tužna vijest

Preminula Slađana Milošević, ikona novog vala u Jugoslaviji koju pamtimo po hit-duetu s Dadom Topićem

Slađana Milošević Slađana Milošević YouTube/Screenshot 1/5 >> Pogledaji ovu galeriju Slađana Milošević Slađana Milošević Slađana Milošević Slađana Milošević +0 Slađana Milošević Galerija

Pop-rock pjevačica i avangardna umjetnica Slađana Milošević umrla je u utorak u 69. godini.

Poznata jugoslavenska i srbijanska pop-rock pjevačica i avangardna umjetnica Aleksandra Slađana Milošević umrla je u utorak u 69. godini, potvrdila je njezina prijateljica Biljana Petrović beogradskoj agenciji FoNet.

Rođena je u Beogradu 3. listopada 1955. godine, a smatrana je jednom od ikona novog vala osamdesetih u tadašnjoj Jugoslaviji.

Svoj prvi solonastup je imala na festivalu "Studentsko ljeto" 1974., gdje je i pobijedila, a tri godine kasnije dospjela je u sam vrh jugoslavenske pop-rock scene s pjesmom "Au, au".

Iste godine imala svoj prvi veći nastup na legendarnom beogradskom Koncertu kod Hajdučke česme, gdje je nastupila prije Bijelog dugmeta.

Milošević je počela rušiti tabue kad je objavila pjesmu "Seksi dama", koja je bila zabranjena za emitiranje na brojnim radijskim i televizijskim programima.

Pjesmu "Amsterdam" promovirala je 1979., a 1981. nastupila na izboru za jugoslavenskog predstavnika na Pjesmi Eurovizije u Beogradu, kad je s kompozicijom "Recept za ljubav" osvojila 8. mjesto.

Dadom Topićem snimila je 1984. hit-pjesmu "Princeza", koja je prevedena i na engleski jezik, a 1989. godine je otišla u Sjedinjene Države, gdje je neko vrijeme svirala s grupom "Baby Sister".

Jedno vrijeme bila je brokerica na burzi, a radila je i u marketinškim agencijama. U Beograd se vratila 1995. godine.

1/18 >> Pogledaji ovu galeriju Olga Pakalović i Iva Hraste Sočo Vladimir Tintor i Olga Pakalović Vladimir Tintor i Olga Pakalović Olga Pakalović +13 Olga Pakalović Celebrity Vesna iz Kumova privatno njeguje potpuno drukčiji stil, u ovakvu je izdanju u seriji nećete vidjeti!

1/30 >> Pogledaji ovu galeriju Lepa Brena Lepa Brena i sestra Faketa - 3 Lepa Brena i sestra Faketa - 4 Lepa Brena i sestra Faketa - 2 +25 Lepa Brena - 2 Celebrity Prošla je 41 godina od trenutka kad je Brena samu sebe udarila nogom u glavu, mlađim generacijama ova je snimka novi hit na internetu!

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene