zanimljivi nasljednici

Najbogatiji čovjek na svijetu bio je veliki plejboj, no misteriozne smrti i otmice u njegovoj obitelji postale su prokletstvo

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Ivy Getty praunuka je Johna Paula Gettyja, nekoć najbogatijeg čovjeka na svijetu. Priča o njezinoj obitelji uvijek je intrigirala javnost.

Praunuka Johna Paula Gettyja, 26-godišnja Ivy Getty, stala je pred oltar prije nekoliko dana sa svojim dugogodišnjim dečkom, fotografom Tobiasom Alexanderom Engelom. Fotke s vjenčanja je objavila na svom profilu na Instagramu, a ceremonija je održana u Gradskoj vijećnici u San Franciscu.

Ivy je pred oltar stala godinu dana nakon tragične smrti njezina oca, Johna Gilberta Gettyja, koji je preminuo u studenom prošle godine u 53. godini. Samo nekoliko mjeseci prije nego što je preminuo njezin otac glazbenik, umrla joj je baka Ann, inače filantropkinja i izdavačica. Imala je 79 godina.

"Iznimno mi je teško što uz mene nisu najvažniji ljudi u mom životu, moj otac i baka", rekla je za Vogue prije par dana Ivy. Dodala je kako je zahvaljujući viziji vjenčanice koju je imao John Galliano mogla njihovu prisutnost imati u prostoriji. John Galliano je inače odijevao njezinu baku koja ga je obožavala. "Ona mi je bila poput majke, a nakon njezine smrti povezala sam se s Johnom. Željela sam da mi upravo on osmisli vjenčanicu za moj veliki dan", rekla je Ivy. Veo koji je imala pun je skrivenih značenja, a gitare na njemu posvećene su njezinom ocu, dok je nosila nakit svoje bake.

John Paul Getty bio je najbogatiji na svijetu

Glava obitelji Getty i najbogatiji čovjek na svijetu u ono vrijeme, John Paul Getty, bio je pradjed Ivy Getty. Osnovao je naftnu kompaniju Getty Oil 1942. godine, a 1957. ga je časopis Forbes proglasio najbogatijim živućim Amerikancem. Guinnessova knjiga rekorda 1966. godine procijenila je kako je upravo Getty najbogatiji čovjek na svijetu. U vrijeme smrti 1976. godine bio je "težak" šest milijardi dolara, što je prema današnjoj vrijednosti čak 21 milijarda.

Getty je imao petero djece i pet puta se ženio. Bio je veliki ljubitelj umjetnina, ali i na glasu kao veliki ženskaroš još od mladih dana. Pričalo se da je uvijek spreman za uskočiti u krevet s bilo kojom ženom, a rijetko je odbijao svoje ljubavnice. Imao je i neugodna iskustva s nekim svojim ljubavnicama.

Kada je imao 25 godina Elsie Eckstrom ga je tužila te je tvrdila da je on otac njezine kćeri Paule. Rekla je kako je s njim izgubila nevinost, a na kraju je sve odbačeno na sudu jer su njegovi odvjetnici tvrdili kako je nerijetko bila promiskuitetna. Getty je Elsie dao 10.000 dolara, nakon čega je ona pobjegla iz grada.

Bio je u braku s Jeanette Demont, Allene Ashby, Adolphine Helmle, Ann Rork i Louise Lynch. Upravo njegova posljednja supruga Louise je u svojoj 100. godini 2013. objavila memoare u kojima je opisala njihov brak. Ispričala je sve o njegovom životu plejboja te načinu na koji je trošio novac. John Paul Getty preminuo je u 84. godini od posljedica srčanog udara. O njegovu životu je snimljen i film "All the money in the world" 2017. godine, a utjelovio ga je Christopher Plummer.

Otmice i misteriozne smrti obitelji Getty

Mediji su budnim okom pratili i život njegova unuka Johna Gilberta Gettyja. John Gilbert je pronašen mrtav u luksuznoj hotelskoj sobi hotela Emme u San Antoniju. Na njegovu tijelu nije bilo tragova zločina, a u hotelu u kojem je preminuo boravio je tri tjedna. Asistent je policiji otkrio da je Getty odsjeo u hotelu jer je bio u procesu selidbe iz Kalifornije u San Antonio i da mu je posljednju poruku poslao dan prije svoje smrti oko 17 sati. Njegov otac bio je Gordon Getty, sin Johna Paula Gettyja kojeg je dobio u braku s Ann Rork.

Javnosti je poznata je i tragična priča Johnova rođaka J. Paula Gettyja III., kojeg je 1973. godine otela talijanska mafija, kada mu je bilo samo 16 godina. Njegov djed milijarder ispočetka je otimačima odbio platiti otkupninu od 2,2 milijuna dolara, a pristao je na to tek kada su mu poslali odrezani dio uha njegova unuka. Paula je mafija nakon toga oslobodila, a preminuo je od srčanog udara s 54 godine.

1/9 >> Pogledaji ovu galeriju Kolinda Grabar Kitarović - 2 Kolinda Grabar-Kitarović Kolinda Grabar-Kitarović i Mia Mikulec Kolinda Grabar-Kitarović +4 Kolinda Grabar-Kitarović Celebrity Kolinda nije odoljela selfieju s jednom od najvećih zvijezda današnjice, a njezini fanovi zaključili da su obje prekrasne!

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene