Igra na sažaljenje?

Bivši medijski moćnik osuđen na još 16 godina zatvora, tvrdi da je nevin i da je optužen samo zbog jednog razloga!

Harvey Weinstein Harvey Weinstein Afp 1/20 >> Pogledaji ovu galeriju Harvey Weinstein Harvey Weinstein Harvey Weinstein - 2 Harvey Weinstein - 1 Harvey Weinstein - 3 Harvey Weinstein i Gwyneth Paltrow (Foto: AFP) Harvey Weinstein i Georgina Chapman (Foto: AFP) Harvey Weinstein i Georgina Chapman (Foto: AFP) Harvey Weinstein i Georgina Chapman (Foto: AFP) Harvey Weinstein (Foto: AFP) +9 Harvey Weinstein: (Foto: Getty Images) Galerija

Harvey Weinstein osuđen je na još 16 godina zatvora zbog seksualnog zlostavljanja, za koja tvrdi da nije počinio.

Osramoćeni hollywoodski mogul Harvey Weinstein požalio se zbog najnovije kazne od 16 godina zatvora koju je dobio, te tvrdi da ga je glumica koja ga je optužila za silovanje učinila to samo kako bi se dokopala njegova novca.

Pogledaj i ovo Harvey Weinstein: (Foto: Getty Images) viteško odlikovanje Kraljica poništila odličje posrnulom filmskom mogulu koji je osuđen na 23 godine zatvora za seksualno zlostavljanje

Bivši moćni 70-godišnji medijski mogul proglašen je krivim za silovanje i još dvije točke optužnice za seksualno zlostavljanje na suđenju u Los Angelesu, a 2020. optužen je i za seksualne zločine u New Yorku.

"Nevjerojatno je biti osuđen za zločin kojem nisam ni prisustvovao. Ja sam nevin. Nikad nisam nikoga silovao niti napao", rekao je Weinstein u nakon presude.

Dodao je i da ga je neimenovana glumica tri puta lažno optužila, a zatim tužila za novac.

"Nikada nisam bio s njom. Cijela stvar s njezinim zahtjevom bila je namještaljka da se domogne novca", tvrdi Harvey.

Weinstein je već služio dio 23-godišnje zatvorske kazne zbog odvojenih presuda kojima je proglašen krivim za silovanje neimenovane talijanske manekenke ruskog podrijetla. Njegova posljednja kazna, koja će početi tek kad odsluži kaznu u New Yorku, dosuđena mu je zbog silovanja u hotelu Mr. C Beverly Hills u veljači 2013. godine.

U izjavi za Daily Mail njegov glasnogovornik Juda Engelmayer rekao je da je kazna okrutna s obzirom na njegovu dob, zdravlje i uvjete.

"To nije pravda, treba je odbaciti bez obzira na činjenice. Bit će uložena žalba. Sudac, baš kao i sudac na njegovom suđenju u New Yorku na kraju će biti prozvan za pristranost i nepravdu. Mnogi će slaviti ovu presudu, ali ovo je tužan dan za pravdu i poštenje, i nadam se da nitko tko je zadovoljan ovime nikada neće biti uhvaćen na krivoj strani, nevin", izjavio je Engelmayer.

Porota na suđenju u Los Angelesu nije donijela odluku o preostale tri točke optužnice, uključujući one koje je iznijela supruga kalifornijskog guvernera Gavina Newsoma, Jennifer Siebel Newsom, koja tvrdi da ju je Weinstein silovao 2005. godine. Također nije donesena presuda ni o optužbama koje uključuju one manekenke Lauren Young.

Osramoćeni mogul, čiji su zločini doveli do pokreta #MeToo 2017. godine, oslobođen je optužbi za seksualno zlostavljanje koje je iznijela još jedna žena, neimenovana terapeutkinja za masažu iz hotela Montage u Los Angelesu 2010. godine.

Slučaj je ukupno sadržavao pet optužbi za seksualno zlostavljanje koje su pokrenule četiri žene, a koja su se dogodila u okrugu Los Angelesa između 2004. i 2013. godine. Jednu od njih odnosi se na Siebel Newsom, a druga na neimenovanu rusku manekenku, koja je rekla da se Weinstein pojavio nepozvan na vratima njezine hotelske sobe tijekom filmskog festivala u Los Angelesu 2013. godine.

Harvey se izjasnio nevinim po svim točkama optužnice, a njegova trenutačna zatvorska kazna mogla bi biti povećana za čak 65 godina.

1/22 >> Pogledaji ovu galeriju Jasenko i Dora Houra Jasenko i Dora Houra Jasenko Houra s obitelji - 3 Jasenko Houra s obitelji - 2 +17 Dora Houra - 2 Celebrity Jasenko Houra snimljen u izlasku s lijepom kćeri koju rijetko pokazuje, no ovo je bila posebna prigoda

1/33 >> Pogledaji ovu galeriju Severina - 1 Severina - 2 Severina - 4 Severina - 5 +28 Severina Vučković - 3 Celebrity Kakvo tijelo Seve ima! Maldivima paradira u mini bikiniju, ljudi se pitaju stari li ona uopće

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene