''oduvijek sam ovo htio''

Što danas radi velika dječja zvijezda? Prestao je glumiti zbog problema sa zdravljem, a sada ostvaruje svoj san!

Frankie Muniz (Foto: IMDB) IMDB 1/40 >> Pogledaj i ovo +29 Galerija

Nekadašnja dječja glumačka zvijezda Frankie Muniz nakon brojnih zdravstvenih problema promijenio je karijeru, a sreću je našao u utrkama NASCAR-a.

Frankieja Muniza upoznali smo kao glavnog lika, genijalca Malcolma u seriji "Malcolm u sredini". No u stvarnosti se dugo borio sa zdravstvenim problemima zbog više migrenskih aura, što mu je ponekad uzrokovalo poteškoće u radu. Iako i danas radi u filmskoj i televizijskoj industriji, uskoro 39-godišnji Muniz glumu je stavio na čekanje kako bi razvio svoju drugu ljubav - onu prema vožnji brzih auta.

Kako je objavio tim Reaume Brothers Racing, Frankie Muniz postat će njihov vozač u idućoj sezoni NASCAR-ove serije Craftsman Truck.

"Ne želim reći da sam dugo čekao, ali ovo mi je vječni san", rekao je Muniz za People u intervjuu. "Počeo sam voziti stazu za open wheels. Mislio sam da ću ići na IndyCar, neku vrstu staze Formule 1, ali uvijek sam imao na umu da želim isprobati NASCAR. Htio sam to učiniti. Odrastao sam gledajući NASCAR, bio sam veliki obožavatelj, ali to nije nešto za što sam nužno mislio da ću ikada dobiti priliku."

Ta vijest dolazi nakon što je 2023. sudjelovao u seriji ARCA Menards Series, gdje je imao jedan plasman među najboljih pet i 11 plasmana među najboljih deset, što mu je donijelo ukupno četvrto mjesto na konačnoj listi. Poslije pridruživanja ekipi Ford Performances Muniz se natjecao u limitiranom broju utrka u serijama NASCAR Xfinity Series i Mustang Challenge Series.

Munizov interes za utrkama datira još u 2001. godinu, kada je vozio safety car na Daytoni 500. Isto tako, jedna epizoda serije "Malcolm u sredini" iz 2000. centrirala se na odlazak Malcolma s ocem i dva brata na utrku, gdje mu je otac (Bryan Cranston) otkrio kako je dobio ime po jednom od vozača.

"Želim da ljudi znaju da sam doslovno posvetio svoj život ovome", poručio je za People. "Znate na što mislim? Volim to što, kada nisam u trkaćem automobilu, razmišljam o tome da budem u trkaćem automobilu. Treniram, u simulatoru sam u Fordovu centru "Ford Performance Technical Center". Radim sa svojim inženjerima, šefovima posade i timom i činim sve što mogu. Gledajući snimku, gledajući prošle utrke na trkaćim stazama, idem samo biti što je moguće spremniji."

Nedavno je komentirao kako je biti dječja glumačka zvijezda, o čemu više čitajte OVDJE.

Erik Per Sullivan, koji je glumio njegova mlađeg brata Deweyja, u potpunosti se povukao, a više o tome otkrijte OVDJE.

1/32 >> Pogledaj i ovo +28 Celebrity Kandidatkinja za predsjednicu Hrvatske zasjala u elegantnom izdanju, društvo na posebnom događaju pravio joj je suprug!

1/22 >> Pogledaj i ovo +18 Nekad i sad Sjećate se njega? Nakon ''Larina izbora'' otišao je u Hollywood, a s lijepom Hrvaticom osnovao je obitelj!

Zaru Bajlo više nećemo gledati u MasterChefu: ''Trebala sam se bolje izboriti za svoje vrijeme tamo...''

Zbog Slovaka koji je pokazao raskoš svog glasa, Maja Šuput bi otišla čak i u klub: ''Čak si i oku ugodan!''

Povezana vijest inMagazin Vodila je svečanu sjednicu našeg Sabora, nastupala na ceremoniji ulaska u Europsku uniju, a danas je glavna zvijezda mjuzikala!

Povezana vijest inMagazin Od smijeha do kaosa: Što se zbiva 15 minuta prije izlaska na kazališnu scenu: ''Imamo situaciju...''

U Šibeniku je premijerno prikazan film o životu Dražena Petrovića, njegova majka ima poruku za sve roditelje

Cetinski o svom najvećem nastupu, onom na kojem će pjevati sa svojim idolom: ''Još kao klinac slušao sam njegove pjesme''

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

na instagramu POSJETI NAS