Nevjerojatna životna priča

Majka ju je ostavila, baka ju je tukla, s 14 je ostala trudna i izgubila dijete, a danas je jedna od najutjecajnijih osoba na svijetu!

Oprah Winfrey (Foto: Getty) - 1 Oprah Winfrey (Foto: Getty) - 1 Getty 1/28 >> Pogledaji ovu galeriju Oprah Winfrey Oprah Winfrey Oprah Winfrey Oprah Winfrey Oprah Winfrey Oprah Winfrey - 4 Oprah Winfrey - 2 Oprah Winfrey - 1 Oprah Winfrey - 1 Oprah Winfrey - 2 +17 Oprah Winfrey - 3 Galerija

Oprah Winfrey već je desetljećima najpoznatije voditeljsko ime na svijetu, no iza nje je teško odrastanje i trnovit put do uspjeha.

Legendarna voditeljica Oprah Winfrey napunila je okruglih 70 godina.

Medijska mogulica rođendan je provela aktivno, ako je suditi prema njezinim društvenim mrežama.

"Slavim 70. trčeći po plaži. Hvala vam za svu rođendansku ljubav", poručila je Oprah uz video u kojem trči s prijateljicom i čupavim bijelim psićem.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Oprah (@oprah)

Opri su na društvenoj mreži rođendanske čestitke uputili njezina najbolja prijateljica Gayle King, glumica Viole Davis, glumac Tyler Perry i mnoge druge poznate osobe te brojni obožavatelji.

Winfrey je ranije otkrila da osjeća pritisak oko proslave 70. rođendana zbog prijatelja koji joj žele kupiti nešto veliko.

"Žele mi kupiti nešto posebno, organizirati večeru, tulum ili svečani ručak, odlazak u spa, na planinarenje, u resort ili na meditaciju u Nepal. Ja sam o svemu tome razmislila, sve uzela u obzir, i na kraju sam poslušala preporuku prijatelja koji mi je rekao: previše si blagoslovljena da bi se stresirala. Uživaj u blagodatima svojeg izvanrednog života'", napisala je na svojoj stranici OprahDaily.

Pogledaji ovo Oprah Winfrey - 5 Zanimljivosti Oprah Winfrey pokazala je djelić svoga raskošnog doma, za njega je dala nevjerojatnih 50 milijuna dolara!

Iako je danas među najbogatijim ljudima na svijetu i na bankovnom računu ima milijarde dolara, Oprah je imala trnovit put do uspjeha.

Rođena je 29. siječnja 1954. kao Oprah Gail Winfrey u seoskom području američke države Mississippi i odrastala je u siromaštvu. Njezina majka Vernita Lee rodila ju je s 18 godina, nakon čega otišla raditi u Milwaukee i ostavila ju je na čuvanje baki Hattie Mae Lee, koja ju je tukla.

"Išla sam do bunara po vodu i nosila je u kanti. Baka je kroz prozor vidjela da se igram s prstima u vodi i to joj se nije svidjelo. Izbičevala me toliko jako po leđima da sam imala masnice koje su krvarile", ispričala je voditeljica tijekom gostujućeg predavanja na sveučilištu Ball State 2012. godine.

"Zatim se uzrujala i jer sam svoju nedjeljnu haljinu uprljala krvlju i opet me istukla", dodala je.

Pogledaji ovo Oprah Winfrey Nekad i sad Oprah Winfrey pokazala je ponosno svoj nikad tanji struk, u pripijenoj haljini oduševila je sve oko sebe!

Kada joj je bilo samo 9 godina, silovao ju je njezin 19-godišnji bratić dok je čuvala svojeg polubrata Jeffreyja i polusestru Patriciju. Nakon toga ju je odveo na sladoled i natjerao da čuva njihovu tajnu.

Oprah je dugo šutjela o seksualnom napastovanju koje je kasnije doživjela i od obiteljskih prijatelja te od svojeg ujaka, zbog čega je i s 13 godina je pobjegla od kuće.

Kada joj je bilo 14 godina, doznala je da je trudna. Trudnoću je uspjela skrivati od obitelji do sedmog mjeseca. Istog dana kada je svom ocu Vernonu obznanila vijest dobila je preuranjene trudove rodila je dječaka, no on je nakon nekoliko tjedana preminuo.

Život joj se okrenuo nabolje kada je počela je voditi talk show na lokalnoj televiziji u Chicagu u siječnju 1984. godine. Gledanost je naglo rasla pa je dobila je priliku za novi talk show, koji se emitirao na cijelom prostoru SAD-a od 8. rujna 1986. godine te je nazvan "Oprah Show". Show je potrajao do 2011. godine, odnosno punih 25 sezona. Ugostila je neke od najvećih svjetskih zvijezda, stekla stotine poznatih prijatelja i odradila neke od najpoznatijih intervjua, uključujući i onaj s princem Harryjem i Meghan Markle.

Pogledaji ovo Katy Perry, Orlando Bloom, Bradley Cooper, Oprah Winfrey (Foto: Profimedia) Celebrity Oprah odbila molbu princa Harryja i Meghan, no ističe da im je prijateljica: "Treba im netko mlađi"

Zbog svega navedenog Oprah je već desetljećima najpoznatije voditeljsko ime na svijetu, svoju je publiku često znala nagrađivati i vrijednim poklonima, a posebno je ostala upamćena epizoda u kojoj je podijelila čak 276 novih automobila.

Tijekom godina je imala nekoliko dužih i kraćih romansi te avantura, no od davne 1986. godine ljubi samo jednog - Stedmana Grahama. Par je zaručen od 1992. godine, no nikada nisu stali pred oltar i nisu dobili djecu.

1/35 >> Pogledaji ovu galeriju Martin Kosovec i Ana Uršula Najev Martin Kosovec (Foto: Nova TV) - 2 Martin Kosovec (Foto: Nova TV) - 3 Martin Kosovec (Foto: Nova TV) - 5 +30 Martin Kosovec (Foto: Nova TV) - 7 Celebrity Ana Uršula Najev objavila fotografiju s mladićem o kojem priča cijela Hrvatska: "Neprocjenjivo, bravo!"

1/24 >> Pogledaji ovu galeriju Zvonimir i Leonarda Boban Zvonimir i Leonarda Boban Zvonimir i Leonarda Boban Zvonimir i Leonarda Boban +19 Leonarda i Zvonimir Boban Celebrity Evo kako je Leonarda Boban govorila o Zvoni dok su živjeli odvojeno, jednom izjavom sve je iznenadila!

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene