Na rubu očaja

Vrištala je beogradskim ulicama, a onda dobila - milijune

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Mira Banjac jedna od najvećih Jugoslavenskih glumica, otvoreno je progovorila o vremenu očaja u kojem si je željela oduzeti život.

Čuvena glumica Mira Banjac, starijoj publici najpoznatija po fantastičnoj ulozi u TV seriji 'Marija', 'Balkanskom špijunu' a onoj nešto mlađoj po seriji 'Vratiti će se rode', ali i filmu 'Zvizdan', otvoreno je progovorila o najtežem dijelu svog života, koji je gotovo završio tragično. Ipak, Mira se izvukla iz crnila i nastavila dalje.

Pogledaj i ovo showbuzz Shooting Stars Hrvatica među 10 najperspektivnijih europskih glumaca

Na pitanje postoji li nešto što bi mijenjala u svom životu da može, Mira je odgovorila, 'Kako ne, mijenjala bih veliki mračni dio mog života u Beogradu'. Pojasnila je što se u tom vremenu događalo.

'Vrištala sam beogradskim ulicama, bila sam na rubu samoubojstva. Imala sam stan u Novom Sada kada sam krenula u Beograd. Jedna se gospođa željela useliti u njega, a ja sam imala stanarsko pravo. To pravo sam joj prodala, a to u ono vrijeme nije bilo dozvoljeno. Meni je grad to dozvolio, ali uvjet je bio da više nikada ne tražim stan u Novom Sadu. Pristala sam. S tim novcem unajmila sam garsonjeru na godinu dana. Nakon nekog vremena pojavila se žena kojoj sam prodala stanarsko pravo i tražila da joj vratim novac. Tužila me. Krenula sam posuđivati novac. Naišla sam zelenaše koji su tražili tri puta veći povrat. Tada više nisam znala što se događa. Otišla sam u hotel 'Metropol', naručila kavu i krenula pisati pismo. Željela sam skočiti s hotela'.

Priča svoju potresnu priču glumica iz doba kada je mislila kako izlaz iz situacije u kojoj se našla ne postoji.

'Moj sin je bio u  vojsci i više nisam imala izlaza. Sljedeće noći zazvonio je telefon i javio se redatelj Stipe Delić. O je već tada bio pozat, ali ga nisam poznavala osobno. Rekao mi je kako želi da radim na velikoj glavnoj ulozi i da će mi poslati scenarij. Uskoro se pojavio čovjek s velikom kutijom u kojoj se nalazilo 13 ogromnih epozoda 'Marije' logorašice zbog koje su mi potpuno obrijali glavu. Ugovor je bio milijunski. Potpisala sam i vratila sve dugove. To je bio moj mrak, ali i prosvjetljenje. Više nikada u životu ni lipu nisam posudila. Ni da umrem, ne bih!' Ispričala je Mira za 'Politiku'.

Mira se prisjetila i samog rada na seriji 'Marija'. Da se radilo o filmu, Mira Banjac mogla je osvojiti Oscara za svoju fantastičnu i izuzetno tešku ulogu. Kada je počela raditi na seriji bojala se jer su glumci s kojima je surađivala već bili velike zvijezde. Sjeća se i toga kako je s Batom Živojinovićem bilo nemoguće raditi jer je bio jako težak kao osoba. Prisjetila se i legendarne Ružice Sokić čiju smrt ni dan danas nije preboljela, ali i Seke Sablić koju obožava.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene