"Nedostajat ćeš nam"

Poznat datum i mjesto posljednjeg ispraćaja svima dragog glumca Nenada Cvetka, prijatelji mu posvetili objavu koja nikog nije ostavila ravnodušnim

Nenad Cvetko Nenad Cvetko Petar Galebov/Pixsell 1/8 >> Pogledaji ovu galeriju Nenad Cvetko - 5 Nenad Cvetko - 3 Nenad Cvetko i Rade Šerbedžija Nenad Cvetko - 4 Nenad Cvetko - 2 Nenad Cvetko - 1 Nenad Cvetko +0 Nenad Cvetko Galerija

Nenad Cvetko će na posljednji počinak biti ispraćen 16. listopada u Zagrebu.

Posljednji ispraćaj našeg glumca Nenada Cvetka bit će održan 16. listopada s početkom u 15 sati na groblju Gornje Vrapče u Zagrebu.

Ta je vijest objavljena na društvenim mrežama njegova matičnog kazališta Gavella, čiji su mu glumci i njegovi dragi kolege uputili dirljive riječi.

"Zauvijek nas je napustio dragi prijatelj i kolega, Nenad Cvetko, član glumačkog ansambla kazališta "Gavella". Bio je autentičan u svojoj potrazi za umjetničkom istinom, na sceni, filmu, televiziji, radiju, istodobno izravan u iskazu, stavu da u interpretaciji manje nerijetko znači više, i zaogrnut lomnošću koja kao da nije bila za ovaj svijet. Njegova scenska inteligencija i potreba da odbacuje suvišnosti, nenametljivost, skromnost i nježnost, upisali su ga u srca nas s kojima je dijelio pozornicu, i koji smo je tako voljeli dijeliti s njim.
Rođen 27. prosinca 1969., Akademiju dramske umjetnosti upisao je 1990. godine, a od 1998. godine bio je stalni je član GDK "Gavella". Njegova darovitost i jedinstvena pojavnost odmah su bili primijećeni, pa je već na početku svog dugogodišnjeg angažmana u teatru u Frankopanskoj zaigrao u izuzetnim predstavama poput "Leta iznad kukavičjeg gnijezda", "Velike magije", "Važno je zvati se Ernest"... I odmah je bilo jasno kako je riječ o glumcu koji odbija ulogama pristupati izvanjski, već je zagledan u svjetlo i tamu slojeva materijala, te je sposoban biti i potresno tragičan i zavodljivo duhovit. Od tada, Cvetko je na matičnoj pozornici odigrao gotovo pedeset uloga.
Pozdravljamo te, dragi naš prijatelju. Nedostajat ćeš nam, tvojim kolegama i prijateljima iz kazališta "Gavella".
Posljednji ispraćaj Nenada Cvetka bit će u ponedjeljak, 16. listopada, u 15 sati, na groblju Gornje Vrapče", napisali su na Facebook stranici kazališta.

53-godišnji Nenad Cvetko preminuo je jutros nakon borbe s teškom bolesti, potvrdili su za Večernji list u njegovu matičnom kazalištu.

Prije dvije godine slučajno je sam otkrio kvržicu na vratu, a u jednom je trenutku i ostao bez glasa. Potom mu je dijagnosticiran karcinom glave i vrata.

''U vrijeme kad sam morao crpiti energiju koju nisam imao, pao sam na 35 kilograma. Efekti zračenja i kemoterapije još djeluju. Čak i sad, nakon tri mjeseca, oni još nisu procesuirani u mojem organizmu. U principu, da kucnem o drvo, sve je ostalo sama pozitiva'', rekao je prošle godine kada je prolazio kroz proces kemoterapije i nadao se dobrom ishodu liječenja.

U pomoć su mu tada pritekli i brojni kolege, pa je prije dvije godine tako na inicijativu glumice Višnje Babić u Gradskom kazalištu Trešnja održana promocija knjige "Put u nepovrat" Damira Cvitanovića, a program su nazvali "Knjiga za Cvetka". Organizatori su u najavi naveli su da su knjige besplatne te da se skupljaju dobrovoljni prilozi za pomoć glumcu Nenadu Cvetku.

Nenad je rođen 1969. godine u Zürichu. Upisao je ADU 1990. godine i bio je stalni član GDK-a "Gavella" od 1998. godine.

Svoj je trag ostavio u filmovima ''Ti mene nosiš'', ''Kraljica noći'', ''Šuti'' te mnogim drugima.

1/6 >> Pogledaji ovu galeriju Nenad Cvetko Nenad Cvetko - 5 Nenad Cvetko - 4 Nenad Cvetko - 3 +1 Nenad Cvetko - 2 Celebrity Poznati domaći glumac preminuo nakon borbe s teškom bolesti, imao je samo 53 godine

1/8 >> Pogledaji ovu galeriju Silvana Armenulić - 2 Silvana Armenulić - 1 Silvana Armenulić i kći Gordana Armenulić Silvana Armenulić i kći Gordana Armenulić - 1 +3 Silvana Armenulić i kći Gordana Armenulić - 2 Celebrity Na današnji dan prije 47 godina preminula je nikad prežaljena ljubav Tome Zdravkovića, njena smrt i danas je misterij

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene