Nekadašnje dječje zvijezde

Sjećate se Ljubana, Drage i Pere iz filma Vlak u snijegu? Evo čime se danas bave i kako izgledaju, samo jedno od njih još glumi

Film Vlak u snijegu Film Vlak u snijegu Screenshot 1/29 >> Pogledaji ovu galeriju Film Vlak u snijegu Film Vlak u snijegu Film Vlak u snijegu Željko Malčić, Slavko Štimac, Gordana Inkert Slavko Štimac, Gordana Inkert, Željko Malčić Gordana Inkert, Slavko Štimac, Željko Malčić Željko Malčić, Gordana Inkert, Slavko Štimac Slavko Štimac Slavko Štimac Slavko Štimac +18 Slavko Štimac Galerija

Slavko Štimac, Gordana Inkert i Željko Malčić proslavili su se u filmu "Vlak u snijegu" kao Ljuban, Draga i Pero, a evo kako izgledaju i čime se bave otkako su odrasli.

Film "Vlaku u snijegu", po istoimenom romanu Mate Lovraka, jedan je od omiljenih dječjih klasika i nakon gotovo 50 godina.

Film redatelja Mate Relje sniman je od 1973. do 1976. u Bjelovaru, a većina glumaca iz filma bila su djeca iz obližnje škole.

Među likovima su se posebno istaknuli Ljuban, Draga i Pero, koje su utjelovili Slavko Štimac, Gordana Inkert Subotičanec i Željko Malčić.

Jeste li gledali film "Vlak u snijegu"?

  • Da
  • Ne

Ukupno glasova:

Od njih troje, samo je Slavko nastavio glumačku karijeru, dok Gordana radi kao trgovkinja, a Željko je policajac.

"Od uloge ostao sam Pero i u privatnom životu, tako da me skoro svi, prijatelji, kolege s posla, znanci i poznanici, oslovljavaju s Pero" rekao je sada Malčić za 24 sata te je dodao i kako je Štimac već tada bio profesionalac od kojeg su učili.

"Nisam ni osjetila da je gluma težak posao. Imala sam tad devet godina i sve mi je to bila igra", prisjetila se Inkert.

Ljuban, Draga i Pero su se 2016. godine ponovno okupili povodom 40. godišnjice filma u Grđevcu kraj Bjelovara, a fotografije s njihova okupljanja pogledajte u galeriji.

Štimac je svoju glumačku karijeru započeo kad mu je bilo samo 12 godina ulogom u filmu "Vuk samotnjak", a u djetinjstvu je glumio i u seriji "Salaš u malom ritu".

Svojedobno je za IN magazin otkrio kako mu je izgledalo odrastanje.

"Dobar sam bio, odgovoran dečkić. Sve sam stizao, profesori mi nisu gledali kroz prste. Bio je to veliki stres. Ljudi su završavali sa snimanjima i odlazili kući odmarati, a meni je dolazila nastavnica", prisjetio se Štimac dana kada je kao dječak postajao velika zvijezda.

Rođen je u Lici, u selu Konjsko Brdo, a zbog posla se sredinom 70-ih preselio u Beograd, gdje i danas živi s obitelji. Kasnije je proslavio u filmovima Emira Kusturice "Sjećaš li se Dolly Bell?" i "Underground". 1996. godine sa suprugom je otišao u New York i u Americi je snimio dva filma, od kojih je u jednom glumio s Adrienom Brodyjem.

1/31 >> Pogledaji ovu galeriju Kate Middleton Kate Middleton Kate Middleton Kate Middleton s djecom +26 Kate Middleton - 2 Celebrity Pojavile su se nove teorije zavjere o Kate Middleton: ''Ozbiljno, tko se nalazi ispod ove loše namještene perike? Vrijeme je da se završi ova farsa!''

1/30 >> Pogledaji ovu galeriju Severina Severina Severina Severina - 4 +25 Severina - 1 Celebrity Severina se snimala u ogledalu, a pažnju je ukrala fotografija na pozadini njezina mobitela

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene