šokirao javnost

O slučaju Dalibora Matanića pročulo se i do Francuske, evo što o njemu piše ugledni pariški list

Dalibor Matanić Srđan Vrančić/Cropix 1/30 >> Pogledaj i ovo +19 Galerija

Francuski list La Parisien pisao je o slučaju Dalibora Matanića, koji se našao u središtu medijske pozornosti zbog spolnog uznemiravanja.

Ugledni francuski list Le Parisien objavio je tekst o Daliboru Mataniću u kojem navode kako je "jedan od najpoznatijih hrvatskih redatelja priznao da je uznemiravao kolegice".

Pariški list objavio je tekst o Matanićevoj objavi u kojoj je on priznao da je uznemiravao kolegice dodajući da je tražio njihov oprost.

Povezana vijest Zanimljivosti Prošle godine Matanić se predstavljao kao aktivist u borbi protiv nasilja nad ženama, ovako je tada govorio: ''Ne smijemo niti jedne sekunde šutjeti i dopustiti da itko opravdava nasilje''

Navodi se i da je Matanić odmah nakon objave obrisao svoj Facebook profil, a prenijeli su i tekst Večernjeg lista, koji je objavio da su poznatog hrvatskog redatelja godinama ranije optuživali za uznemiravanje mladih glumaca.

La Parisien piše i da je redatelju otkazana suradnja na više projekata nakon ovog otkrića.

Povezana vijest Celebrity Društvo redatelja i filmskih djelatnika oglasilo se o Mataniću: ''Nijedna vrsta stresa ili ovisnosti nije opravdanje...''

Istaknuto je i da je Matanić dobio nagradu u Cannesu 2015. godine za film "Zvizdan", koju mu je dodijelio žiri Un Certain Regard, te za seriju "Područje bez signala" na festivalu Mania Series 2021.

Pogledaj na Twitteru
Greška tijekom preuzimanja Tweet-a. Možda je pobrisan.

Podsjetimo, Matanić je u petak šokirao javnost priznanjem na Facebooku o seksualnom uznemiravanju kolegica, pa je obrisao svoj profil na društvenoj mreži. No, nakon toga opet se nakratko vratio na Facebook, i to kako bi ograničio komentiranje samo na osobe koje ga prate dulje od 24 sata, pa se ponovno deaktivirao.

Povezana vijest Zanimljivosti Burne reakcije poslije istine koja je o Daliboru Mataniću izašla na vidjelo: "On mora u zatvor, to je sve što se mora komentirati..."

Ranije je objavljeno da policija provodi izvide o redatelju.

"Povodom zaprimljenih upita novinara o postupanju Općinskog kaznenog državnog odvjetništva u Zagrebu u odnosu na više medijskih objava o možebitnom počinjenju kaznenih djela, za koja se progon poduzima po službenoj dužnosti, ili prekršaja muške osobe (1975.), odgovaramo da policija, u koordinaciji s ovim državnim odvjetništvom, provodi izvide", rekli su iz DORH-a.

Usto je i dekanat Akademije dramskih umjetnosti u Zagrebu potvrdio da je ADU prekinuo suradnju s Matanićem, koji je držao kolegij u zimskome semestru, te da suradnju neće obnoviti.

Povezana vijest Celebrity Tko je supruga Dalibora Matanića? Oženio se njome nakon šest mjeseci veze, a ovako je ona nekada o njemu govorila: ''Ja sam za tu ljubav spremna…''

"Akademija dramske umjetnosti najoštrije osuđuje postupke Dalibora Matanića koji su nedavno objavljeni u medijima. Suradnja s Daliborom Matanićem završetkom zimskog semestra je okončana, a u svjetlu uznemiravajućih činjenica neće se obnoviti", odgovorio je Dekanat ADU na upit Hine.

1/26 >> Pogledaj i ovo +22 Celebrity Zoran Mamić s fatalnom Beograđankom čeka prinovu u Mostaru, njemu će to biti četvrto dijete!

1/31 >> Pogledaj i ovo +27 Celebrity Dragana Mirković usred koncerta jecala od tuge dok je pjevala ''Jedini moj'', sjela je na pod i plakala

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

na instagramu POSJETI NAS