Nevjerojatna priča

Život su mu obilježili gay skandal i opsjednutost bizarnim kultom, a smrt supruge samo je još jedna tragedija u nizu

Nekoć sretna obitelj (Foto: Profimedia) Nekoć sretna obitelj (Foto: Profimedia) Profimedia 1/6 >> Pogledaji ovu galeriju Nekoć sretna obitelj (Foto: Profimedia) Jett i John Travolta (Foto: Profimedia) Jett Travolta (Foto: Profimedia) John Travolta i Kelly Preston (Foto: Getty) Jett i John Travolta (Foto: Profimedia) +0 John Travolta (Foto: Profimedia) Galerija

Život Johna Travolte obilježen je obiteljskim tragedijama, smrću sina Jetta Travolte i supruge Kelly Preston.

Smrt Kelly Preston od posljedica raka dojke kao da je nastavila niz tragedija koje su obilježile život 66-godišnje glumca Johna Travolte i njegove obitelji.

Pogledaj i ovo Jett i John Travolta (Foto: Profimedia) Život bez njega Imao je samo 16 godina kad je obitelj zadesila tragedija: Glumac preminulom sinu posvetio emotivnu objavu

Prva velika koju je bio doživio, s tada još živom suprugom Kelly, je smrt sina Jetta koji je bolovao od autizma i koji je 2009. godine preminuo nakon što je na odmoru na Bahamima u kupaonici dobio napadaj i udario glavom pri padu. Glumac je priznao kako ga je taj događaj nastavio proganjati dugi niz godina.

Štoviše, njegova ga je smrt godinama opsjedala, istovremeno dok su nastajale teorije zavjere o cijelom slučaju. No, krenimo redom. Jett Travolta bolovao je od autizma i imao je samo 16 godina kada je umro na obiteljskom odmoru na Bahamima kamo su došli dočekati 2009. godinu. Njegova je smrt shrvala Kelly i Johna, ali njihova je tuga ostala u sjeni glasina i sumnji i ucjena zbog čega su na kraju završili na sudu.

Obitelj je na Bahamima boravila u svojoj luksuznoj kući, a osim Kelly, Johna i Jetta, s njima je bila i kći Ella Bleu koja je tada imala samo osam godina. Jett, koji je zbog svog zdravstvenog stanja imao povijest napadaja, u jednom se trenutku srušio u kupaonici, a liječnici mu nisu uspjeli pomoći i proglašen je mrtvim u Memorijalnoj bolnici Rand u Freeportu.

Navodno je tinejdžera, za kojeg se vjerovalo da zahtijeva stalni nadzor, u nesvijesti na podu pronašla spremačica koja je podigla uzbunu i pozvala hitne službe.

Nakon tragedije, obitelj se našla na udaru glasina zbog nedovoljne brige o Jettu na sam dan kada je preminuo, a sve su pogoršala i šuškanja zbog njihove predanosti scijentologiji, koja slovi kao jedno od kontroverznih vjerovanja i pretpostavki da scijentološka crkva ne priznaje ljudska stanja poput autizma, te da su se John i Kelly time vodili.

Sliku u javnosti dodatno je narušio Johnov odlazak na policiju koji je tvrdio da postao žrtva zavjere i ucjene u iznosu od 20 milijuna funti. Naime, vozač hitne službe Tarino Lightbourne koji je vozio Jetta u bolnicu, tvrdio je da je slavni glumac donio odluku da mu sina prevezu u medicinski centar na Floridi, a ne u bolnicu koja je bila udaljena svega 15 minuta. John je tvrdio da Tarino od njega želi izvući samo novac i o tome je odlučio javno progovoriti.

Slučaj je završio na sudu, a vozač i njegov odvjetnik tražili su milijune u zamjenu za iznos odštete koji je John potpisao jer nije želio poslati sina u lokalnu bolnicu na liječenje, no kasnije se predomislio ali uz uvjet da ga pokuša spasiti na Floridi. Nakon dramatičnog suđenja, do preobrata u slučaju je došlo kada je John odlučio odustati od slučaja nakon što je potrošio milijune na sudske naknade, objavio je da se nikada više neće vratiti na Bahame i kako želi da obitelj nastavi dalje sa životom.

"Dugotrajnost ovog procesa teško je utjecao na moju obitelj i zato smo odlučili sve ovo ostaviti iza nas", izjavio je John, a optužbe protiv Lightbournea su kasnije odbačene.

On je kasnije detaljno u intervjuu za Daily Mail opisao što se dogodilo, tvrdeći da je poziv hitnim službama stigao s 15 minuta zakašnjena, a sve je šokirala njegova izjava da je Jett već bio mrtav prije nego je hitna pomoć stigla. Prema njegovom zaključku u kući se odvijala zabava, a Jett je ostavljen bez nadzora i pronađen je nekoliko sati nakon pada i kobnog udarca glavom.

Službeni detalji nikada nisu bili objavljeni u javnosti, kao ni izvještaj o obdukciji, a istraga o smrti nije pokretana. Jettovo tijelo je kremirano na Bahamima, a ostaci su nakon toga prebačeni na Floridi.

Godinu dana nakon Jettove smrti, Kelly i John su dobili treće dijete, danas 9-godišnjeg sina Benjamina čiji je život također ostati zauvijek obilježen tragedijom nakon što je ostao bez voljene majke.

Nekoliko godina, nakon Jettove smrti, točnije u svibnju 2012. godine John se našao u središtu skandala nakon što ga jedan holivudski maser optužio da ga glumac dirao, napastovao i uznemiravao tijekom masaže, dok je imao 21 godinu.

Glumac je odlučno odbacio sve optužbe, no zatim se pojavio još jedan maser s identičnom pričom, no naknadno su oba odustala od tužbi, pa su i ti slučajevi odbačeni.

U rujnu 2014. godine John je negirao i tvrdnje bivšeg privatnog pilota Douglasa Gotterba da su njih dvojica bila u seksualnoj vezi tijekom šestogodišnjeg razdoblja. 

Unatoč tome, nikada nisu prestala šuškanja o tome da je Travolta zapravo gej, a da je prelijepa Kelly bila samo paravan za njegove sklonosti.

Johnu Travolti prvu je slavu donijela uloga buntovnog tinejdžera Vinnieja Barborina u američkom sitcomu "Welcome back, Kotter" iz 1975. godine, no onu pravu, svjetsku slavu stekao je dvije godine kasnije u filmu "Groznica subotnje večeri", koji mu je donio prvu nominaciju za Oscara.

Od tada je ostvario brojne filmske i televizijske uloge, a 1994. godine zaradio je još jednu nominaciju za Oscara za ulogu u filmu "Pakleni šund".

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene