što vi mislite?

Je li Baby Lasagna plagirao pjesmu za Doru? Evo kako je on odgovorio na optužbe: "Primijetio sam da su nam prva dva takta slična"

Baby Lasagna Baby Lasagna Instagram 1/18 >> Pogledaji ovu galeriju Neven Ciganović o Baby Lasagni Baby Lasagna - 3 Baby Lasagna - 4 Baby Lasagna - 1 Baby Lasagna - 2 Baby Lasagna Baby Lasagna - 1 Baby Lasagna - 2 Baby Lasagna - 3 Baby Lasagna - 4 +7 Baby Lasagna - 5 Galerija

Obožavatelji švedskog metal benda Pain optužili su Baby Lasagnu da je plagirao njihovu pjesmu.

Glazbenik Baby Lasagna jedan je od glavnih favorita za pobjedu na ovogodišnjoj Dori, no sada se suočio s optužbama za plagijat.

Naime, obožavatelji švedskog metal benda Pain primijetili su da je refren njihove pjesme "Party In My Head" jako sličan refrenu pjesme "Rim Tim Tagi Dim", s kojom Baby Lasagna ide na Doru.

"Pjesma 'Rim Tim Tagi Dim'' neodoljivo podsjeća, a samim time potencijalno je i plagijat pjesme iznimno poznatog švedskog benda PAIN. Refreni su praktički identični. Refren je prvih osam taktova skoro jednak. Pa i tekstualno se ne razlikuju znatno", komentirao je za 24 sata veliki obožavatelj ovih švedskih metalaca koji je i jedan od administratora njihova službenog fan pagea.

O svemu se zatim oglasio i Baby Lasagna, koji je za 24 sata potvrdio da je čuo za Pain te da je i sam već dobio slične poruke obožavatelja benda.

"Primijetio sam i ja da su nam prva dva takta slična, i onda se kasnije razdvajaju. Nisam nikoga svjesno krao. Ako me optuže za plagijat? To nije dobra vijest, ali takve su stvari česte u glazbenoj industriji. Eto, ne znam, vidjet ćemo", poručio je.

Što vi mislite, je li Baby Lasagna plagirao švedske metalce? U nastavku poslušajte obje pjesme, pa nam odgovorite u anketi.

 

Je li Baby Lasagna plagirao pjesmu švedskog metal benda Pain?

  • Da
  • Ne

Ukupno glasova:

 

Baby Lasagna našao se i na meti Nevena Ciganovića, bivšeg modela i stilista, a danas dežurnog društvenog kritičara.

"Ovaj Baby Musaka je toliko originalan da najmanje što očekujem od njegovog nastupa na Dori je da publiku gađa zmazanim čarapama i udara patikom po glavama", napisao je Cigi u svojim pričama na Instagramu, gdje je Lasagnu usporedio i s prošlogodišnjim predstavnikom Finske na Eurosongu, Käärijom.

Inače, iza umjetničkoga imena Baby Lasagna krije se Marko Purišić, koji je od ranije poznat među ljubiteljima žestokog zvuka, jer je bio član benda Manntra u nekoliko navrata, od 2011. do 2016. te od 2018. do 2022.

Za bend je svirao gitaru, a s njima je čak nastupao na Dori 2019. godine. Manntra je tada s pjesmom "In The Shadows" oduševila domaću publiku i zauzeli su visoko četvrto mjesto.

Marko niže uspjehe i u inozemstvu, točnije u Njemačkoj. U veljači prošle godine dobio je priznanje za album grupe Mono Inc "Ravenblack", za koji je pisao pjesme, jer je zauzeo prvo mjesto na ljestvici OFFIZIELLE DEUTSCHE CHARTS.

1/33 >> Pogledaji ovu galeriju Zvone Akrap - 1 Stipan i Vinko Macan Ivka Macan Ivka Macan i Andrija Akrap +28 Vesna Bužan Keler i Aljoša Gotovac Zanimljivosti Pogledajte urnebesne fotografije omiljenih likova iz Kumova i kako su nekad izgledali: "Thompson i Danijela!"

1/31 >> Pogledaji ovu galeriju Maja Šuput - 7 Maja Šuput - 6 Maja Šuput - 3 Maja Šuput - 2 +26 Maja Šuput - 4 Celebrity Šuput se pohvalila prvom fotkom sa Sejšela pa pokazala apartman u kojem odsjeda s obitelji, čak je i Bloom dobio svoju kupaonicu!

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene