"Topao drag i beskrajno karizmatičan"

Nina Badrić objavila fotografiju s iznenada preminulim legendarnim glumcem i oprostila se dirljivim riječima: "Prebrzo i prerano, ali Bog zna..."

Nina Badrić i Žarko Laušević Nina Badrić i Žarko Laušević Nina Badrić/Instagram 1/26 >> Pogledaji ovu galeriju Nina Badrić i Žarko Laušević Žarko Laušević Žarko Laušević Žarko Laušević Žarko Laušević Žarko Laušević Žarko Laušević Žarko Laušević Žarko Laušević Žarko Laušević +15 Žarko Laušević Galerija

Nina Badrić posvetila je objavu preminulom glumcu Žarku Lauševiću.

Nina Badrić se u priči na svom profilu na Instagramu oprostila od preminulog crnogorskog glumca Žarka Lauševića i objavila njihovu zajedničku fotografiju, za koju je i otkrila kada je nastala.

"Jelsa. Hvar. I snimanje filma "Leto kad sam naučila letjeti. I Žarko. Topao drag i beskrajno karizmatičan. Veliki Žarko Laušević.. Prebrzo i prerano, ali Bog zna... Iskrena sućut obitelji", napisala je Nina uz njihovu zajedničku fotografiju.

Žarko se proslavio 80-ih godina ulogom Šilje u seriji "Sivi dom", a za ulogu u filmu "Oficir s ružom" iz 1987. godine nagrađen je Zlatnom arenom na Pulskom filmskom festivalu za najboljega glavnog glumca.

Zapažene uloge ostvario je i u filmovima ''Šmeker", "Dogodilo se na današnji dan", "Braća po materi", "Boj na Kosovu", "Kaži zašto me ostavi" i "Bolje od bekstva", a jedan od posljednjih filmova koje je snimio bio je "Ljeto kada sam naučila letjeti", a koji je prikazan na prošlogodišnjem Pula Film Festivalu.

No, njegova karijera zamalo je prekinuta nakon ubojstva zbog kojeg je završio u zatvoru.

U ljeto 1993. godine Lauševića i njegovog brata Branimira napala je grupa huligana ispred jednog kafića u Podgorici. U samoobrani Žarko je iz svog pištolja usmrtio dvojicu napadača, a trećeg teško ranio.

''Vidim zatim da moj brat leži na dva metra od mene i iznad njega onaj drugi momak koji ga bez prestanka udara nečim u glavu. Imao sam dojam da mu uzima život i pucao sam bez razmišljanja. Ubio sam dva momka koja su tek zakoračila u život! Pucao sam. Nisam imao izbora. Nisam imao ništa drugo. Nikad to sebi neću oprostiti'', rekao je tada za medije, prenosi Večernji list.

Laušević je najprije osuđen na 13 godina zatvora, a 1998. kazna mu je smanjena na četiri godine. Pušten je nakon što je odslužio četiri i pol godine kazne.

Nakon toga od 1999. godine, boravio je u Sjedinjenim Američkim Državama. Odlukom crnogorskog Vrhovnog suda 2001. godine ponovno je osuđen na 13 godina zatvora, a 2011. pomilovao ga je tadašnji predsjednik Srbije Boris Tadić.

2012. godine napisao je autobiografsku knjigu ''Godina prođe, dan nikad'', u kojoj je opisao svoj život prije i poslije te kobne 1993. godine te odsluženje prve zatvorske kazne u Srbiji.

U knjizi opisuje kako su ih trojica muškaraca napala i počela tući te kako se on sam našao na podu. U torbi je imao pištolj koji je kupio i počeo nositi sa sobom nakon što je dobivao prijetnje zbog toga što je glumio lik Svetog Save u istoimenoj predstavi.

"Naravno, ja nisam slobodan čovjek. Čovjek koji je ubio nikad više ne može biti slobodan. Sloboda više nikad ne može biti moja riječ. Sloboda je pravo drugih da kažu što misle o meni, sloboda je da me slobode, svojataju, mrze i mrcvare. A ja sam više ne znam što uopće i znači ta riječ", rekao je u videoporuci iz New Yorka prilikom predstavljanja knjige.

Od 1982. do 1998. bio je u braku sa suprugom Majom s kojom je dobio kćer Asju i sina Dušana koji je doktorirao i bavio se umjetnošću. Tijekom boravka u zatvoru razveo se od supruge Maje.

U Srbiju se ponovno vratio 2014. godine, a od tada je često igrao u domaćim serijama i filmovima.

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene