tako blizu pobjede

Vrsni barist iz Zagreba ne žali nakon ispadanja iz MasterChefa, a evo koji mu je zadatak bio najteži: ''Ajme, kakav kaos, teško ludilo!''

Josip Novačić - 4 Josip Novačić - 4 Nova TV 1/12 >> Pogledaji ovu galeriju Josip Novačić Josip Novačić Josip Novačić - 5 Josip Novačić - 4 Josip Novačić - 3 Josip Novačić - 2 Josip Novačić - 1 Josip Novačić - 5 Josip Novačić - 4 Josip Novačić - 3 +1 Josip Novačić - 2 Galerija

Josip Novačić poznati je barist iz Zagreba koji je unatoč brojnim stres-testovima dogurao do top 10 kandidata, a za naš portal otkrio nam je nešto više o kavi koju toliko voli i kako gleda na svoje putovanje u MasterChefu.

Josip Novačić zagrebački je barist koji je u MasterChef došao predstaviti zero waste način života, ljubav prema kavi o kojoj zna sve do zadnjeg atoma, a za naš portal prepričao je koji mu je bio najgori trenutak natjecanja i je li mu žao što nije uspio doći do pobjede sad kad je bio tako blizu.

''Ne, nije mi žao. To je jedinstveno iskustvo koje ne možete ni zamisliti. Na neki sam način prestigao i samog sebe. Sa znanjem s kojim sam ušao u show, smatram da je i ovo odličan rezultat. Greške u MasterChefu i stres-testovima skupo se plaćaju. Bila je to vraški dobra igra i natjecanje.''

Prije audicije već je poznavao jednog člana žirija, je li mu to dalo osjećaj olakšanja ili je zbog toga smatrao prolazak dalje još težim?

''Ni jedno ni drugo. Ne bi bilo pošteno imati protekcije člana žirija u natjecanju, kao ni otežati to kandidatu.''

U MasterChefu je svojim jelima varirao od vrha do dna, bio je u nekoliko stres-testova, ali nekad je pripremio i najbolja jela. Ipak, jedan zadatak bio mu je posebno težak.

''Uvjerljivo je najteže bilo pripremiti jelo u stres-testu s Ivanom i Gaijom, u kojem smo kuhali jelo chefice Katarine Vrenc. Ajme, kakav kaos, teško ludilo'', govori.

Od sedam kandidata koji su ostali, njih dvoje konkuriraju za titulu novog najboljeg kuhara amatera.

''Od samog početka imam neki osjećaj da bi Luka i Gaia mogli daleko dogurati. Rekao sam nekoliko puta cimeru Luki: 'Ti ako ne osvojiš trofej ove godine, lud si.' Skroman i ispravan dečko, ne voli da mu to itko govori'', govori nam.

Josip je zagovornik zero waste načina života, nas je zanimalo koju mu je namirnicu dosad bilo najteže ukomponirati u takav način razmišljanja i postoji li namirnica od koje se ipak ne može sve na neki način iskoristiti?

''Brizle, tj. životinjske žlijezde mi je bilo koma ukomponirati u bilo što. Što se tiče namirnice od koje se ne može baš sve iskoristiti, mislim da je to krumpir, tj. kora krumpira. Ljusku od jaja, recimo, ja ne bih nikad jeo'', govori.

Josip je vrsni barist, kava je njegova velika strast, a svojim akrobatskim vještinama u pravljenju koktela volio je zabavljati ostale kandidate. A što je teže, biti kuhar ili barist?

''Teško je povlačiti paralelu između ta dva zvanja. I jedno i drugo zahtijevaju puno truda, znanja i učenja. Kod kave govorimo o jednoj namirnici koja je izrazito kompleksna, dok kod kuhinje imamo bezbroj namirnica, kojima ne morate sjeckati atome da biste ih ukomponirali jedne s drugima'', govori nam.

Odmah na početku istaknuo je da ima izvrsne organoleptičke sposobnosti, nas je zanimalo koja je najneobičnija/najkreativnija kava koju je dosad napravio i od kojih sastojaka.

''Kava je jako zahvalna u kombinacijama pića i jela, tako da je teško izdvojiti nešto posebno. Iako bih mogao reći da je sirova zelena kava jako zanimljiva i od nje se može dobiti zanimljiv napitak poput čaja ili napraviti desert kao mousse od bijele čokolade i cold brew sirove kave'', otkrio je.

On ih priprema mnogo, a evo koja je njemu omiljena.

''Sve više danas se razvija speciality coffee scena u Hrvatskoj. U taj segment spadaju samo arabica kave, tj. visokokvalitetna zrna od cijelog kavina pojasa na svijetu. Svaka zemlja i regija imaju svoju specifičnu aromu i okuse, tako da je ovo stvarno teško pitanje. Ako bih morao bar malo suziti izbor, onda bih to bile afričke arabica kave i od sorti bila bi Gesha. Doslovno, kao da pijete voćni sok, a ne kavu'', kaže nam.

Daljnje natjecanje nastavlja sedam kandidata. 

1/23 >> Pogledaji ovu galeriju Lara Biloš - 2 Lara Biloš - 3 Lara Biloš - 4 Lara Biloš - 6 +18 Lara Biloš - 8 Celebrity Veselu Slavonku s mentorom Stjepanom povezala je tema koja je u našem društvu još tabu: ''Smatram da se o tome treba više govoriti...''

1/23 >> Pogledaji ovu galeriju Ana-Maria Cuglin - 7 Ana-Maria Cuglin - 6 Ana-Maria Cuglin - 5 Ana-Maria Cuglin - 4 +18 Ana-Maria Cuglin - 3 Celebrity Vrckava plavuša iz MasterChefa o plasmanu u Top 10 kandidata nije ni sanjala: ''Bilo je i uspona i padova, a u samom vrhu vidim...''

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene