sin potvrdio tužnu vijest

Preminula je Kostadinka Velkovska: Bila je velika glumica, pjevačica i borac, imala je karijeru dugu više od pola stoljeća

Kostadinka Velkovska - 6 Kostadinka Velkovska - 6 Matija Habljak 1/20 >> Pogledaji ovu galeriju Kostadinka Velkovska Kostadinka Velkovska - 7 Kostadinka Velkovska - 6 Kostadinka Velkovska - 5 Kostadinka Velkovska - 4 Kostadinka Velkovska - 3 Kostadinka Velkovska - 2 Kostadinka Velkovska - 1 Kostadinka Velkovska - 3 Kostadinka Velkovska - 2 +9 Kostadinka Velkovska - 1 Galerija

Kostadinku Velkovsku život nije mazio, no ona se sa svim nedaćama nosila uzdignute glave. Nažalost, zadnju bitku nije uspjela izboriti.

Poznata glumica Kostadinka Velkovska, preminula je u 76. godini života, potvrdio je njezin sin Nikola za 24 sata.

Prošle je godine objavljeno kako je glumica Kostadinka Velkovska doživjela moždani udar. Zbog benignog tumora na mozgu bila je u teškom stanju te su joj tumore morali odstraniti.

Pogledaji ovo Kostadinka Velkovska Zanimljivosti Sin Kostadinke Velkovske otkrio u kakvom je stanju legendarna glumica: "Ne znamo ni kako je preživjela"

"Imala je dren u glavi mjesec i pol, jako je krvarila. Sad ima trajno oštećenje mozga. U početku su liječnici mislili da zbog siline moždanog udara i obilnog krvarenja neće preživjeti. Ali mama je borac, uspjela je doći do stabilnog stanja. Maknuli su je s respiratora, kisika, maknuli su i dren iz glave. Fizički je dobro, koliko to može biti od ležanja. Stabilno je, ali počela je mršavjeti i sad to može trajati. Najveći problem je ležanje i što imunitet može prestati funkcionirati. Ne daj Bože da navuče neku upalu, bakteriju..., to je vrlo teško liječiti", rekao je tada Nikola Podkrajac. 

Glumici su se ukupno pojavila tri tumora, a ona je ranije otkrila da ju ništa ne sputava.

Pogledaji ovo Kostadinka Velkovska - 6 Zanimljivosti Legendarna glumica Kostadinka Velkovska opet je u bolnici, stanje baš i nije dobro: ''Užas, javili su mi da je imala moždani''

"Privatno me ništa ne sputava, normalno idem u dućan, skuham si, koncentracija mi je dobra, čujem, vidim, mogu zapamtiti tekst i radujem se svemu što će doći. Svakoj novoj ulozi, svakom projektu", otkrila je tada.

Neuništivu Kostadinku život nikad nije mazio. Obilježili su ga prerani odlasci dragih ljudi - najprije sestre, potom oca, zatim supruga te naposljetku majke. Sve boli ova hrabra žena podnosila je uzdignute glave.

Pogledaji ovo In Magazin: Kostadinka Velkovska - 1 inMagazin Diva makedonskih korijena sasvim otvoreno o najvećoj životnoj bitci: ''To će biti sve u redu"

"Ja sam i predstave igrala, i pjevala. Mama je umrla u srijedu, u četvrtak ja pjevam Osjećanja života. Otpjevam pjesmu uf, završi pjesma plačem, plačem, e tako se to rješava. Moraš izdržati!'', zaključila je Kostadinka svojevremeno. 

Lijepa djevojka iz Makedonije Kostadinka Velkovska s nepunih 19 godina iz rodnog Skoplja stigla je u Zagreb na prijamni ispit na Akademiji dramske umjetnosti. U hrvatsku metropolu zaljubila se na prvi pogled.

''Ja sam zavoljela Zagreb, Bože, za mene je bio grad bolji od Beograda, bolji od Skoplja. I ta moja ljubav prema Zagrebu je i dan danas'', ispričala je Kostadinka u intervjuu za In magazin u travnju prošle godine. 

Na daskama HNK zaigrala je još kao studentica u Baladama Petrice Kerempuha. Upravo ondje na vrlo neobičan način započelo je njezino veliko prijateljstvo s Miroslavom Krležom.

''Tamo u bifeu sve zauzeto i jedan stol i samo jedan čovjek sjedi, a ja u kostimu anđela dolazim i kažem - je l' ja mogu tu sjesti, a on veli da. I sjela ja, mi pričali o predstavi ovo, ono, i dolazi Škiljan redatelj i Nikica Kalođera i veli gospon Krleža, ja pogledam, au Krleža i dižem se, a on veli sjedi. I mi smo postali povezani. Ja sam kod njih doma dolazila, s Belom sam bila prijateljica...", prisjetila se tada Kostadinka.

U zagrebačkom Kerempuhu publiku je oduševljavala puna četiri desetljeća. Prva je glumica na svijetu koja je na kazališnim daskama odigrala Majku Terezu u svojoj posljednjoj predstavi "Svetica u tami".

1/35 >> Pogledaji ovu galeriju Mia Negovetić - 2 Mia Negovetić - 1 Mia Negovetić - 3 Mia Negovetić - 4 +30 Mia Negovetić, TLZP - 12 Celebrity Još svi pričaju o zubima koji su Miji Negovetić ispali dok je pjevala, javila joj se čak i Vanna zbog viđenih prizora!

1/39 >> Pogledaji ovu galeriju Minea - 3 Minea - 4 Minea - 5 Minea - 6 +34 Minea i Antonija Šola Celebrity Crvena mini haljina savršeno je istaknula Mineinu nikad vitkiju figuru, poznato je i kako je izgubila čak 20 kila!

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene