ma, je li moguće?

Otkrivene mračne tajne iz luksuznih restorana slavnog kuhara, izgleda da nije sve tako bajno kako djeluje!

Salt Bae Salt Bae Salt Bae/Instagram 1/6 >> Pogledaji ovu galeriju Salt Bae Salt Bae Salt Bae - 2 Salt Bae Salt Bae - 1 +0 Ivana Knoll i Salt Bae - 3 Galerija

Nusret Gökçe iliti Salt Bae našao se u središtu pažnje nakon što su u javnost procurile ozbiljne optužbe njegovih bivših zaposlenika.

Nusret Gökçe, u svijetu poznat kao Salt Bae, postao je slavan nakon videa iz 2017. godine u kojem se vidi kako solju posipa mesni odrezak svojom posebnom tehnikom, a zahvaljujući kojem je proširio svoje restoransko carstvo, koje danas uključuje 22 luksuzna restorana Nusr-Et.

Pogledaj i ovo Ivana Knoll - 1 Kakva privilegija Ivana Knoll veliki je uspjeh proslavila u restoranu poznatog turskog chefa koji je postao popularan zbog posebnog načina serviranja odreska!

Međutim, nije sve tako bajno jer je nova istraga otkrila Nusretovu mračniju stranu. Protiv njega je pristiglo čak sedam tužbi u dva različita grada, a devetero bivših zaposlenika opisalo ga je kao tiranina opsjednutog bogatstvom, izvijestila je Sophia Ankel iz Insidera. Uz optužbe za krađu plaća i kršenje radnog odnosa bivši zaposlenici optužuju ga i za mizoginiju te diskriminaciju.

"Osjećala sam se kao da me ne tretiraju dobro, nisu me poštovali", rekla je bivša zaposlenica Nusr-Et Miamija za Insider.

Ostali također tvrde da su suočeni s diskriminacijom jer nisu bili Turci te da su turski zaposlenici bili tretirani puno bolje, pokazalo je istraživanje Insidera. U pritužbi podnesenoj u studenom 2021. godine Angelo Maher, poslužitelj u Nusr-Et New Yorku, tvrdio je da je dobio otkaz godinu dana ranije, i to nakon što je progovorio protiv, kako je rekao, diskriminacije pri zapošljavanju temeljene na nacionalnosti. Unatoč njegovu prethodnom dobrom učinku nije ponovno zaposlen nakon ublažavanja ograničenja vezanih uz COVID-19, iako svi turski zaposlenici jesu, stoji u njegovoj sudskoj tužbi.

Maher je također naveo da turski zaposlenici nisu bili ukoreni zbog svojih pogrešaka kao njihovi kolege drugih nacionalnosti, a to su potvrdili i ostali. Maher, koji se identificira kao Latinoamerikanac, naveo je u svojoj tužbi da ga je kolega nazvao "španjolskim *ranjem" te je dodao da je pretrpio duševnu i fizičku bol nakon što je radno mjesto postalo mjesto fizičkog i diskriminirajućeg zastrašivanja usmjerenog na zaposlenike koji nisu Turci.

Žene koje su radile u Nusretovim restoranima rekle su da im je rečeno da nose otvorenu odjeću te da su ih njihovi muški kolege maltretirali. Agentica za rezervacije u restoranu Nusr-Et Miami rekla je da su neke njezine kolegice bile prisiljene nositi haljine koje su izgledale kao da idu u klub, dok je ona nosila standardnu ​​uniformu.

Elizabeth Cruz, bivša barmenica u Nusr-Et New Yorku, tvrdi da ju je generalni direktor zamolio da se presvuče u kratku suknju, visoke potpetice i gornji dio koji otkriva prvog radnog dana, navodi se u pritužbi podnesenoj u studenom 2021. godine. Nakon što je menadžer otkrio da je Cruz Dominikanka, navodno joj je rekao: "Moja žena je Dominikanka, znam kakve ste vi žene" - što je ona shvatila kao nagovještaj seksualnog promiskuiteta.

Nakon toga osjećala se poniženom, ali je udovoljila zahtjevu menadžera. Muški kolege počeli su je maltretirati i rekli su joj da bi trebala raditi kao striptizeta. Jedan ju je gnjavio da ode s njim na spoj, čak ju je jedne večeri pratio kući unatoč njezinim molbama da prestane. Cruz je u pritužbi napomenula da druge zaposlenice, koje su bile Turkinje, nisu morale nositi odjeću koja otkriva kao ona i neke druge. Dva tjedna nakon što je tražila da nosi standardnu uniformu dobila je otkaz, a u svojoj tužbi navodi da je to bila osveta za njezine pritužbe.

U drugoj tužbi podnesenoj u siječnju 2020. godine Melissa Compere, bivša zaposlenica u Nusr-Et Miamiju, rekla je da unatoč svojim kvalifikacijama nije bila unaprijeđena zato što je žena. Ona i Nusret potom su postigli povjerljivi sporazum, a njegovi odvjetnici zanijekali su sve tvrdnje koje je ona podnijela u sudskom podnesku.

Nusret nije odgovorio na pitanja Insidera, a oglasio se preko odvjetnice koja ga zastupa, Christy Reuter.

"Optužbe zapravo nisu ništa više od ponavljanja starih tužbi u kojima su potraživanja bila osporena", izjavila je za Insider.

Salt je jedan od najpopularnijih turskih kuhara i poznatih ličnosti. Svjetsku slavu dobio je zahvaljujući posebnoj tehnici pripreme i začinjavanja mesa, a o njegovoj popularnosti svjedoči i to što je jedan od najtraženijih kuhara među holivudskom elitom. Danas je vlasnik luksuznih restorana, a cijene njegovih famoznih bifteka optočenih zlatom kreću se i do "samo" 800 eura. Kod njega na večere dolaze najpoznatije zvijezde, poput Rihanne, Davida Beckhama, Andree Bocellija, Ala Pacina, Jasona Stathama i brojnih drugih, koji su jedva dočekali da se fotografiraju s njim.

No Salt je nekada živio potpuno drugačijim životom nego danas. Rođen je 1983. godine u obitelji sa sedmero djece koja se borila da preživi. Njegov otac radio je kao rudar, a on je u 6. razredu prekinuo školovanje kako bi se mogao zaposliti i pomoći obitelji. Posao je pronašao kod lokalnog mesara i očito se u tom zanimanju pronašao jer je s 26 godina odlučio otići u Buenos Aires kako bi naučio raditi s odrescima, i to od vrhunskih profesionalaca.

Godinu kasnije vratio se kući u Tursku i otvorio prvi restoran Nusr.Et, u kojem se nalazilo tek osam stolova. No ubrzo je upoznao turskog poduzetnika Ferita Sahenka, kojeg je toliko oduševio da mu je odlučio pomoći i uložiti svoj novac u njega i restorane, što se pokazalo itekako dobrim potezom.

1/32 >> Pogledaji ovu galeriju Julija Rozga Ćuk i Mirela Kokan Julija Rozga Ćuk Silvia Dvornik i Anamarija Asanović Anamarija Asanović +27 Jelena Rozga Celebrity Sestra Jelene Rozge prvi put snimljena u javnosti, malo tko zna kako izgleda jer se ne voli pokazivati: "Ona je potpuno drugi tip"

1/32 >> Pogledaji ovu galeriju Danijela Dvornik - 1 Danijela Dvornik - 2 Danijela Dvornik - 4 Danijela Dvornik - 5 +27 Danijela Dvornik Celebrity Danijela Dvornik u sićušnom bikiniju pokazala figuru na kojoj naporno radi, a neki su primijetili i nešto zbog čega su se zabrinuli!

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene