Zahvalna je sudionicima

Severina se oglasila nakon velikog marša žena: ''Neka ovo bude svake nedjelje, jer su nam subote zauzete...''

1/30 >> Pogledaji ovu galeriju Severina - 3 Severina - 2 Severina - 1 Severina - 1 Severina i zbor udruge Domino - 10 Severina i zbor udruge Domino - 8 Severina i zbor udruge Domino - 7 Severina i zbor udruge Domino - 6 Severina i zbor udruge Domino - 5 Severina i zbor udruge Domino - 4 +19 Severina i zbor udruge Domino - 3 Galerija

Pjevačica Severina oglasila se i sama na svojim društvenim mrežama nakon održanog Noćnog marša, evo što je imala za poručiti.

Nakon održanog Noćnog marša na Dan žena u Zagrebu i drugim većim gradovima Hrvatske, Severina je objavila emotivan videozapis koji je obuhvaćao snimke plakata koje su žene nosile te Severininih susreta s ljudima.

Pogledaji ovo Severina Celebrity Severina se snimala u ogledalu, a pažnju je ukrala fotografija na pozadini njezina mobitela

Opisom je sve dirnula.

"Zbog ove bake na početku videa, koja kaže ''moram biti dobro'', jer je njenoj kćeri sustav oteo troje djece, zbog one curice pri kraju videa koju su naučili da se odmalena bori za naša prava. Zbog prekrasne pametne mladosti koja se ''upiru da rođene očeve od laži odviknu''... Zbog mladosti koja još nije pobjegla iz Lijepe naše, u kojoj je malo toga ostalo lijepo. Ali vridilo je sinoć biti na pravoj strani Hrvatske... Hrvatske koju nam otimaju i kradu ''veliki domoljubi'', kradu nam dostojanstvo na pravedan život, prodaju nam djecu i Boga su prisvojili. Zbog ženskog roda od 7 do 97... Kažu da je ovo bio najveći odaziv u Zagrebu, Splitu, Rijeci, Osijeku, Šibeniku… A šta da vam ja kažem, djeco? Ponosna sam na vas jer mislite svojom glavom i znate da sloboda nema cijenu... ''...i čitav plen da skupe, pa ne mogu da vas kupe, da vam mladost kao sitan kusur odbroje…'', započela je.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Severina (@severina)

''Nisam vidjela nijednog ministra vlade, socijale, zdravstva, školstva, pravosuđa, policije, ni velikog bahatog poglavice, ni onih mamlaza iz desničarskih partija koje žene smatraju drugotnima. I nadam se da ih više nikad nećemo vidjeti. Skinite nam se više s vrata, ostavite naše maternice, jer idete na jetru majkama, radnicama, penzionerkama, studenticama, učenicama, isprebijanim ženama, trans osobama, ali i pravim divnim muškarcima, kojih je sinoć bilo puno. Ja bih da je ovo svaki dan, ako ne svaki, onda bar svaku nedilju, ako ne svaku, ajmo jednom mjesečno svake prve nedilje u mjesecu (jer su nam subote, nažalost, zauzete). Šta mislite?", napisala je u opisu objave i izazvala lavinu komentara i lajkova.

"Hvala za sve", "Ima nade", "Divno, bravo, žene moje", "Što češće marširat‘", "Šaljem ljubav i ogromu podršku i veliki respect", bili su samo neki od komentara pratitelja osoba koje je podržavaju.

Slažete li se sa Severinom?

  • Da
  • Ne

Ukupno glasova:

Pjevačica je tijekom marša dala izjavu i za Dnevnik Nove TV.

''Ovdje sam zbog svih žena koje je odbacio cijeli sustav, koje država uopće ne priznaje. Mislim, imam i sama posla s tim. Ono što je najvažnije, to su žene koje se ne mogu čuti, koje se boje, koje su u totalnom strahu. Upravo sam sad pričala sa ženom kojoj su oduzeli troje djece unazad dvije godine. Gledajte, to je cijeli sustav koji je takav. Ali i zbog svih drugih žena koje se bore za svoja radnička prava. Mislim, ništa ne štima. Ništa. Poruka ženama je da se ovaj skup treba održavati svake...ne svake prve subote i nedjelje u mjesecu, nego da se treba događati svakih tjedan dana'', rekla je.

Severina je pokrenula veliku inicijativu koja je odjeknula Hrvatskom, a osim šokantnih ispovijesti s kojima se susreće, na prosvjedu je doživjela i nešto lijepo. Osim brojnih fanova s kojima se susrela, od jednog je dobila i značajan poklon.

Prosvjed je započeo feminističkom izvedbom himne ''Lijepe naše'' članica udruge Domine, a pridružila im se i Severina.

1/21 >> Pogledaji ovu galeriju Mia Negovetić Mia Negovetić - 1 Mia Negovetić - 4 Mia Negovetić - 1 +16 Mia Negovetić - 2 Celebrity Mia Negovetić uvela je pratitelje u backstage pa pokazala kako nastaju transformacije za ''Tvoje lice zvuči poznato'', potrebni su sati pripreme!

1/21 >> Pogledaji ovu galeriju Tia Jurčić Tia Jurčić - 3 Tia Jurčić - 1 Tia Juričić i Kenny Smith - 1 +16 Tia Jurčić i Kenny Smith Celebrity Tia Jurčić potvrdila višetjedna šuškanja o njoj i NBA zvijezdi, nedavno se rastala od Mamića: ''Moj poseban čovjek!''

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene