izdvojila ključne kvalitete

Jedna od članica žirija prestižne Međunarodne nagrade Emmy o ovoj važnoj ulozi koja joj je pripala: ''Uspješna televizija temelji se na dobroj priči! ''

Agapi Kefalogianni, članica žirija za 52. Međunarodnu nagradu Emmy® Nova TV 1/7 >> Pogledaj i ovo +0 Galerija

Agapi Kefalogianni jedna je od članica žirija koja je sudjelovala u polufinalnom procesu nominiranih za ''52. Međunarodnu nagradu Emmy®

United Media, vodeća medijska tvrtka u Jugoistočnoj Europi, izabrana je već treći put zaredom od strane "Međunarodne akademije za televizijsku umjetnost i znanost" (International Academy of Television Arts & Sciences) za organizaciju selekcijskog procesa za "Međunarodnu nagradu Emmy®" (International Emmy® Awards), a nedavno su se u Puli na polufinalnom ocjenjivanju u kategoriji Najbolji glumac okupila brojna poznata imena među kojima je bila i Agapi Kefalogianni, članica žirija te direktorica kanala Novacinema u okviru Nove u Grčkoj.

Na početku razgovora otkrila nam je što za nju znači biti član žirija na polufinalnom ocjenjivanju kategorije ''Best performance by an actor'' prestižne Međunarodne nagrade Emmy?

''Osjećam se zahvalno i počašćeno što sam članica žirija u polufinalnom krugu ocjenjivanja kategorije "Best performance by an actor'' za prestižnu međunarodnu nagradu Emmy. Smatram to velikom odgovornošću. Ponosna sam što imam priliku ocjenjivati i prepoznati najbolje talente na međunarodnoj televiziji i doprinijeti tome da izvanredne izvedbe budu prepoznate širom svijeta'', kaže. 

Što ju motivira za sudjelovanje u procesu žiriranja? Kako njezina strast prema televiziji i medijskoj industriji utječe na odluke kao članice žirija?

''Sudjelovanje u procesu žiriranja za međunarodnu nagradu Emmy vrlo je motivirajuće iz više razloga. Proces uključuje gledanje raznolikih izvedbi i produkcija, što širi moje razumijevanje i uvažavanje jedinstvenih stilova i kultura. Rad s drugim profesionalcima u žiriju i industriji pruža vrijedne veze i prilike za učenje. Dolazeći iz Grčke, gdje lokalna produkcija trenutno cvjeta, imala sam priliku ocjenjivati i birati razne koprodukcijske projekte. Vjerujem da je lokalno važno za svaku zemlju, ali otvorenost i miješanje ideja i trendova mora biti međunarodno kako bi se postigao napredak'', kaže. 

Kako doživljava svoju ulogu članice žirija u unapređenju izvrsnosti i kvalitete TV/filmske produkcije?

''Uspješna televizija temelji se na dobroj priči! Nagrađivanje inovativnih tehnika pripovijedanja, novih perspektiva i kreativnih rizika koji pomiču granice tradicionalnih medija smatram ključnom odgovornošću kao članice žirija. Grčka je uvijek bila jaka u lokalnoj produkciji, a u posljednje vrijeme postigli smo izvrsnost kroz uspješne serije i filmove koji se prikazuju na međunarodnim platformama. Promoviranje radova koji odražavaju raznolike glasove, kulture i iskustva obogaćuje industriju. Strast prema ovakvoj vrsti televizije potiče me da prepoznam i proslavim izvanredna djela kako bi ih cijeli svijet mogao vidjeti. Kada nagrađujemo inovativne i jedinstvene priče, inspiriramo kreatore da pomiču granice i eksperimentiraju s novim idejama'', kaže. 

Koje ključne vrijednosti želi da njezine odluke kao članice žirija odražavaju u ovom procesu?

''Integritet, pravednost, transparentnost i nagrađivanje izvrsnosti'', zaključila je. 

Koje ključne kvalitete smatra da definiraju izvanrednog glumca i kako te kvalitete utječu na njezinu ocjenu njihovih izvedbi u kategoriji "Best performance by an actor'' za međunarodnu nagradu Emmy?

''Uvjerljivost i prirodnost, bez pretjerivanja, ali s istinskom izražajnošću, za mene su ključne kvalitete koje definiraju dobrog glumca. Sposobnost da igra raznolike uloge i ostane vjeran karakteru koji mu je dodijelio redatelj, dosežući emocionalne vrhunce i padove. Snažna prisutnost na ekranu i prirodna karizma nisu povezani s fizičkim izgledom. Smatram da je ta karizma ključna, jer omogućava glumcu da se istakne i emocionalno poveže s publikom'', kaže. 

Može li podijeliti ključne trenutke i odluke koje su nju vodile kroz karijeru do trenutne pozicije kao voditeljice kanala Novacinema?

''Stekla sam diplomu iz sociologije s dvostrukim smjerom u klasičnom plesu i nastavila studij s magisterijem iz masovnih komunikacija na Sveučilištu Leicester u Velikoj Britaniji. Od tada sam radila u TV sektoru, počevši s Mega kanalom u Ateni, Creta kanalom na Kreti i Nova Pay TV. Imala sam priliku mijenjati različite pozicije i uloge, počevši od početničkih pozicija, što mi je omogućilo da rano shvatim različite aspekte medijske industrije, od produkcije i planiranja programa do marketinga i distribucije. Kao direktorica programa za Novacinema kanale, trenutno sam odgovorna za kuriranje i odabir sadržaja za 5 Novacinema kanala i EON platformu što doprinosi povećanju gledanosti i rejtinga kanala. Kroz godine sam izgradila snažnu mrežu industrijskih kontakata povezanih s holivudskim studijima i distributerima programa te redovito sudjelujem na TV festivalima poput Mipcom i Miptv i londonskim projekcijama'', kaže. 

Koje ključne komponente uzima u obzir pri ocjenjivanju i odabiru sadržaja za Novacinema kanale kako bi zadovoljili raznolike interese publike?

''Zadovoljavanje raznolike publike na linearnim i OTT kanalima zahtijeva različite elemente: raznolikost je ključna u Pay TV-u jer je publika vrlo nišna i eklektična, usklađena u filmskom okruženju kako bi uživala u različitim žanrovima. Na Novacinema kanalima trudimo se zadovoljiti sve ukuse publike: od studijskih hitova do festivalskih dragulja, nagrađivanih igranih filmova, serija, lokalnih filmova, cinefilskih i klasičnih biblioteka. Stjecanje ekskluzivnih prava na sadržaje velike potražnje koji razlikuju Novacinema od konkurenata je ključno, jer moramo biti konkurentni u sve rastućem medijskom krajoliku. Kuriranje sadržaja, a ne samo biranje i planiranje, zahtijeva prepoznavanje tržišnih trendova. Odabir sadržaja koji će privući ljude i biti konkurentan ne znači ne samo donošenje premijera, već su sezonalnost i raznolikost sadržaja također važni, kao i pružanje uravnoteženog portfelja drame, kriminalističkih serija, romantičnih komedija i dječjih sadržaja. Ulaganje u lokalne produkcije je ključno, kao i omogućavanje dostupnosti našeg sadržaja bilo gdje, bilo kada i na bilo koji način putem različitih platformi.

Kako prepoznaje i implementira najnovije trendove u televizijskom i on-demand sadržaju kako bi Novacinema održali relevantnim i konkurentnim?

''U promjenjivom okruženju poput TV industrije, koja se neprestano mijenja i razvija s brzim tehnološkim napretkom, sadržaj treba biti fleksibilan i prilagodljiv. Trendovi se brzo mijenjaju i mi kao inovatori moramo uvijek biti na prvoj liniji prilagodbe. Pratimo međunarodne izvještaje istraživačkih firmi i analitičara koji ističu trenutne i buduće trendove u konzumaciji sadržaja. Također, lokalno provodimo redovita tržišna istraživanja kako bismo identificirali nove trendove i pratili preferencije publike te razumjeli promjene u navikama gledanja'', kaž. 

Koji su najvažniji savjeti koje bi dala mladim profesionalcima koji žele razviti karijeru u upravljanju televizijskim sadržajem?

''Stjecanje relevantnog obrazovanja je važno, a zatim biti spreman na praksu, praksu i još više prakse! Iskustvo je ključno, počevši rano s praksama tijekom studija i početničkim poslovima nakon diplome, kako bi se u potpunosti razumjelo TV industrijsko okruženje. Bilo da započnete s produkcijskom stranom kako biste vidjeli cijelu sliku "magije u nastajanju" ili se uključite u dnevno planiranje programa i postupke odabira, to bi bio dobar početak. Korak po korak. Upoznavanje i učenje od mentora smatram bitnim, a kombiniranje tehnologije je ključno. Ovladavanje najnovijim tehnološkim napretcima je važno kako bi se kombiniralo odabir sadržaja s načinom njegove distribucije i osiguravanja relevantnih prava. Budite kreativni u svom razmišljanju i postupajte s otvorenim umom. Na kraju, ali ne manje važno, naučite biti timski igrač: TV je timski rad'', kaže. 

Je li upoznata sa sadržajem Hrvatske Nova TV i, ako jest, što joj se posebno sviđa kod nje? Koliko poznaje hrvatsku publiku i kako bi je usporedili s grčkom publikom?

''Iako nisam jako upoznata, znam za neke specifične serije kao što su "Larin izbor" i "Čista ljubav" koje smo odabrali i emitirali na Novalife kanalu Nove, našem zabavnom kanalu usmjerenom prema ženama. Nova TV Hrvatska više je nalik grčkim kanalima slobodnog emitiranja sa snažnim neskriptiranim zabavnim programom i igrama, ali i s jakim produkcijama serija. Nisam sigurna možemo li usporediti publiku; grčki pretplatnici konzumiraju puno holivudskih i međunarodnih filmova i serija jer naši kanali ih puno emitiraju i to je razlog zašto se pretplaćuju. Lokalne serije i veliki zabavni programi i formati ostaju na slobodnoj televiziji'', kaže. 

Kako njezina strast prema Hatha yogi doprinosi profesionalnom životu i načinu na koji se nosi sa stresnim situacijama ili donosi odluke?

''Hatha yoga znači biti svjestan i prisutan, a to mi puno pomaže kao svakodnevna praksa u mom životu, kako osobnom tako i profesionalnom. Duboko disanje uvijek raščisti um! Vidjeti širu sliku u vremenima strogih rokova i velikog pritiska mi je ključno. Yoga nas podsjeća da budemo strpljivi i otporni, kroz prakticiranje naših ciljeva i dužnosti, a smatram to univerzalnom vrijednošću koja mi pomaže da napredujem'', kaže. 

Organizira yoga retreatove u Grčkoj; planira li možda organizirati nešto slično u Hrvatskoj ili biste barem željeli?

''Hvala vam! Organiziram određene retreatove na Kreti, koja je moj rodni kraj - tijekom nekih odabranih ljetnih vikenda. Hrvatska je prekrasna zemlja s predivnim obalama, gdje sam sigurna da bi ljubitelji joge rado prakticirali'', zaključila je. 

Povezana vijest Celebrity Sin našeg omiljenog dječjeg pisca podijelio uspomene iz djetinjstva: "Otac mi je uvijek pričao sjajne priče za laku noć, neke su bile i pomalo stravične"

Povezana vijest Celebrity Jedna od naših najgledanijih serija dobiva američku verziju? "Imamo pregovore i za afričku adaptaciju"

Povezana vijest Preporuke Pobjednik međunarodne radionice ''Make the Scene!'' je projekt ''Dert'' iz Srbije!

Povezana vijest Celebrity Momčilo Otašević raspričao se o svojoj djeci, evo čemu se posebno veseli: "Ovo ljeto ću po prvi put u životu..."

Povezana vijest inMagazin Na gala večeri povodom polufinalnog žiriranja međunarodne nagrade Emmy okupila su se brojna poznata lica: ''Nekako je sve veličanstveno!''

Povezana vijest Celebrity Svjetski poznati glumac ne može se nadiviti Hrvatskoj ni našem gostoprimstvu, a evo koja ga je znamenitost posebno zapanjila

Povezana vijest Celebrity Kakav glas ima naša Luce iz Kumova! Poslušajte njezinu moćnu izvedbu legendarnog hita

Povezana vijest Preporuke United Media i Nova TV bili su domaćini polufinalnog ocjenjivanja za Međunarodnu nagradu Emmy®

Povezana vijest Celebrity Baby Lasagna u istoj večeri održao dva spektakularna nastupa, otkrio je i je li mu dosadila gaža za gažom: "Sav ovaj trud..."

Povezana vijest Celebrity Susret omiljenog televizijskog dvojica obradovat će gledatelje našeg hit-showa, očito je da su nedostajali jedan drugom!

Povezana vijest Celebrity Jedna od naših najljepših voditeljica opet je uspjela sve oboriti s nogu, a uz ovakvu haljinu nije joj ni trebalo puno truda!

 

 

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

na instagramu POSJETI NAS