Iz studija

Objavljena je još neviđena snimka neprežaljenog Olivera, ovako je izgledalo stvaranje njegove posljednje pjesme: ''Sjeo je za klavir i rekao mi...''

Oliver Dragojević Oliver Dragojević Tea Cimas / CROPIX 1/18 >> Pogledaji ovu galeriju Oliver Dragojević Oliver Dragojević Oliver Dragojević In Magazin: Oliver Dragojević - 5 Oliver Dragojević Oliver Dragojević Prisjećanje na Olivera Dragojevića - 10 Oliver Dragojević (FOTO: Ivana Ivanovic/Pixsell) Obljetnica Olivera Dragojevića - 7 Obljetnica Olivera Dragojevića - 6 +7 Ispraćaj Olivera Dragojevića u Splitu - 3 Galerija

Posljednja pjesma Olivera Dragojevića ''Ne mogu ti reći'' dobila je Cesaricu za Hit ožujka, a producent Eduard Botrić javnosti je pokazao još neviđenu snimku Olivera koji je tu pjesmu počeo svirati u studiju.

Posljednje objavljena Oliverova pjesma nagrađena je Cesaricom za Hit ožujka, a tim nagrade uputio se u Split i saznao nikada dosad ispričanu priču i detalje o nastanku pjesme. Priča pokazuje koliko je legendarni morski vuk bio jednostavan i velik, a također otkriva koliko su za tu nagradu zaslužni njegova supruga Vesna i vrhunski producent i sugovornik Eduard Botrić.

Pogledaji ovo Oliver Dragojević inMagazin Oliver bi mogao dobiti spomenik u Veloj Luci: Otkrivamo kako bi trebao izgledati i zašto je još uvijek skriven od očiju javnosti!

Po Oliverovoj je pjesmi glazbena nagrada Cesarica dobila ime, opus koji je ostavio iza sebe hrvatska je kulturna baština, a njegova obitelj tu je baštinu obogatila još jednom pjesmom koja je dočekana s oduševljenjem kod Oliverove publike, ali i svih štovatelja hrvatske glazbe.

Prema riječima sugovornika intervjua, pjesma “Ne mogu ti reći" snimljena je u samo dva pokušaja, snimanje je trajalo prilično kratko, a Oliveru se više od vlastite izvedbe svidjela verzija koju mu je producent Eduard Botrić predložio. Neki od instrumenata čak su snimani u SAD-u, a svi glazbenici koji su sudjelovali uložili su velik trud. Nikad objavljenu, originalnu Oliverovu verziju uz suhi vokal možete čuti u prvih tridesetak sekundi videa.

''Oliver dođe, sjedne za klavir i kaže: 'Upali mi ovo.' Odsvirao je tu neku svoju verziju da se smrzneš. Ja ga gledam, a kad njega čuješ, nije ti jasno odakle dolazi sve to skupa. I kaže meni Oliver: 'Edo, ajmo mi ono tvoje, bolje je za pjesmu.' On je bio skroman, njemu je sve jasno'', prisjetio se Botrić.

Već u prvom kadru gledatelji mogu vidjeti rukom napisan tekst koji datira iz 23. 4. 2015. godine, s kojega je Oliver Dragojević čitao na dan snimanja u studiju. Producent i aranžer pjesme Eduard Botrić pokazao je kako izgleda studio u kojemu je nastala pjesma i otkrio dosad nepoznate, ali iznimno zanimljive detalje o njezinu nastanku.

''Naježili smo se kad nam je Edo pustio Oliverovu verziju i pričao anegdote sa snimanja. Dobili smo dojam da je producent Botrić s lakoćom napravio aranžman za ovakav hit, što dokazuje da se u malom studiju uz veliki talent i znanje može postići puno. Zahvaljujemo mu što nam je izišao u susret i ispričao važnu priču'', rekli su iz tima nagrade Cesarica.

Cijelu pjesmu poslušajte u nastavku.

Priča o pjesmi počinje prije 10 godina, a snimljena je nešto kasnije. Zahvaljujući Oliverovoj supruzi i obitelji sada je, uz ostatak pjesama koje će se naći na albumu, mogu čuti svi oni koji su voljeli Olivera i njegovu glazbu.

''Vesna Dragojević, njegova supruga, šalje mi poruku, ali ne na Messenger nego mi piše na Facebook zidu. 'Edo, je li ona pisma još u tebe?' Ja govorim da se to ne smije tako, brzo skinem to s Fejsa i pošaljem joj poruku, razmijenimo brojeve i Vesna kaže da bi voljela da pjesma iziđe. Kažem: 'Naravno, to će ostati ili u škafetinu ili će biti objavljeno uz vaše dopuštenje.' Vesna je možda i najveći okidač zašto je on tu pjesmu i uzeo. Kad bih je sreo u gradu, rekla je: 'Ja mu nisam sugerirala za puno pjesama, već za dvije u životu, a ovo je treća''', prepričava Edo kako je došlo do nedavne objave najavne pjesme albuma ''Dolaziš''.

Pogledaji ovo PR Clubzone U čast Oliveru u Veloj Luci ove godine „Trag u beskraju“ uz velika imena hrvatske glazbene scene

Najava albuma ''Dolaziš'' dodatno je oduševila Oliverovu publiku. Prvu pjesmu koju je publika mogla čuti autorski potpisuje Matko Šimac, a spot "Ne mogu ti reći" ima više od milijun i 800 tisuća pregleda, 330 tisuća Spotify streamova, našla se i u YouTube trendingu, a može se čuti i na svim radijskim postajama. Na novom albumu ''Dolaziš'', čiju objavu iščekuje čitava regija, naći će se 12 neobjavljenih pjesama koje je Oliverova obitelj pripremala uz pomoć suradnika i prijatelja.

1/30 >> Pogledaji ovu galeriju Hana Huljić - 4 Hana Huljić - 5 Hana Huljić Hana Huljić +25 Hana Huljić Celebrity Evo kako je Hana ranije ove godine komentirala glasine o drugom djetetu s Grašom: "Ne volim kad se takvo nešto piše"

1/30 >> Pogledaji ovu galeriju Lana Jurčević Lana Jurčević Lana Jurčević - 3 Lana Jurčević - 5 +25 Lana Jurčević - 4 Celebrity Lana Jurčević mjesecima taji ime kćerkice, a sad je usrećila obožavatelje: "Znam da vas zanima kako se zove…"
 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene