slavi 63. rođendan

Doris Dragović danas opravdano slovi za jednu od naših najvećih glazbenih diva, no kontroverzna odluka iz prošlosti zamalo ju je koštala svega!

Doris Dragović Paun Paunović/Cropix 1/31 >> Pogledaj i ovo +20 Galerija

Naša glazbena diva Doris Dragović slavi 63. rođendan, a tim smo se povodom prisjetili kako je tekla njezina bogata karijera i koliko se tijekom godina promijenila.

Pjevačica Doris Dragović na sceni je prisutna više od 40 godina i opravdano slovi za jednu od naših najvećih glazbenih diva.

Tijekom karijere otpjevala je brojne bezvremenske hitove i bila je dvaput na Eurosongu, a godinama je slovila i kao kraljica Torcide.

No ono što mnogi i danas ne znaju, unatoč njezinoj velikoj slavi, je da se Doris zapravo tako ne zove i na svim dokumentima joj stoji ime Dorotea Budimir. Za promjenu njezinog scenskog imena odgovoran je iskusni glazbeni menadžer Zoran Škugor.

Povezana vijest Nekad i sad Doris Dragović objavila rijetku fotografiju sa svojeg vjenčanja, pogledajte kako su ona i muž izgledali prije 32 godine!

Doris je rođena je u Splitu, 16. travnja 1961. godine i sada slavi 63. rođendan. Jedina je kćer Alice i Jakova Brace Dragovića. Majka joj je po zanimanju bila knjigovotkinja, a otac je bio poštanski službenik. Ljubav prema glazbi naslijedila je od ujaka Edija Radosavljevića, jednog od osnivača Splitskog festivala.

Glazbenu karijeru započela je početkom 80-ih kao pjevalica grupe More, a jedna od najpoznatijih pjesama koju je snimila s njima bila je "Hajde da se mazimo", koju je pratio i provokativni spot.

Doris je 90-ih postala miljenica hrvatske javnosti, a u to je vrijeme često odlazila na utakmice splitskog nogometnog kluba Hajduk, zbog čega su je navijači prozvali kraljicom Torcide.

No, nakon što je 2000. godine u novogodišnjoj noći, za veliku svotu novca, nastupila u hotelu gdje je slavio crnogorski predsjednik Sima Milošević, Torcida ju je optužila za licemjerje. Ta ju je kontroverzna odluka, da u poratnim godinama nastupi za crnogorski državni vrh, koštala popularnosti koju je do tada uživala. Torcida ju je javno prozvala i skinula s trona svoje kraljice, a kada se pojavila na idućoj Hajdukovoj utakmici dočekana je s negodovanjem navijača, nakon čega se nekoliko mjeseci uopće nije pojavljivala u javnosti. Dan danas nerado daje intervjue iako redovito nastupa i surađuje s brojnim hrvatskim pjevačima.

Povezana vijest Nekad i sad Pogledajte kako izgleda sin Doris Dragović, roditelji su ga uvijek štitili od medija, a i danas živi sasvim povučeno

Što se tiče njezina privatnog života, Doris je od 1990. godine u braku s bivšim vaterpolistom Marijom Budimirom. Iste godine kad se udala, rodila je i sina Bornu, kojeg uspješno skriva od javnosti i o njemu se jako malo zna.

Kako je Doris izgledala kad je tek započinjala svoju karijeru i koliko se do danas promijenila, pogledajte u našoj galeriji.

1/30 >> Pogledaj i ovo +26 Celebrity Jedna od najbogatijih Hrvatica možda se zakopčala se do grla, no ostatak njezina outfita nije bio nimalo čedan!

1/30 >> Pogledaj i ovo +26 Celebrity Antonia Dora Pleško pokazala neprežaljenog oca i svoju lijepu majku, usporedili je s jednom od najljepših žena svijeta!

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

na instagramu POSJETI NAS