uskoro u tvornici!

Daleka obala možda je promijenila kapetana, ali i dalje uspješno plove našim estradnim vodama!

1/12 >> Pogledaji ovu galeriju In Magazin: Daleka obala - 1 In Magazin: Daleka obala - 2 In Magazin: Daleka obala - 3 In Magazin: Daleka obala - 4 In Magazin: Daleka obala - 5 In Magazin: Boris Hrepić i Jakša Kriletić In Magazin: Daleka Obala - 1 In Magazin: Daleka Obala - 2 In Magazin: Daleka Obala - 3 Novi frontmen Daleke Obale - 8 +1 Novi frontmen Daleke Obale - 9 Galerija

Povratnički album Daleke obale, koji su objavili nakon više od dva desetljeća, osvojio je i publiku i struku. Kako su reagirali kad su saznali da su osvojili Porin, ali i zašto bi uskoro mogli zapjevati na talijanskom, otkrili su našoj Anji Beneti za In magazin.

Osamdesete su bile godine kad je Daleka obala svoj brod porinula u glazbeno more. U međuvremenu su promijenili kapetana, no i dalje uspješno plove. Dokaz tomu je i povratnički album "Kao sad", koji je osvojio Porin za najbolji album rock glazbe.

"Stvarno veliko iznenađenje za nas, sjećam se da smo bili na gaži i dobivamo poruku: E, dobili ste Porina. I nitko u bandu ne vjeruje. Jedino je Jadran došao i rekao - znao sam'', priča Jakša. 

Hitovi Daleke obale prenose se s generacije na generaciju. Čini se kako publika na njihovim koncertima nikad ne stari.

''Ja kažem da se pjesme ne prenose s generacije na generaciju nego sa ekskurzije na ekskurziju. Mladi momci imaju tetovaže Daleka obala, pa na nozi stihovi. Sad sam dobio isto videosnimku, treći razred osnovne škole na brodu nekome na Jadranu i oni slušaju Daleku obalu i pjevaju. To je osjećaj koji stvarno godi. Dobio sam nedavno video od neke žene na fejsu gdje sin, možda ima tri, četiri godine i lupeta po nekakvim bubnjevima na Daleku obalu'', priča Jakša. 

Sve generacije ispunit će 3. studenog i zagrebačku Tvornicu kulture, kad u nju uplovljava Daleka obala. Osim starih hitova, publika će s njima zapjevati i novi singl "Wonderland", za koji su snimili zanimljiv videospot.

''Ovo je prvi spot gdje mi nismo u spotu. Sama pjesma se bazira na priči o Petru Panu koji hoće vječno ostati mlad, a to je nekako i priča o r'n'r . Evo Stonesi imaju 80 godina pa kad ih vidiš u daljini pare da im je 23'', priča Jakša. 

Daleka obala već ima planove i za iduću godinu. Svoje instrumente planiraju isključiti iz struje i splitskoj publici u ožujku prirediti akustični spektakl.

Blues je Hrepina ljubav od 16. godine. I danas uspješno paralelno vozi na dva glazbena kolosijeka. Sa svojim Sunnysidersima upravo je objavio novi album.

''Popeo se već na neke top ljestvice, među top 50 albuma u svijetu. Naša pjesma za koju je Jakša radio aranžman za saksofon je četvrta na ljestvici top 50 singlova u Americi tako da to je više jedan projekt koji je namijenje stranoj publici jer su pjesme na engleskom''. 

Nije isključeno ni da se, za kraj doznajemo, vrata inozemnog tržišta uskoro otvore i za Daleku obalu.

''Zoki ima pjesmu na talijanskom, i to je ideja da ju kao snimimo u Italiji, pa idemo u Italiju. Čuj, nikad ne znaš, možda se dogodi čudo."

IN magazin gledajte od ponedjeljka do petka u 17:30 na Novoj TV, a propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.

1/3 >> Pogledaji ovu galeriju Saša Broz - 1 Saša Broz - 2 +0 Saša Broz - 3 Zanimljivosti Pogledajte kako danas izgleda sin Josipa Broza Tita, rijetku fotografiju objavila je njegova kći!

1/30 >> Pogledaji ovu galeriju Iva Majoli - 2 Iva Majoli - 2 Iva Majoli - 1 Iva Majoli - 3 +25 Iva Majoli - 4 Celebrity Iva Majoli pohvalila se svojom kćeri, koju inače drži podalje od očiju javnosti: "Kakva prekrasna djevojka!"

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene