osvojila hrvatsku prije 20 godina

Lijepa Makaranka otvoreno je progovorila o najtežim trenucima, ali i razlozima povlačenja sa scene na vrhu popularnosti!

1/20 >> Pogledaji ovu galeriju In Magazin: Nera Stipičević - 1 In Magazin: Nera Stipičević - 2 In Magazin: Nera Stipičević - 3 In Magazin: Nera Stipičević - 4 In Magazin: Nera Stipičević - 5 Nera Stipičević - 1 Nera Stipičević - 2 Nera Stipičević - 3 Nera Stipičević - 5 Nera Stipičević - 6 +9 Nera Stipičević Galerija

Sjećate li se lijepe Makaranke Nere Stipičević, koja je glazbenim talentom prije 20 godina osvojila žiri i publiku u megapopularnom showu "Story Supernova"? Nera se vraća na scenu, i to s novim umjetničkim imenom. Zašto se povukla na vrhuncu popularnosti te kako joj je samoća promijenila njezin život nabolje, otkrila je Anji Beneti za In magazin!

Prije točno 20 godina Nera Stipičević osvojila je srca nacije u showu "Story Supernova". Izdala je album prvijenac, a onda je na vrhuncu popularnosti odlučila povući se s glazbene scene.

Pogledaj i ovo Nera Stipičević, Petar Cvirin (FOTO: Matija Habljak/PIXSELL) nova nera! Proslavila se u prvom hrvatskom talent showu, a nakon dužeg izbivanja sa scene vratila se u drugačijem izdanju

''Razlog je bio nekakvo moje osobno nezadovoljstvo. S televizijske scene sam prešla na kazališnu scenu, završila sam studij ekonomije i studij glume i posvetila se evo, posljednjih pet godina sebi, svom duhovnom putu, putu autentičnosti i pronalasku svog osobnog umjetničkog, autentičnog izražaja'', ispričala je Nera. 

Pronašla ga je na dugotrajnom putovanju samoće.

"Kad je meni bilo teško, u mojim najtežim trenucima, ja se nisam željela popeti na scenu, a ja sam cijeli život na sceni, od djetinjstva , i shvatila sam da negdje mora biti neki odgovor, neki izlaz i ponovo neko svjetlo. Svoju bol krenula sam izražavati kroz poeziju, nisam planirala pisati poeziju, ali je ta potreba došla organski. Kao i glazba'', objasnila je. 

Na scenu se vratila s novim umjetničkim imenom FreeDA Nera Immortele:

''Neki se udaju za čovjeka, a ja sam za umjetnost. Poanta je u njezinoj poruci : FreeDA Nera Immortele. Želiš biti free, da kaže glas iz Hrvatske, onda trebaš doći kroz svoje rane, Nera obrnuto kad zamijenimo slova, slogove su rane da bi upoznao svoju besmrtnost , odnosno svoju dušu. Riječ Immortelle na francuskom znači smilje, na engleskom latinskom, ima korijen u riječi besmrtnost'', objasnila je.

FreeDa Nera Immortelle publici se predstavila u autorskoj koncertnoj predstavi "Cvit samoće", ali i internacionalnom podcastu, koji su odraz njezine art terapije i intervjua sa samom sobom.

''Ima poruku pokazati ljudima da je samoća luksuz današnjice, ukazati na razliku između pojma usamljenost i samoće, da je usamljenost samo jedna faza koja je malo teža za prebroditi, ali nakon toga dolaze plodovi samoće. U mom slučaju to su bili plodovi zdravlja, mentalnog i fizičkog te svih ovih kretaivnih plodova: koncertna predstava, glazba, poezija, podcast...",priča Nera. 

Jedan od kreativnih plodova je i pjesma "Najveći dar" koja je prva od 12 pjesama koje čine glazbenu kulisu podcasta, ali i koncertne predstvave Cvit samoće.

"Pjesma ''Najveći dar'' je stvarno oda prijateljstvu. Napisana je iz ljubavi mojoj prijateljici i dugogodišnjoj suradnici Miji Melcher, takodjer se odnosi na sve suradnike iz mog FNI tima koji uključuje Ivanu Radovniković, kako život učini svoje i napravi krug. Nakon 20 godina mi opet surađujemo na jedan drugačiji način'', prič Nera. 

Lijepu autorsku umjetničku priču Nera namjerava zaokružiti novim albumom. Da je publika jedva dočekala povratak na scenu lijepe Makaranke svjedoče rasprodane predstave.

IN magazin gledajte od ponedjeljka do petka u 17:30 na Novoj TV, a propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene