izrazito naivno napisan scenarij

Od silne želje da se od hit-filma napravi još jedan uspješan nastavak, ovaj uradak čini se kao jedan veliki skeč

Moje grčko vjenčanje Moje grčko vjenčanje Profimedia 1/1 >> Pogledaji ovu galeriju +0 Moje grčko vjenčanje Galerija

2002. godine izašla je simpatična komedija "Moje grčko vjenčanje", koja je ubrzo postala jedan od omiljenih obiteljskih filmova. Šarmantni likovi i priča s kojom se iznimno lako možemo poistovjetiti učinili su film kultnim klasikom u žanru komedije. Nakon dvadeset i jednu godinu "Moje grčko vjenčanje" dobiva svoj treći nastavak, ali moram priznati da koliko sam se veselila što ću gledati taj film u kinu obzirom na oduševljenje od prije dvadeset godina, toliko me treći nastavak u potpunosti razočarao.

Film je napisala i režirala Nia Vardalos, koja ujedno glumi glavni lik Toulae Portokalos. Ovaj se nastavak evidentno trudi evocirati one osjećaje koji su bili prirodno prisutni u prvom, ali i u drugom dijelu ove franšize.

Nažalost, od silne želje da se napravi još jedan uspješan nastavak, čitav se film čini kao jedan veliki skeč. Dosta scena kao da ne pripada priči i radnji te film nema linearan narativ iako priča ima jasan početak i cilj. Ovo mi je bilo posebno čudno kao redateljici jer sam imala osjećaj da konstantno nešto ne štima. Nisam znala je li u pitanju montaža, ali s obzirom na repetitivnost ubačenih kratkih scena koje nemaju nikakve veze s radnjom, shvatila sam da je problem redateljsko-scenarističke prirode.

Još jedan segment u filmu koji je ključan za bilo koji uspješan film ili seriju jesu zapleti. U ovom slučaju gledamo desetke sićušnih zapleta koji se vrlo naivno riješe zagrljajem ili nečim sličnim te u iznimno kratkom roku pa zapravo taj mali sukob nikada ne postane dovoljno vrijedan gledateljeve pozornosti i brige. To je još jedan od razloga zbog kojih je "Moje grčko vjenčanje 3" poprilično mlak i, nažalost, loš film.

Posebno me razočaralo to što film nije imao onaj komfor koji su donijela prva dva nastavka. Nije imao toplinu koja je ključna za feel good obiteljski film, a tome je itekako doprinio izrazito naivno napisan scenarij.

Glumci su isti kao i u prva dva nastavka, barem što se tiče glavnih likova, ali u ovom se nastavku čine kao neki potpuno drugi likovi, što također možemo pripisati ne tako dobrom scenariju. Lik Toulae, oko koje se vrti čitava franšiza, u trećem je nastavku pao u potpuno drugi plan. Njezin lik više nije žena koja prkosi tradicijskim normama, nego lik žene koja se brine o apsolutno svima. Ostali likovi također su posve mlaki, kao da ne znaju koga igraju, ali lik koji se oduvijek izdvajao od svih u ova tri nastavka jest lik tetke Voulae, koju igra sjajna Andrea Martin.

Martin svoj lik igra identično kao prije dvadesetak godina te zaista odskače od ostatka ekipe svojom komičnošću i prirodnim šarmom. Nove mlade glumačke snage nisu se najbolje snašle u ovom nastavku, ali i ne možemo očekivati ništa bolje kada su glavni likovi jednako zapostavljeni. Njihovi likovi napisani su kao floskule, a ne kao stvarni ljudi sa stvarnim karakterima.

Film "Moje grčko vjenčanje 3" za mene je, nažalost, bio veliko razočaranje. Iznimno me veselio povratak simpatične porodice Portokalos, ali ono što sam pogledala u sat i pol nije me se nimalo. U meni ovaj nastavak nije probudio iste tople osjećaje koji su prisutni u prva dva nastavka, a razočarala me i činjenica da su dobro poznati likovi u ovom nastavku svedeni na svoj minimum.

Ovaj film čini mi se kao da je sastavljen od mnoštva nepovezanih skečeva koji nikako ne doprinose priči, likovima i cjelokupnom dojmu. Jedina pozitivna činjenica jest to da traje samo sat i pol, jer više od toga bilo bi neizdrživo.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene