Svaka prostorija drugačija priča

Zavirite u neobični i šareni stan Nenada Sovilja, omiljenog dizajnera nakita poznatih Hrvatica!

1/9 >> Pogledaji ovu galeriju Nenad Sovilj - 4 Nenad Sovilj - 2 Nenad Sovilj - 1 Nenad Sovilj - 3 Hrvatski draguljar Nenad Sovilj predstavio kolekciju nakita (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Nenad Sovilj Hrvatski draguljar Nenad Sovilj predstavio kolekciju nakita (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Hrvatski draguljar Nenad Sovilj predstavio kolekciju nakita (Foto: Dnevnik.hr) - 5 +0 Hrvatski draguljar Nenad Sovilj predstavio kolekciju nakita (Foto: Dnevnik.hr) - 4 Galerija

Ručno izrađeni i unikatni nakit Nenada Sovilja ostavlja bez daha, a obožavaju ga i poznate Hrvatice. Oduvijek je dizajnirao prostor svojih trgovina, a ljetos je sasvim sam uredio i svoj stan koji mu je služi kao izložbeni, radni i životni prostor.

Hrvatski dizajner nakita, Nenad Sovilj svoj je životni, radni i izložbeni prostor smjestio u samom središtu Zagreba. Njegov talent odavno je izašao iz draguljarskih vitrina, oduvijek je dizajnirao prostor svojih trgovina, kao i ovaj stan u kojem živi s kraljevskim pudlom Troyom.

Pogledaj i ovo showbuzz Svemir u malom Spektakularna izložba: Stigla i novopečena gospođa Karamarko

Atelier i showroom u njegovoj su priči isprepleteni sa životnim prostorom i iako svaka prostorija odiše različitim stilom, zajedno tvore jednu cjelinu koja je vesela i šarena baš poput njegova jedinstvenog nakita ali i karaktera. Renovacija starozagrebačkog stana s visokim stropovima trajala je četiri mjeseca, a sve radove Nenad je odradio sasvim sam.

Mural na stropu dnevnog boravka radio je oko dva mjeseca, neprekidno svaki dan. Bila je to strast i zanos, kaže, a već razmišlja o muralu za radnu i spavaću sobu. Nazvao ga je Parasol - što na francuskom znači suncobran, jer u kombinaciji s lusterom, koji izgleda poput drške, podsjeća na suncobran koji lebdi.

''15 dana nisam spavao zato što sma bio u zanosu. U jednom periodu nakon mjesec dana imao sam krizu gdje sam mislio hoće li to biti dobro, prekičasto ili loše, onda sam se odmorio, pustio sam dva dana i nastavio sam dalje slagati'', priča. 

Stan je prepun detalja, kolekcionarskih predmeta i zanimljivog namještaja. Osvijetljen s mnogo prirodnog svjetla, stan je prepun različitih vrsti biljaka. I dvije sretne papige.

U cijelom stanu prevladava kombinacija tradicionalnih i suvremenih komada. Neke od tih stvari je nasljedio, neke dobio na poklon, a neke kupio.

Ovaj dizajner nakita, specijaliziran za personalizirane komade koji savršeno odgovaraju nečijoj osobnosti i karakteru krenuo je u nove poslovne pothvate. Različitim predmetima i namještaju svojim umjetničkim intervencijama daje novi život i osobnost.

U planu su mu čak i kolekcije stolova za dnevni boravak, a vjerujemo kako će svi ti premeti ostavljati bez daha, baš poput stana u kojem trenutačno živi.

IN magazin gledajte od ponedjeljka do petka u 17:30 na Novoj TV, a propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.

1/6 >> Pogledaji ovu galeriju Vladimir Kočiš Zec Marinko Colnago Rajko Dujmić - 8 Rajko Dujmić - 6 +1 Rajko Dujmić - 5 inMagazin Marinko će uskoro proslaviti 80. rođendan, a i dan danas mu bacaju grudnjake: "Svi su mislili kakve vragolije ovaj radi"

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene