trenutačno jedna od boljih!

Ako ste ljubitelji djela Guya Ritchieja, obvezno pogledajte ovu hit-seriju!

The Gentlemen, Theo James The Gentlemen, Theo James Foto: Profimedia

Na Netflix je stigla nova serija Guya Ritchieja pod istim naslovom kao i film iz 2019., "Gospoda" (The Gentlemen). Sve što očekujete od Ritchieja apsolutno dobijete u seriji te mi je zasad verzija ove "Gospode" za nijansu draža od već sjajnog filma.

Ritchie brzo i efikasno uspostavlja glavne likove, kao i njihove odnose. Od njegova prepoznatljivog smisla za estetiku do fantastičnih kostima, na prvi pogled jasno nam je tko su likovi koje ćemo pratiti osam epizoda.

Guy Ritchie već ima dovoljno filmskih djela iza sebe da je bilo očekivano da će, narativno, i stilski "Gospoda" jednostavno funkcionirati kako treba. On koketira s klasnim ratovima, kao i s beskonačnom korumpiranošću čovjeka kada su u pitanju vreće pune novca. Redateljski je serija jasna od starta, scenaristički ima nekoliko trenutaka u kojima se priče isprepleću iznimno brzo, pa se moramo malo bolje fokusirati, ali sve u svemu odlično napisana serija koja drži pozornost svih osam epizoda. Posebno me oduševilo što Ritchie ne koristi samo pištolje i automatske puške kako bi ispratio priču i akciju već ima i iznimno pametno napisan scenarij koji je sam po sebi napet. Naravno da tu imamo lovačke puške koje su iskorištene za sve samo ne lov na životinje, kao i druge kreativne načine za likvidaciju, ali najnapetiji su zapleti, priča, kao i odlična glumačka igra čitave ekipe koja prati kompleksnu priču.

Ne bi ovo bila Ritchiejeva serija da nema sulude dijaloge s vokabularom koji morate guglati, a koji uvelike doprinosi boljem razumijevanju likova, kao i njihovoj potrebi da se natječu u najbanalnijim stvarima. Zapleta u seriji ima puno, ali ne na tako da se razriješe naivno, nego kako bi čitava serija ostala intrigantna.

Theo James utjelovljuje lik plemića Eddieja Hornimana, koji nakon očeve smrti nasljeđuje ogromno imanje, ali i ilegalni biznis koji se odvija ispod njega. James je zapravo jedini koji glumački pomalo odskače od ostatka ekipe, i to ne na pohvalan način. U nekim trenutcima čini se da igra kao u sapunici, dok ostali likovi pokušavaju veoma prirodno odigrati svoje osebujne likove. Jamesov britanski naglasak nije loš, ali u više navrata doima se kao da je karikiran. Moglo bi se reći da je Theo James, iako je glavni lik, najslabija karika u Ritchiejevu ansamblu, ali ni u jednom trenutku ne pokvari cjelokupan dojam "Gospode".

Daniel Ings igra Eddiejeva problematičnog brata koji je zaslužan za većinu zapleta u seriji. Ings je apsolutno odličan u ulozi Freddyja sa svim svojim promjenama u liku i s dosljednošću kojom igra od početka do kraja. Kaya Scodelario utjelovljuje lik Susie Glass, moćne žene koja preuzima ilegalni biznis od svojeg oca. Po meni je Scodelario izdominirala svoj lik, a u većini slučajeva kada je u kadru s Theom Jamesom, ukrade svaku scenu. Njezin je lik odlična protuteža Jamesovu pomalo uspavanom aristokratskom tipu.

"Gospoda" je odlična serija koja je savršena za gledanje vikendom. Prepoznatljiv stilski izričaj Guya Ritchieja, zanimljiva priča i još zanimljiviji likovi čine ovu seriju solidnom. Ako ste ljubitelji Ritchiejevih djela, obvezno pogledajte ovu seriju, ali čak i ako niste, ovo je trenutačno jedna od boljih serija na Netflixu.

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene