Brat joj ispunio zadnju želju

Slađana Milošević konačno ispraćena na posljednji počinak, Dado Topić održao je emotivni govor na koji je teško bilo zadržati suze

Slađana Milošević Slađana Milošević Antonio Ahel/Pixsell 1/10 >> Pogledaji ovu galeriju Aleksandra Slađana Milošević Slađana Milošević Aleksandra Slađana Milošević - 2 Aleksandra Slađana Milošević - 1 Slađana Milošević Slađana Milošević Slađana Milošević Slađana Milošević Slađana Milošević +0 Slađana Milošević Galerija

Slađana Milošević ispraćena je u Beogradu na svoj posljednji počinak.

Poznata jugoslavenska i srbijanska pop-rock pjevačica i avangardna umjetnica Aleksandra Slađana Milošević ispraćena je na svoj posljednji počinak, i to gotovo dva tjedna otkako je preminula

Slađana nas je napustila u 69. godini 26. ožujka, a njen posljednji ispraćaj održan je na beogradskom groblju Lešće i to u krugu članova obitelji i najbližih prijatelja.

Emotivni govor održao je naš pjevač Dado Topić koji je svojevremeno sa Slađanom snimio duet "Princeza" čiji su taktovi svirali u kapelici, a brat joj je ispunio posljednju želju da bude sahranjena pored oca, prenosi Telegraf.rs.

"Puno smo se družili, bila si pravi prijatelj i kolegica. Nisam mislio da ćemo se ovako brzo rastati. Nas dvoje poklonili smo predivne stihove jedne pjesme, balade, kojom smo se vezali i zauvijek ostali u srcima svih koji su nas voljeli i vole. Jednom si rekla da svoje mjesto vidiš među zvijezdama, mislim da si bila u pravu, drugačija od svih, posebna. Toliko blaga, divna. Evo stojim ovdje sretan što sam bio jedan od njih koji su te znali“, rekao je Dado Topić, piše Kurir.

Osim Dade Topića od Dragane su se došli oprostiti i drugi poznati glazbenici, među kojima su bili Momčilo Bajagić Bajaga, Dragi i Žika Jelić, Oliver Mandić, Peđa D Boj i drugi.

Pogledaji ovo Slađana Milošević Celebrity Slađana Milošević nije pokopana ni 10 dana nakon smrti, još nema ni informacija o sahrani, a evo gdje je navodno zapelo!

Zbog dozvole za posebno grobno mjesto dugo se čekao na datum sahrane, a Slađanina dugogodišnja prijateljica Jelena Tinska potvrdila je kako je ona predala zahtjev da pjevačica bude pokopana u Aleji zaslužnih građana.

"Još uvijek se ništa ne zna. Njena želja je bila da bude pokopana na Lešću, pored oca, međutim, njen brat želi da bude pokopana u Aleji zaslužnih građana, ali čeka se odobrenje. Nemamo nikakve informacije za dalje, ni ja sama ne znam što se događa", rekla je Jelena za srpske medije.

Podsjetimo, Slađana je nekoliko mjeseci prije smrti bila hitno hospitalizirana zbog lošeg zdravstvenog stanja, a tada je u razgovoru s novinarima otkrila detalje svoje borbe s teškom, smrtonosnom bolešću.

''Od napuštanja bolnice i liječenja, koje je s kraćim prekidima trajalo dvije godine, moje je zdravlje i dalje ugroženo, ali ako ništa drugo, osjećam se slobodnije. Ne pripadam ljudima koji zahtijevaju više nego što im pripada'', rekla je tada Slađana, prenosi Blic.

Pogledaji ovo Aleksandra Slađana Milošević Celebrity Slađana Milošević preminula je od rijetkog sindroma: ''Način liječenja i dalje je nepoznat doktorima...''

Bolest ju je u kratkom roku dovela do kraja.

''Bolest nosi naziv Sjögrenov sindrom. Njezina simptomatologija i način liječenja i dalje su nepoznati mnogim doktorima. Često je svode na pojednostavljeni imunosni poremećaj, a ona je ustvari smrtonosna. Nažalost, bolest je vrlo teška, s brojnim imunosnim promjenama. Napada sve tjelesne sustave. Jedino kineska tradicionalna medicina može pomoći jer od ranih dana tretira čovjeka kao jedinstvenu cjelinu. U zapadnoj medicini jedino psihosomatika ima takav pristup. Čovjek je jedinstvo tijela i psihe, i samo tako se može liječiti'', dodala je tada pjevačica.

Slađana je smatrana jednom od ikona novog vala osamdesetih u tadašnjoj Jugoslaviji. Počela je rušiti tabue kad je objavila pjesmu "Seksi dama", koja je bila zabranjena za emitiranje na brojnim radijskim i televizijskim programima.

S Dadom Topićem snimila je 1984. hit-pjesmu "Princeza", koja je prevedena i na engleski jezik, a 1989. godine je otišla u Sjedinjene Države, gdje je neko vrijeme svirala s grupom "Baby Sister".

Jedno vrijeme bila je brokerica na burzi, a radila je i u marketinškim agencijama. U Beograd se vratila 1995. godine.

1/31 >> Pogledaji ovu galeriju Đina Džinović Đina Džinović - 1 Đina Džinović - 1 Đina Džinović - 10 +26 Đina Džinović - 9 Celebrity Kći Harisa i Meline Džinović izvela neočekivan potez nakon njihova razvoda, odala se u kakvom je odnosu ostala s majkom?

1/25 >> Pogledaji ovu galeriju Dalibor Matanić i Helena Minić - 3 Dalibor Matanić i Helena Minić - 2 Dalibor Matanić i Helena Minić Helena Minić Matanić i Dalibor Matanić +20 Helena Minić Matanić i Dalibor Matanić Celebrity Tko je supruga Dalibora Matanića? Oženio se njome nakon šest mjeseci veze, a ovako je ona nekada o njemu govorila: ''Ja sam za tu ljubav spremna…''

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene