulici, kako se više puta svojim autom zabija u vozilo njezina dečka dok je ovaj ležao u krevetu pokraj nje.

Pogledaji ovo Steve McQueen Zanimljivosti Posljednje sate života proveo je u uvjerenju da se uspio spasiti, a onda je uslijedila tragična vijest nakon silnih očajnih pokušaja

Grant je 1934. godine otišao u Bristol i, susrevši oca u pubu, saznao da mu majka ipak nije mrtva, no kad je otišao k njoj, toliko se promijenio da ga nije prepoznala. Zbog toga je počeo puno piti i završio je čak na liječenju od alkoholizma. Njegov biograf Eyman smatra da je glumčev odnos s majkom bio otvorena rana koja nikada nije zacijelila i da se zbog toga nikada nije uspio s nekim uistinu zbližiti.

Grant se iste godine oženio s Cherrill, no brak je potrajao manje od 12 mjeseci jer se jednom se probudila s njegovim rukama oko vrata s namjerom da joj naudi.

Svake nedjelje ujutro Grant je telefonirao svojoj majci, koju je preselio iz duševne bolnice u privatni smještaj, a posjećivao ju je jednom godišnje. Ti su posjeti bili stresni i jednom je prilikom rekao kako ona vjeruje da je varalica, dodavši: "I pretpostavljam da je na neki način bila u pravu."

1942. godine oženio se nasljednicom Woolwortha Barbarom Hutton, ali se i s njom rastao nakon tri godine. Ona je željela da stalno bude kuće jer je sumnjala da ima aferu s Ginger Rogers, a Grant je inzistirao da je afera započela nakon što su se njih dvoje rastali.

Treći put se vjenčao s Betsy Drake s kojom je bio od 1949. do 1962., potom s Dyan Cannon s kojom je u braku bio od 1965. do 1968. godine, a posljednja žena bila mu je Barbara Harris i to od 1981. do 1986. godine koja je od njega bila mlađa čak 46 godina.

Prijatelji su rekli da nikad nije bio sretniji, ali pet godina nakon vjenčanja s Barbarom, Cary je doživio snažan moždani udar dok se pripremao za nastup i preminuo je u dobi od 82 godine.

1/26 >> Pogledaji ovu galeriju Niko Kranjčar Niko Kranjčar Niko Kranjčar Niko Kranjčar +21 Niko Kranjčar Celebrity Bivši Vatreni kojeg nemamo često priliku vidjeti nakon promjene imidža izgleda kao novi čovjek!

1/20 >> Pogledaji ovu galeriju Tonči Huljić Tonči Huljić Tonči Huljić i Baby Lasagna - 1 Tonči Huljić i Baby Lasagna - 2 +15 In Magazin: Tonči Huljić Celebrity Tonči Huljić u jednakim problemima kao Thompson i Kolinda, upozorio je i obožavatelje!
 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene